דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גפילטע פיש של סבתא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גפילטע פיש של סבתא

גפילטע פיש של סבתא

(0)
210 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אסנת דוברונסקי
גפילטע לפסחו פיש קלאסי, כהלכתו, לראש השנה. מתכון מסורתי שיתמיד מביא משהו מהבית

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
דג קרפיון פילה נקי מעצמות ומעור
1 
דג קרפיון פרוס לפרוסות
2 
בצל גדולים
1 
ביצה קשה
2 
ביצה
3 
גזר טריים
3  כפות
קמח מצה
8  כפות
סוכר לבן חצי לדג, וחצי לרוטב
2  כפות
מלח חצי לדג, וחצי לרוטב
2  כפיות
פלפל לבן חצי לדג, וחצי לרוטב
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

210 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    טוחנים את פילה הדג במטחנה לפחות פעמיים, מוסיפים למטחנה את הבצל והביצה הקשה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים לעיסה שתי ביצים, קמח מצה, סוכר, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • שלב 3

    0 דקות
    בתוך סיר מלא עד מחציתו במים, מניחים גזרים, בצל פרוס לפרוסות, סוכר, מלח, ופלפל לבן ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממלאים את פרוסות הדג בחלק מעיסת הדגים הטחונים, ומשאר העיסה יוצרים קציצות בגודל אחיד ומניחים בסיר.
  • שלב 5

    180 דקות
    מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש קטנה עם סיר מכוסה לכ-180 דקות.
  • שלב 6

    60 דקות
    לאחר קירור של 60 דקות, מעבירים את הדגים לכלי זכוכית ולמקרר.
  • שלב 7

    0 דקות
    את ציר הדגים שנשאר בסיר מבשלים עד לקבלת ציר מרוכז (גלי). מצננים ומעבירים למקרר.
גפילטע פיש של סבתא

שלב 1 מתוך 7

טוחנים את פילה הדג במטחנה לפחות פעמיים, מוסיפים למטחנה את הבצל והביצה הקשה.

גפילטע פיש של סבתא

שלב 2 מתוך 7

מוסיפים לעיסה שתי ביצים, קמח מצה, סוכר, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

גפילטע פיש של סבתא

שלב 3 מתוך 7

בתוך סיר מלא עד מחציתו במים, מניחים גזרים, בצל פרוס לפרוסות, סוכר, מלח, ופלפל לבן ומביאים לרתיחה.

גפילטע פיש של סבתא

שלב 4 מתוך 7

ממלאים את פרוסות הדג בחלק מעיסת הדגים הטחונים, ומשאר העיסה יוצרים קציצות בגודל אחיד ומניחים בסיר.

גפילטע פיש של סבתא

שלב 5 מתוך 7

מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש קטנה עם סיר מכוסה לכ-180 דקות.

גפילטע פיש של סבתא

שלב 6 מתוך 7

לאחר קירור של 60 דקות, מעבירים את הדגים לכלי זכוכית ולמקרר.

גפילטע פיש של סבתא

שלב 7 מתוך 7

את ציר הדגים שנשאר בסיר מבשלים עד לקבלת ציר מרוכז (גלי). מצננים ומעבירים למקרר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • דגים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גפילטע פיש (קציצות דגים) כשר לפסח

    גפילטע פיש (קציצות דגים) כשר לפסח

    240 דקות בינוני
  • גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

    גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

    120 דקות בינוני
  • גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

    גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

    240 דקות מאתגר
  • גפילטע פיש סגול עם סלק

    גפילטע פיש סגול עם סלק

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים