דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: סימונה
בורקס שכולו מעשה ידיים, להתפאר בתוצאה

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
2  כפות
סוכר לבן
180  גרם
חמאה
2.5  כוסות
מים פושרים
1  כף
מלח
1  סלסילה
פטריות שמפיניון סלסלה קטנה
4 
תפוח אדמה גדולים
60  גרם
חמאה
1  טיפה
מלח
1  טיפה
פלפל שחור
2 
חלמון
6  כפות
שמן קנולה
1 
חלמון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים חמאה ומצננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבדים עם וו לישה כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
  • שלב 5

    0 דקות
    מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
  • שלב 7

    0 דקות
    מרככים את תפוחי האדמה במים, ומרסקים אותם לפירה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים בקערה לצינון.
  • שלב 10

    0 דקות
    פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן, עד לצמצום הנוזלים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מצננים על נייר סופג.
  • שלב 12

    0 דקות
    מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה, ומוסיפים 2 חלמונים.
  • שלב 13

    0 דקות
    מערבבים היטב.
  • שלב 14

    0 דקות
    מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
  • שלב 15

    0 דקות
    מרדדים כל חלק למלבן דק.
  • שלב 16

    0 דקות
    חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.
  • שלב 17

    0 דקות
    מניחים כפית גדושה של מלית תפוחי האדמה והפטריות במרכז כל ריבוע, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
  • שלב 18

    0 דקות
    מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
  • שלב 19

    0 דקות
    מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.
  • שלב 20

    0 דקות
    הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב.
  • שלב 21

    0 דקות
    מצננים ומגישים. בתיאבון!
בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 1 מתוך 21

ממיסים חמאה ומצננים.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 2 מתוך 21

שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 3 מתוך 21

מעבדים עם וו לישה כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 4 מתוך 21

מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 5 מתוך 21

מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 6 מתוך 21

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, ומניחים להתפחה כשעה במקרר.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 7 מתוך 21

מרככים את תפוחי האדמה במים, ומרסקים אותם לפירה.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 8 מתוך 21

מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 9 מתוך 21

מניחים בקערה לצינון.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 10 מתוך 21

פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן, עד לצמצום הנוזלים.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 11 מתוך 21

מצננים על נייר סופג.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 12 מתוך 21

מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה, ומוסיפים 2 חלמונים.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 13 מתוך 21

מערבבים היטב.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 14 מתוך 21

מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 15 מתוך 21

מרדדים כל חלק למלבן דק.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 16 מתוך 21

חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 17 מתוך 21

מניחים כפית גדושה של מלית תפוחי האדמה והפטריות במרכז כל ריבוע, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 18 מתוך 21

מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 19 מתוך 21

מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 20 מתוך 21

הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב.

בורקס שמרים במילוי תפוחי אדמה ופטריות

שלב 21 מתוך 21

מצננים ומגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בורקס חצילים קלויים וגבינות

    בורקס חצילים קלויים וגבינות

    100 דקות בינוני
  • בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    בורקס במילוי בשר טחון של שרה בר

    80 דקות בינוני
  • בורקס חלבה

    בורקס חלבה

    45 דקות בינוני
  • בורקס מצות במילוי בשר

    בורקס מצות במילוי בשר

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים