דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חמין מקרוני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חמין מקרוני

חמין מקרוני

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: משה פיסו
כל הדברים הטובים צריכים זמן, כידוע. למשל חמין, עטוף בטעמים של עוד, לחורף נעים במיוחד

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
כרעי הודו קטנות (רצוי להפריד לשוקיים ולירכיים)
1  כף
שמן תירס
2 
בצל בינוניים קצוצים
250  גרם
פסטה אסם צדפים קטנים אפשר פנה
0  לפי הטעם
פלפל
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
4 
תפוח אדמה בינוניים
5 
ביצה (לא הכרחי)
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומנגבים היטב במגבת נייר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים סיר גדול שניתן להכניס לתנור, יוצקים לתוכו מעט שמן, מטגנים/אוטמים את חלקי העוף משני הצדדים (הם לא צריכים ממש להשחים אלא רק לשנות צבע). שומרים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצקים לאותו הסיר רבע כוס שמן, מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים, תוך כדי גירוד תחתית הסיר.
  • שלב 4

    8 דקות
    בסיר אחר מבשלים יחד את שתי סוגי הפטריות, בהרבה מים עם מעט מלח, עד שהן חצי מוכנות, כלומר גמישות אבל לא ממש מבושלות, פחות ממה שנקרא בבישול פסטה אל דנטה (עד 8 דקות). מסננים ומעבירים לסיר עם הבצל המטוגן.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים בנדיבות פלפל שחור. מצרפים את הפפריקה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את תערובת האטריות לקערה בצד.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים את התנור ל 150 מעלות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עבות. מרפדים בו את התחתית המשומנת של הסיר שבו טוגנו העוף והבצל. ממליחים מעט.
  • שלב 9

    0 דקות
    על תפוחי האדמה משטחים שליש מכמות האטריות, עליהן מניחים את חלקי העוף ומכסים בשאר האטריות.
  • שלב 10

    0 דקות
    שוטפים את הביצים ודוחסים אותן בין האטריות. משטחים בעזרת כף ויוצקים על האטריות חצי כוס מים חמים.
  • שלב 11

    0 דקות
    גוזרים את נייר הפרגמנט לקוטר הסיר, משמנים את הנייר מעט ומכסים בו את האטריות (בלי כיסוי הנייר האטריות מתייבשות והתבשיל לא מצליח). סוגרים את הסיר במכסה ורצוי גם לעטוף את הסיר הסגור ביריעה גדולה של נייר כסף.
  • שלב 12

    35 דקות
    מכניסים לתנור החם למשך כ-35 דקות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מנמיכים את חום התנור ל 90-100 מעלות ואופים 6-9 שעות. אפשר להכין על פלטת שבת.
חמין מקרוני

שלב 1 מתוך 13

שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומנגבים היטב במגבת נייר.

חמין מקרוני

שלב 2 מתוך 13

מחממים סיר גדול שניתן להכניס לתנור, יוצקים לתוכו מעט שמן, מטגנים/אוטמים את חלקי העוף משני הצדדים (הם לא צריכים ממש להשחים אלא רק לשנות צבע). שומרים בצד.

חמין מקרוני

שלב 3 מתוך 13

יוצקים לאותו הסיר רבע כוס שמן, מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים, תוך כדי גירוד תחתית הסיר.

חמין מקרוני

שלב 4 מתוך 13

בסיר אחר מבשלים יחד את שתי סוגי הפטריות, בהרבה מים עם מעט מלח, עד שהן חצי מוכנות, כלומר גמישות אבל לא ממש מבושלות, פחות ממה שנקרא בבישול פסטה אל דנטה (עד 8 דקות). מסננים ומעבירים לסיר עם הבצל המטוגן.

חמין מקרוני

שלב 5 מתוך 13

מוסיפים בנדיבות פלפל שחור. מצרפים את הפפריקה ומלח לפי הטעם ומערבבים.

חמין מקרוני

שלב 6 מתוך 13

מעבירים את תערובת האטריות לקערה בצד.

חמין מקרוני

שלב 7 מתוך 13

מחממים את התנור ל 150 מעלות.

חמין מקרוני

שלב 8 מתוך 13

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עבות. מרפדים בו את התחתית המשומנת של הסיר שבו טוגנו העוף והבצל. ממליחים מעט.

חמין מקרוני

שלב 9 מתוך 13

על תפוחי האדמה משטחים שליש מכמות האטריות, עליהן מניחים את חלקי העוף ומכסים בשאר האטריות.

חמין מקרוני

שלב 10 מתוך 13

שוטפים את הביצים ודוחסים אותן בין האטריות. משטחים בעזרת כף ויוצקים על האטריות חצי כוס מים חמים.

חמין מקרוני

שלב 11 מתוך 13

גוזרים את נייר הפרגמנט לקוטר הסיר, משמנים את הנייר מעט ומכסים בו את האטריות (בלי כיסוי הנייר האטריות מתייבשות והתבשיל לא מצליח). סוגרים את הסיר במכסה ורצוי גם לעטוף את הסיר הסגור ביריעה גדולה של נייר כסף.

חמין מקרוני

שלב 12 מתוך 13

מכניסים לתנור החם למשך כ-35 דקות.

חמין מקרוני

שלב 13 מתוך 13

מנמיכים את חום התנור ל 90-100 מעלות ואופים 6-9 שעות. אפשר להכין על פלטת שבת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין טבית עיראקי

    חמין טבית עיראקי

    760 דקות בינוני
  • חמין איטריות משגע

    חמין איטריות משגע

    600 דקות בינוני
  • תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    620 דקות מאתגר
  • חמין קלאסי

    חמין קלאסי

    600 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים