דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

(0)
90 דקות
קל
מתכונאי/ת: יונית צוקרמן
שכבות של תחתית פריכה, קרם גבינה קטיפתי בנגיעות טעמי לימון, קרם לימון ומרנג חגיגי לקישוט

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
300  גרם
פתי בר קלאסי
150  גרם
חמאה
2  כפות
אבקת סוכר
500  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה
1  חבילה
פודינג עוגת גבינה בנגיעות לימון 12*75גרם
750  גרם
גבינה לבנה רכה 9%
1  מיכל
שמנת חמוצה 15%
150  גרם
אבקת סוכר
1  כפית
תמצית וניל
10  גרם
ג'לטין
50  גרם
מים
2 
ביצה שלמות
2 
ביצה (מופרדות לחלבונים ולחלמונים. החלמונים - לקרם לימון והחלבונים למרנג)
0.5  כוס
מיץ לימון
0.5  כוס
סוכר לבן
100  גרם
חמאה
0.75  כוס
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
  • שלב 2

    5 דקות
    טוחנים את הפתיבר עם 2 כפות אבקת סוכר, מוסיפים 150 גרם חמאה וטוחנים שוב. אם הפירורים לא רטובים מדי מוסיפים מעט חלב ומערבבים.
  • שלב 3

    2 דקות
    משטחים את תערובת הפירורים על התבנית, גם על המסגרת ומהדקים.
  • שלב 4

    30 דקות
    מכניסים להקפאה לחצי שעה.
  • שלב 5

    5 דקות
    להכנת עוגת הגבינה: מניחים בקערה את הג'לטין, שופכים מעל 50 גרם מים קרים, מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות.
  • שלב 6

    5 דקות
    מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קרם אחיד.
  • שלב 7

    2 דקות
    בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הלבנה, שמנת חמוצה, תמצית וניל ו-150 גרם אבקת סוכר.
  • שלב 8

    2 דקות
    מכניסים את הג׳לטין למיקרוגל ל-15 שניות, מוציאים, מערבבים ושופכים לתערובת הגבינות.
  • שלב 9

    1 דקות
    מערבבים היטב.
  • שלב 10

    5 דקות
    מעבירים את בלילה הגבינה לקרם שהקצפנו ומערבלים במיקסר במהירות נמוכה עד איחוד.
  • שלב 11

    2 דקות
    מרימים עם המרית את כל הדפנות ומוודאים שהכל התערבב היטב.
  • שלב 12

    5 דקות
    מוציאים את התחתית מהמקפיא שופכים לתוכה את מלית הגבינה ומכניסים להקפאה שהקרם יתייצב, עד שהקרם לימון יהיה מוכן.
  • שלב 13

    5 דקות
    להכנת הקרם לימון: בקלחת שמים 2 ביצים, 2 חלמונים, 1/2 כוס סוכר ומיץ לימון ומבשלים הכל עד הסמכה. חשוב מאד לערבב כל הזמן. זה לוקח 5-6 דקות אז לא להילחץ.
  • שלב 14

    2 דקות
    אחרי ההסמכה מכבים את האש, מוסיפים 100 גרם חמאה ומערבבים היטב.
  • שלב 15

    1 דקות
    מסננים את הקרם.
  • שלב 16

    2 דקות
    שופכים את הקרם מעל העוגה שהכנסנו למקפיא ומזיזים את העוגה מצד לצד עד שהקרם מגיע לכל החלקים.
  • שלב 17

    2 דקות
    אחרי ששפכנו את הקרם ומכניסים להקפאה ל-6 שעות.
  • שלב 18

    2 דקות
    להכנת המרנג - שמים את 2 החלבונים ו–3/4 כוס סוכר בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים.
  • שלב 19

    1 דקות
    מערבבים על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
  • שלב 20

    5 דקות
    מקציפים עם מיקסר ידני עד שמתקבל קצף יציב וחזק.
  • שלב 21

    3 דקות
    מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה.
  • שלב 22

    2 דקות
    בעזרת ברנר שורפים את המרנג.
פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 1 מתוך 22

ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 2 מתוך 22

טוחנים את הפתיבר עם 2 כפות אבקת סוכר, מוסיפים 150 גרם חמאה וטוחנים שוב. אם הפירורים לא רטובים מדי מוסיפים מעט חלב ומערבבים.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 3 מתוך 22

משטחים את תערובת הפירורים על התבנית, גם על המסגרת ומהדקים.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 4 מתוך 22

מכניסים להקפאה לחצי שעה.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 5 מתוך 22

להכנת עוגת הגבינה: מניחים בקערה את הג'לטין, שופכים מעל 50 גרם מים קרים, מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 6 מתוך 22

מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג עד לקבלת קרם אחיד.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 7 מתוך 22

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה הלבנה, שמנת חמוצה, תמצית וניל ו-150 גרם אבקת סוכר.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 8 מתוך 22

מכניסים את הג׳לטין למיקרוגל ל-15 שניות, מוציאים, מערבבים ושופכים לתערובת הגבינות.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 9 מתוך 22

מערבבים היטב.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 10 מתוך 22

מעבירים את בלילה הגבינה לקרם שהקצפנו ומערבלים במיקסר במהירות נמוכה עד איחוד.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 11 מתוך 22

מרימים עם המרית את כל הדפנות ומוודאים שהכל התערבב היטב.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 12 מתוך 22

מוציאים את התחתית מהמקפיא שופכים לתוכה את מלית הגבינה ומכניסים להקפאה שהקרם יתייצב, עד שהקרם לימון יהיה מוכן.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 13 מתוך 22

להכנת הקרם לימון: בקלחת שמים 2 ביצים, 2 חלמונים, 1/2 כוס סוכר ומיץ לימון ומבשלים הכל עד הסמכה. חשוב מאד לערבב כל הזמן. זה לוקח 5-6 דקות אז לא להילחץ.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 14 מתוך 22

אחרי ההסמכה מכבים את האש, מוסיפים 100 גרם חמאה ומערבבים היטב.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 15 מתוך 22

מסננים את הקרם.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 16 מתוך 22

שופכים את הקרם מעל העוגה שהכנסנו למקפיא ומזיזים את העוגה מצד לצד עד שהקרם מגיע לכל החלקים.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 17 מתוך 22

אחרי ששפכנו את הקרם ומכניסים להקפאה ל-6 שעות.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 18 מתוך 22

להכנת המרנג - שמים את 2 החלבונים ו–3/4 כוס סוכר בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 19 מתוך 22

מערבבים על אש קטנה עד שהסוכר נמס.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 20 מתוך 22

מקציפים עם מיקסר ידני עד שמתקבל קצף יציב וחזק.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 21 מתוך 22

מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה.

פאי גבינה לימוני עם טופ מרנג

שלב 22 מתוך 22

בעזרת ברנר שורפים את המרנג.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • גבינות
  • מהתנור
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פאייה פתיתים ודג ים

    פאייה פתיתים ודג ים

    25 דקות קל
  • פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    פאי גבינות ופירות קליל על בסיס פילו

    45 דקות קל
  • פאי גבינה מלוח

    פאי גבינה מלוח

    50 דקות בינוני
  • פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    פאי ירקות בשלושה מרכיבים

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים