דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק סלרי מוקרם
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק סלרי מוקרם

מרק סלרי מוקרם

(0)
40 דקות
קל
מתכונאי/ת: משה פיסו
פרק א' בהתגוננות מפני החורף: הכינו מרק סלרי מוקרם - מחמם, עשיר, סמיך ובטעמים עדינים ומעולים!

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
מים
10  גבעולים
סלרי
1 
סלרי גדול מקולף
2  כפיות
מרק בצל ר.טבעיים 220 ג'
1  כפית
מרק טעם עוף ר.טבעיים
2  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
2  כפות
חמאה
2  כפות
קמח לבן
2  כוסות
חלב
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מסירים את עלי הסלרי ושומרים אותם בצד. חותכים לחתיכות את גבעולי הסלרי ואת השורש.
  • שלב 2

    0 דקות
    מבשלים במים ומוסיפים את אבקות המרק, ורוטב הסויה עד שהירקות מתרככים.
  • שלב 3

    0 דקות
    במחבת נפרדת ממיסים את החמאה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב, עד שכל השומן נספג בקמח.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לאט את החלב ובוחשים ללא הרף, עד שמתקבל רוטב חלק לגמרי.
  • שלב 5

    0 דקות
    חוזרים לסיר ומערבלים במערבל-יד את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הרוטב הלבן תוך בחישה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרתיחים ומגישים את המרק מקושט בעלי סלרי קצוצים. בתיאבון!
מרק סלרי מוקרם

שלב 1 מתוך 6

מסירים את עלי הסלרי ושומרים אותם בצד. חותכים לחתיכות את גבעולי הסלרי ואת השורש.

מרק סלרי מוקרם

שלב 2 מתוך 6

מבשלים במים ומוסיפים את אבקות המרק, ורוטב הסויה עד שהירקות מתרככים.

מרק סלרי מוקרם

שלב 3 מתוך 6

במחבת נפרדת ממיסים את החמאה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב, עד שכל השומן נספג בקמח.

מרק סלרי מוקרם

שלב 4 מתוך 6

מוסיפים לאט את החלב ובוחשים ללא הרף, עד שמתקבל רוטב חלק לגמרי.

מרק סלרי מוקרם

שלב 5 מתוך 6

חוזרים לסיר ומערבלים במערבל-יד את הירקות. מתבלים ומוסיפים את הרוטב הלבן תוך בחישה.

מרק סלרי מוקרם

שלב 6 מתוך 6

מרתיחים ומגישים את המרק מקושט בעלי סלרי קצוצים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים