דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: סימונה
שידוך בין בצק טרי, פטריות, קשקבל ופרמזן

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם לבצק
2  כפות
סוכר לבן לבצק
180  גרם
חמאה לבצק
2.5  כוסות
מים פושרים לבצק
1  כף
מלח לבצק
1  סלסילה
פטריות שמפיניון קטנה
2  גביעים
גבינת קוטג'
200  גרם
גבינת קשקבל מגורדת
200  גרם
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת
2 
חלמון
1 
חלמון
1  כף
מים
0  לפי הטעם
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים חמאה ומצננים. שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
  • שלב 4

    0 דקות
    מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
  • שלב 5

    0 דקות
    הכנת המלית: מערבבים את הגבינות והביצים עד לקבלת מלית אחידה.
  • שלב 6

    0 דקות
    חוצים את הפטריות ופורסים לפרוסות דקות, מקפיצים במחבת עם 6 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש לאחר שהנוזלים מתאדים. מניחים בקערה לצינון.
  • שלב 7

    0 דקות
    הכנת הבורקסים: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל ריבוע וחצי כפית מהפטריות, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה. מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים,
  • שלב 10

    0 דקות
    מפזרים שומשום מעל ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 1 מתוך 10

ממיסים חמאה ומצננים. שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 2 מתוך 10

מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 4 מתוך 10

מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 5 מתוך 10

הכנת המלית: מערבבים את הגבינות והביצים עד לקבלת מלית אחידה.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 6 מתוך 10

חוצים את הפטריות ופורסים לפרוסות דקות, מקפיצים במחבת עם 6 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש לאחר שהנוזלים מתאדים. מניחים בקערה לצינון.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 7 מתוך 10

הכנת הבורקסים: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 8 מתוך 10

מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל ריבוע וחצי כפית מהפטריות, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 9 מתוך 10

מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה. מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים,

בורקס גבינה ופטריות מבצק שמרים

שלב 10 מתוך 10

מפזרים שומשום מעל ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בורקס חצילים קלויים וגבינות

    בורקס חצילים קלויים וגבינות

    100 דקות בינוני
  • בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    80 דקות בינוני
  • בורקס חלבה

    בורקס חלבה

    45 דקות בינוני
  • בורקס מצות במילוי בשר

    בורקס מצות במילוי בשר

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים