דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אבירם חייט
קציצות בקר עדינות מתבשלות באטיות בפירות שמעניקים טעם מתוק וחמוץ וחריפות קלה עם עקצוץ.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
בשר בקר אפשר לערבב גם עם עוף טחון
4 
בצל גדולים
2  שיני
שום
1  זר
פטרוזיליה קצוצה
0.5  כוס
פירורי לחם פירורית זהב או קמח מצה
0.5  כפית
פלפל שחור
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
200  גרם
פירות יבשים - משמשים, חמוציות, צימוקים, אגוזי מלך, שזיפים מגולענים תמרים, צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים
1  כף
סילאן
1  כף
דבש
1  כף
רסק עגבניות
0  לפי הטעם
מיץ לימון מלימון שלם
0  לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
0.5  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
2  כוסות
מים
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים את הקציצות: חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מערבבים את הבצל המומלח עם הבשר הטחון, מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק, פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות, פירורי לחם ומעט פפריקה חריפה. מערבבים לתערובת אחידה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים קערה קטנה עם מים ובידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או בגודל הרצוי). מניחים את הקציצות במגש ועוברים לשלב הבישול.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים במחבת עמוקה/ סיר סוטאג' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים את הפירות היבשים (חתוכים גס או שלמים). מערבבים ומטגנים עוד שתי דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים מים, מוסיפים סילאן, דבש, כף רסק עגבניות ומיץ לימון טרי. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותן אחת אחת עם כף) כך שיכוסו ברוטב ברובן.
  • שלב 7

    0 דקות
    מבשלים כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.
  • שלב 8

    0 דקות
    לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי המתוק-חריף).
  • שלב 9

    0 דקות
    מומלץ להגיש על אורז- לבן או אדום עם שקדים קלויים, צימוקים והרבה בצל מטוגן.
קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 1 מתוך 9

מכינים את הקציצות: חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם כפית שטוחה מלח ומניחים בצד לחצי שעה.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 2 מתוך 9

מערבבים את הבצל המומלח עם הבשר הטחון, מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק, פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות, פירורי לחם ומעט פפריקה חריפה. מערבבים לתערובת אחידה.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 3 מתוך 9

מכינים קערה קטנה עם מים ובידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ (או בגודל הרצוי). מניחים את הקציצות במגש ועוברים לשלב הבישול.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 4 מתוך 9

מחממים במחבת עמוקה/ סיר סוטאג' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים את הפירות היבשים (חתוכים גס או שלמים). מערבבים ומטגנים עוד שתי דקות.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 5 מתוך 9

יוצקים מים, מוסיפים סילאן, דבש, כף רסק עגבניות ומיץ לימון טרי. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 6 מתוך 9

מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי להחליק אותן אחת אחת עם כף) כך שיכוסו ברוטב ברובן.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 7 מתוך 9

מבשלים כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול ולבחוש מדי פעם.

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 8 מתוך 9

לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי המתוק-חריף).

קציצות בפירות יבשים, סילאן ותבלינים

שלב 9 מתוך 9

מומלץ להגיש על אורז- לבן או אדום עם שקדים קלויים, צימוקים והרבה בצל מטוגן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל במלח
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים