דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

(0)
70 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
תפוחי אדמה אפויים הם תוספת מבורכת בכל ארוחה. הרוטב עוטף אותם בשפע של טעמים ובמעטה שחום ומגרה. קחו מתכון של עומר מילר. ללא גלוטן.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
תפוח אדמה בינוניים מקולפים
3  כפות
שמן זית
0.67  כוס
רוטב בסיס 290 מ"ל
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    15 דקות
    מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח במשך כ-15 דקות אחרי רתיחה, או עד שמתחילים להתרכך, אבל עדיין לא מוכנים לאכילה. מסננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 3

    0 דקות
    חורצים בכל תפוח אדמה כמה שיותר פרוסות דקיקות, אבל לא עד הסוף (שיישאר שלם בחלקו התחתון), מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם שמן, מועכים מעט עם היד לפתיחת הפרוסות.
  • שלב 4

    0 דקות
    יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה כך שהרוטב יכנס בין החריצים, מפזרים מעל מלח.
  • שלב 5

    45 דקות
    מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב ספוג בהם.
  • שלב 6

    10 דקות
    מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד להשחמה (בזהירות, שהרוטב לא ייחרך).
  • שלב 7

    0 דקות
    לפני ההגשה כדאי להפוך אותם ברוטב, כדי שייקבלו זיגוג יפה, או להבריש בעוד כף רוטב.
תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 1 מתוך 7

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח במשך כ-15 דקות אחרי רתיחה, או עד שמתחילים להתרכך, אבל עדיין לא מוכנים לאכילה. מסננים.

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 2 מתוך 7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 3 מתוך 7

חורצים בכל תפוח אדמה כמה שיותר פרוסות דקיקות, אבל לא עד הסוף (שיישאר שלם בחלקו התחתון), מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם שמן, מועכים מעט עם היד לפתיחת הפרוסות.

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 4 מתוך 7

יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה כך שהרוטב יכנס בין החריצים, מפזרים מעל מלח.

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 5 מתוך 7

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב ספוג בהם.

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 6 מתוך 7

מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד להשחמה (בזהירות, שהרוטב לא ייחרך).

תפוחי אדמה אפויים ומזוגגים

שלב 7 מתוך 7

לפני ההגשה כדאי להפוך אותם ברוטב, כדי שייקבלו זיגוג יפה, או להבריש בעוד כף רוטב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    עוף בתנור שתמיד מצליח עם תפוחי אדמה

    120 דקות קל
  • לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    30 דקות קל
  • לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    45 דקות קל
  • טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים