דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אשורה טורקי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אשורה טורקי

אשורה טורקי

(1)
120 דקות
קל
מתכונאי/ת: סוזי עמר
תבשיל החיטה מתוק ופופולארי היישר מהמטבח הטורקי, מושלם לט"ו בשבט

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
חיטה מלאה בלי קליפה
1  כוס
סוכר לבן
5 
משמש מיובש חצויים
5 
תאנים חצויות
0.5  כוס
צימוקים
1  קורט
קינמון טחון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכניסים את החיטה לסיר ומשרים כל הלילה.
  • שלב 2

    0 דקות
    ביום שלמחרת, שוטפים את החיטה ומוסיפים לה מים חדשים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מבשלים עד שהחיטה נהיית קצת קשה, אבל לא יותר מידי, עד שהמיץ של החיטה קצת מסמיך.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים כוס סוכר ומערבבים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את הפירות היבשים, ומעט קינמון וממשיכים לערבב. שימו לב שלא יידבק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים עד שהפירות היבשים נהיים רכים, אם חסרים מים אפשר להוסיף.
  • שלב 7

    0 דקות
    כשהאשורה מוכן, לצנן ולשים במקרר. בתיאבון!
אשורה טורקי

שלב 1 מתוך 7

מכניסים את החיטה לסיר ומשרים כל הלילה.

אשורה טורקי

שלב 2 מתוך 7

ביום שלמחרת, שוטפים את החיטה ומוסיפים לה מים חדשים.

אשורה טורקי

שלב 3 מתוך 7

מבשלים עד שהחיטה נהיית קצת קשה, אבל לא יותר מידי, עד שהמיץ של החיטה קצת מסמיך.

אשורה טורקי

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים כוס סוכר ומערבבים.

אשורה טורקי

שלב 5 מתוך 7

מוסיפים את הפירות היבשים, ומעט קינמון וממשיכים לערבב. שימו לב שלא יידבק.

אשורה טורקי

שלב 6 מתוך 7

מערבבים עד שהפירות היבשים נהיים רכים, אם חסרים מים אפשר להוסיף.

אשורה טורקי

שלב 7 מתוך 7

כשהאשורה מוכן, לצנן ולשים במקרר. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • אוכל טורקי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אשורה - מעדן גריסים טורקי

    אשורה - מעדן גריסים טורקי

    30 דקות בינוני
  • אשורה

    אשורה

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים