דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רולדת שמרים ושוקולד
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רולדת שמרים ושוקולד

רולדת שמרים ושוקולד

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: יהודית כהן מורחיים
רולדת שמרים במילוי שוקולד, או סוכר וקינמון, הבצק רך וריחני והציפוי פריך וטעים.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  כוסות
קמח לבן
0.5  שקית
שמרים יבשים
0.5  שקית
אבקת אפייה
0.5  כוס
סוכר לבן
75  גרם
חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
2 
ביצה בינוניות
0.67  כוס
חלב
1  קורט
מלח
1  כפית
תמצית וניל
1 
ביצה
150  גרם
חמאה מומסת
1.5  כוסות
סוכר לבן
0.75  כוס
קקאו
0  לפי הטעם
ממרח אגוזי לוז במקום חמאה+סוכר+קקאו
0.5  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    3 דקות
    הכנת הבצק: בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, שמרים ומשפר אפיה, מוסיפים את הסוכר, ביצים, חלב, מלח ותמצית וניל. ממשיכים לערבל במהירות איטית כ-3 דקות.
  • שלב 2

    5 דקות
    לבסוף מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה נקיה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (חלק אחד מכניסים בינתיים למקרר). את החלק הראשון שהוא חצי מחלקים שוב לשניים כך שבסופו של דבר יצאו מהבצק ארבעה חלקים שווים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מרדדים כל חלק של בצק על משטח מקומח לצורת מלבן אם אפשר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים חמאה מומסת עם מברשת ומעל מפזרים את הקקאו עם הסוכר, מעל שוב בוזקים קצת מהחמאה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מגלגלים לרולדה ומניחים בצד. מהחלק השני עושים את אותה הפעולה. מצמידים את שתי הרולדות אחת ליד השניה ויוצרים מעין צמת בורג. מניחים את הרולדה בתוך תבנית ארוכה של אינגליש קייק. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
  • שלב 8

    60 דקות
    מברישים את הרולדות בביצה טרופה. מתפיחים כ-60 דקות.
  • שלב 9

    35 דקות
    בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, אופים כ-35 דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    מברישים את הרולדות בעודן חמות בסירופ סוכר.
רולדת שמרים ושוקולד

שלב 1 מתוך 10

הכנת הבצק: בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, שמרים ומשפר אפיה, מוסיפים את הסוכר, ביצים, חלב, מלח ותמצית וניל. ממשיכים לערבל במהירות איטית כ-3 דקות.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 2 מתוך 10

לבסוף מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 3 מתוך 10

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה נקיה, מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 4 מתוך 10

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (חלק אחד מכניסים בינתיים למקרר). את החלק הראשון שהוא חצי מחלקים שוב לשניים כך שבסופו של דבר יצאו מהבצק ארבעה חלקים שווים.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 5 מתוך 10

מרדדים כל חלק של בצק על משטח מקומח לצורת מלבן אם אפשר.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 6 מתוך 10

מורחים חמאה מומסת עם מברשת ומעל מפזרים את הקקאו עם הסוכר, מעל שוב בוזקים קצת מהחמאה.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 7 מתוך 10

מגלגלים לרולדה ומניחים בצד. מהחלק השני עושים את אותה הפעולה. מצמידים את שתי הרולדות אחת ליד השניה ויוצרים מעין צמת בורג. מניחים את הרולדה בתוך תבנית ארוכה של אינגליש קייק. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 8 מתוך 10

מברישים את הרולדות בביצה טרופה. מתפיחים כ-60 דקות.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 9 מתוך 10

בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, אופים כ-35 דקות.

רולדת שמרים ושוקולד

שלב 10 מתוך 10

מברישים את הרולדות בעודן חמות בסירופ סוכר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רולדת שמרים ופרג

    רולדת שמרים ופרג

    80 דקות בינוני
  • רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    150 דקות בינוני
  • רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    45 דקות בינוני
  • רולדת פרג מבצק פריך

    רולדת פרג מבצק פריך

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים