דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אילנה ונירית קרמשניT
בצק שמרים במילוי קרם וניל איכותי. בסיום האפייה מורחים בסירופ סוכר ומתאהבים.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  כוס
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  כוס
סוכר לבן
1  קורט
מלח
3 
ביצה
2  שקיות
סוכר וניל
1  כוס
חלב פושר
100  גרם
חמאה רכה מאוד
3  כוסות
חלב
4 
חלמון
2  שקיות
סוכר וניל
0.75  כוס
סוכר לבן
3  כפות
קמח לבן
1  כוס
סוכר לבן
1  כוס
מים
1  שקית
סוכר וניל
100  גרם
חמאה חתוכה לקוביות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים קמח, סוכר, מלח וסוכר וניל, מוסיפים באיטיות חלב ולאחר מכן את הביצים. מעבדים לבצק אחיד ומוסיפים חמאה (רכה מאוד). מערבלים כחמש דקות, עד קבלת בצק גמיש ומבריק, אם צריך מוסיפים מעט קמח.
  • שלב 2

    60 דקות
    מכסים את הבצק ומתפיחים כ-60 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    בינתיים מכינים קרם פטיסייר פשוט: מחממים 3 כוסות חלב עד סף רתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר וניל, סוכר וקמח. מערבבים היטב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד.
  • שלב 5

    0 דקות
    כשהחלב חם מוסיפים את הבלילה ומערבבים היטב ללא הפסקה, עד קבלת מרקם סמיך מאוד. מכבים אש ומוסיפים תוך ערבוב 100 גרם חמאה, ממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לחלוטין ומתקבל קרם סמיך ומבריק.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים לכלי. מניחים ניילון נצמד על הקרם (ממש עליו, כדי להימנע מלחות) מכניסים למקרר או למקפיא, עד שלב המילוי.
  • שלב 7

    0 דקות
    מילוי השושנים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 כדורים קטנים. מכדררים ומכסים לעשר דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדדים כל כדור לעיגול, מורחים קרם ומגלגלים לשבלול.
  • שלב 9

    10 דקות
    מניחים את השבלולים במאונך (כשהם "עומדים") על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה. מכסים ומתפיחים שוב כעשר דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, עד הזהבה.
  • שלב 11

    0 דקות
    בינתיים מכינים סירופ: מרתיחים תוך ערבוב מים וסוכר כעשר דקות, עד שכל הסוכר נמס ומתקבל סירופ סמיך. מצננים מעט.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומורחים מעל סירופ.
שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 1 מתוך 12

מערבבים קמח, סוכר, מלח וסוכר וניל, מוסיפים באיטיות חלב ולאחר מכן את הביצים. מעבדים לבצק אחיד ומוסיפים חמאה (רכה מאוד). מערבלים כחמש דקות, עד קבלת בצק גמיש ומבריק, אם צריך מוסיפים מעט קמח.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 2 מתוך 12

מכסים את הבצק ומתפיחים כ-60 דקות.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 3 מתוך 12

בינתיים מכינים קרם פטיסייר פשוט: מחממים 3 כוסות חלב עד סף רתיחה.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 4 מתוך 12

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר וניל, סוכר וקמח. מערבבים היטב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 5 מתוך 12

כשהחלב חם מוסיפים את הבלילה ומערבבים היטב ללא הפסקה, עד קבלת מרקם סמיך מאוד. מכבים אש ומוסיפים תוך ערבוב 100 גרם חמאה, ממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לחלוטין ומתקבל קרם סמיך ומבריק.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 6 מתוך 12

מעבירים לכלי. מניחים ניילון נצמד על הקרם (ממש עליו, כדי להימנע מלחות) מכניסים למקרר או למקפיא, עד שלב המילוי.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 7 מתוך 12

מילוי השושנים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 כדורים קטנים. מכדררים ומכסים לעשר דקות.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 8 מתוך 12

מרדדים כל כדור לעיגול, מורחים קרם ומגלגלים לשבלול.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 9 מתוך 12

מניחים את השבלולים במאונך (כשהם "עומדים") על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה. מכסים ומתפיחים שוב כעשר דקות.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 10 מתוך 12

אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, עד הזהבה.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 11 מתוך 12

בינתיים מכינים סירופ: מרתיחים תוך ערבוב מים וסוכר כעשר דקות, עד שכל הסוכר נמס ומתקבל סירופ סמיך. מצננים מעט.

שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר

שלב 12 מתוך 12

מוציאים מהתנור ומורחים מעל סירופ.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שושני קינמון

    שושני קינמון

    40 דקות קל
  • שושניקה של פרג

    שושניקה של פרג

    120 דקות בינוני
  • עוגת שושני פרג

    עוגת שושני פרג

    200 דקות בינוני
  • עוגת שמרים שושנים במלית גבינות

    עוגת שמרים שושנים במלית גבינות

    85 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים