דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה במילוי כבד וחצילים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה במילוי כבד וחצילים

מאפה במילוי כבד וחצילים

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מאפה שמרים לארוחות שוות, או הפתעה לארוחת ערב משפחתית. מתכון גורמה, מרשים ויפה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
50  גרם
שמרים יבשים
2  כפות
סוכר לבן
0.25  כוס
מים פושרים
0.25  כוס
חלב בטמפרטורת החדר
3.5  כוסות
קמח לבן
0.5  כפית
מלח
60  גרם
חמאה רכה בטמפ החדר
1 
ביצה
500  גרם
כבד עוף נקי משומנים וכלי דם
2 
בצל חתוכים לקוביות
5  כפות
דבש
1  קורט
פלפל
3 
ביצה קשה
4 
בצל חתוכים לרצועות
4  כפות
שומן אווז
1 
פנים של חציל מקולף וחתוך לקוביות
4  כפות
שמן זית
3  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
1  כף
סוכר לבן
1  שן
שום קצוצה
2  גבעולים
תימין רק העלים
1 
ביצה טרופה
1.5  כפות
שומשום
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מעבירים לקערית שמרים, סוכר וממיסים בתערובת של חלב ומים. מניחים בצד לתסיסה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בינתיים מעבירים לקערת מערבל מזון עם וו לישה קמח, מוסיפים מלח וחמאה, ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים ביצה ויוצקים את תערובת השמרים. ממשיכים לערבל במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מתפיחים את הבצק במשך כ- 30 דקות, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בגודל 35×40 ס"מ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים את הבצק עד שלב המילוי.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים את קוביות החציל על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
  • שלב 8

    0 דקות
    יוצקים לקערית, מערבבים את השמן ומוסיפים רוטב סויה, הסוכר, עלי התימין והשום הכתוש. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
  • שלב 9

    0 דקות
    מברישים את החצילים בתערובת.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, או עד שהחצילים זהובים ורכים. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוסיפים למחבת עם שומן אווז חם את הבצל ומטגנים אותו עד שמתחיל לקבל גוון זהוב. מוציאים מחצית מהבצל המטוגן ומניחים בקערית.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוסיפים למחבת את הכבדים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. יוצקים על הכבדים את הדבש. מטגנים במשך כ- 3 דקות בכל צד. יש לשים לב לא לייבש את הכבדים.
  • שלב 13

    0 דקות
    טוחנים במעבד מזון את הכבדים עם רצועות של 2 בצלים, החציל והביצים הקשות. לטעום ולשפר טעם עם תיבול של מלח ופלפל.
  • שלב 14

    0 דקות
    יוצרים במלבן הבצק חתכים אלכסוניים באורך 8 ס"מ ובמרחק 3 ס"מ זה מזה, משני הצדדים לכל האורך.
  • שלב 15

    0 דקות
    מורחים לאורך מרכז המלבן את מילית הכבד. מעל מסדרים את קוביות החצילים, ומעל מפזרים את הבצל המטוגן שהיה בקערית.
  • שלב 16

    0 דקות
    מקפלים פנימה את משולש הבצק מהחלק העליון והתחתון ומתחילים לקלוע, רצועה מצד ימין ומעליה רצועה מצד שמאל וחוזר חלילה, עד שמסיימים.
  • שלב 17

    0 דקות
    מניחים את המאפה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים להתפחה נוספת במשך כ-30 דקות.
  • שלב 18

    0 דקות
    מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט מלח גרוס. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהמאפה זהוב.
  • שלב 19

    0 דקות
    מוציאים מהתנור. פורסים לפרוסות ומגישים חם. בתאבון.....
מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 1 מתוך 19

מעבירים לקערית שמרים, סוכר וממיסים בתערובת של חלב ומים. מניחים בצד לתסיסה.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 2 מתוך 19

בינתיים מעבירים לקערת מערבל מזון עם וו לישה קמח, מוסיפים מלח וחמאה, ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 3 מתוך 19

מוסיפים ביצה ויוצקים את תערובת השמרים. ממשיכים לערבל במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 4 מתוך 19

מתפיחים את הבצק במשך כ- 30 דקות, עד להכפלת הנפח.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 5 מתוך 19

מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בגודל 35×40 ס"מ.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 6 מתוך 19

מכסים את הבצק עד שלב המילוי.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 7 מתוך 19

מניחים את קוביות החציל על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 8 מתוך 19

יוצקים לקערית, מערבבים את השמן ומוסיפים רוטב סויה, הסוכר, עלי התימין והשום הכתוש. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 9 מתוך 19

מברישים את החצילים בתערובת.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 10 מתוך 19

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, או עד שהחצילים זהובים ורכים. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 11 מתוך 19

מוסיפים למחבת עם שומן אווז חם את הבצל ומטגנים אותו עד שמתחיל לקבל גוון זהוב. מוציאים מחצית מהבצל המטוגן ומניחים בקערית.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 12 מתוך 19

מוסיפים למחבת את הכבדים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. יוצקים על הכבדים את הדבש. מטגנים במשך כ- 3 דקות בכל צד. יש לשים לב לא לייבש את הכבדים.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 13 מתוך 19

טוחנים במעבד מזון את הכבדים עם רצועות של 2 בצלים, החציל והביצים הקשות. לטעום ולשפר טעם עם תיבול של מלח ופלפל.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 14 מתוך 19

יוצרים במלבן הבצק חתכים אלכסוניים באורך 8 ס"מ ובמרחק 3 ס"מ זה מזה, משני הצדדים לכל האורך.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 15 מתוך 19

מורחים לאורך מרכז המלבן את מילית הכבד. מעל מסדרים את קוביות החצילים, ומעל מפזרים את הבצל המטוגן שהיה בקערית.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 16 מתוך 19

מקפלים פנימה את משולש הבצק מהחלק העליון והתחתון ומתחילים לקלוע, רצועה מצד ימין ומעליה רצועה מצד שמאל וחוזר חלילה, עד שמסיימים.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 17 מתוך 19

מניחים את המאפה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים להתפחה נוספת במשך כ-30 דקות.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 18 מתוך 19

מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט מלח גרוס. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהמאפה זהוב.

מאפה במילוי כבד וחצילים

שלב 19 מתוך 19

מוציאים מהתנור. פורסים לפרוסות ומגישים חם. בתאבון.....

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים