דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קלצונה במילוי חציל קלוי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קלצונה במילוי חציל קלוי

קלצונה במילוי חציל קלוי

(0)
150 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
מאפה בצק בסגנון איטלקי, במילוי חצילים קלויים כמו ארוחה בתוך כיסון ענקי

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
קמח לבן
200  מיליליטר
מים פושרים
2  כפות
שמן זית
1  כף
סוכר לבן
1.5  כפיות
מלח
1  כפית
שמרים יבשים שטוחה
1 
ביצה לזיגוג
2 
פנים של חציל
150  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
1  כף
תימין מופרדים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
2  כפות
רסק עגבניות
1 
בצל קטן קצוץ דק
3 
עגבנייה בשלות חלוטות וחתוכות לקוביות
0.5  כוס
מים
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל
1  כף
שמן זית לטיגון
1  קורט
תימין
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קולים את החצילים מכל הצדדים בתנור או בגריל, עד שהם מתרככים ומניחים בצד לקירור.
  • שלב 2

    0 דקות
    בקערה ממסים את השמרים והסוכר בתוך המים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את הקמח לקערה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ויוצקים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים בגודלם. משאירים אותם מכוסים במגבת במשך כ-60 דקות, על מנת שיתפחו.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקלפים את החצילים מקליפתם, ומניחים במסננת ל-5 דקות להוצאת הנוזלים, קוצצים את החצילים לקוביות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים גבינת פטה, וטימין ומערבבים.
  • שלב 9

    0 דקות
    בסיר קטן עם מעט שמן זית חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים במשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את קוביות העגבניות, טימין, מלח ופלפל שחור, ומערבבים.
  • שלב 11

    0 דקות
    יוצקים את כוס המים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה לנמוכה. ממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות עד שהרוטב הופך לסמיך, ומורידים מהכיריים.
  • שלב 12

    0 דקות
    לוקחים כדור בצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך, על משטח מקומח, לקוטר של כ-15 ס"מ. מפזרים על פני הבצק המרודד מרוטב העגבניות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מניחים את המילוי במרכז הבצק. מקפלים את הבצק על המילוי ויוצרים חצי סהר. סוגרים היטב את שולי הבצק על ידי קיפולים קטנים. כך מכינים את שאר כדורי הקלצונה. מניחים את הקלצונה בתבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 14

    0 דקות
    בקערית טורפים ביצה, ומורחים בעדינות עם מברשת על כל קלצונה. משאירים את התבנית בחוץ במשך כ-15 דקות.
  • שלב 15

    0 דקות
    לאחר מכן מכניסים את התבנית עם הקלצונה לתנור אפייה שחומם מראש, בטמפרטורה של 190 מעלות ואופים במשך כ-12 דקות עד קבלת גוון זהוב.
קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 1 מתוך 15

קולים את החצילים מכל הצדדים בתנור או בגריל, עד שהם מתרככים ומניחים בצד לקירור.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 2 מתוך 15

בקערה ממסים את השמרים והסוכר בתוך המים.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים את הקמח לקערה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 4 מתוך 15

מוסיפים את המלח ויוצקים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 5 מתוך 15

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים בגודלם. משאירים אותם מכוסים במגבת במשך כ-60 דקות, על מנת שיתפחו.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 6 מתוך 15

מחממים תנור ל-190 מעלות.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 7 מתוך 15

מקלפים את החצילים מקליפתם, ומניחים במסננת ל-5 דקות להוצאת הנוזלים, קוצצים את החצילים לקוביות ומתבלים במלח ופלפל שחור.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 8 מתוך 15

מוסיפים גבינת פטה, וטימין ומערבבים.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 9 מתוך 15

בסיר קטן עם מעט שמן זית חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים במשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 10 מתוך 15

מוסיפים את קוביות העגבניות, טימין, מלח ופלפל שחור, ומערבבים.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 11 מתוך 15

יוצקים את כוס המים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה לנמוכה. ממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות עד שהרוטב הופך לסמיך, ומורידים מהכיריים.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 12 מתוך 15

לוקחים כדור בצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך, על משטח מקומח, לקוטר של כ-15 ס"מ. מפזרים על פני הבצק המרודד מרוטב העגבניות.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 13 מתוך 15

מניחים את המילוי במרכז הבצק. מקפלים את הבצק על המילוי ויוצרים חצי סהר. סוגרים היטב את שולי הבצק על ידי קיפולים קטנים. כך מכינים את שאר כדורי הקלצונה. מניחים את הקלצונה בתבנית המרופדת בנייר אפייה.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 14 מתוך 15

בקערית טורפים ביצה, ומורחים בעדינות עם מברשת על כל קלצונה. משאירים את התבנית בחוץ במשך כ-15 דקות.

קלצונה במילוי חציל קלוי

שלב 15 מתוך 15

לאחר מכן מכניסים את התבנית עם הקלצונה לתנור אפייה שחומם מראש, בטמפרטורה של 190 מעלות ואופים במשך כ-12 דקות עד קבלת גוון זהוב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קלצונה במילוי גבינות וזיתים

    קלצונה במילוי גבינות וזיתים

    300 דקות בינוני
  • קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    קלצונה במילוי פטריות וגבינה

    300 דקות בינוני
  • קלצונה פטריות ומוצרלה

    קלצונה פטריות ומוצרלה

    120 דקות מאתגר
  • קלצונה במילוי גבינת מוצרלה ופטריות מוקפצות

    קלצונה במילוי גבינת מוצרלה ופטריות מוקפצות

    120 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים