דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חצ'פורי שקשוקה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חצ'פורי שקשוקה

חצ'פורי שקשוקה

(0)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סיון בריק
החצ'פורי שקשוקה הזה הוא השילוב המושלם של לחם טרי, רוטב עגבניות ופלפלים פרפקטו מלא בטעמים, וביצה רכה שנמסה בפה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
קמח פיצה
1  כוס
מים פושרים
0.25  כוס
חלב
1  כף
סוכר לבן
1  כף
שמרים
1  כף
שמן זית
0.5  כף
מלח
1  צנצנת
רוטב עם פלפלים שקשוקה
8 
ביצה
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבצק: שמים במיקסר את הקמח, מים פושרים, חלב, שמן זית, שמרים וסוכר. לשים את הבצק כ-5 דקות עד שהתערובת הופכת לגמישה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומתפיחים שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (הזמן יכול להשתנות בחורף).
  • שלב 2

    10 דקות
    אחרי שהבצק תפח, לשים אותו שוב ומחלקים אותו ל-7-8 כדורים של 100 גרם כל אחד. נותנים לכדורים לנוח מתחת למגבת במשך 20-30 דקות נוספות. על משטח עבודה, מפזרים שומשום ומרדדים כל כדור לצורת עיגול. מגלגלים את הקצוות כלפי האמצע ומהדקים היטב, כך שיתקבלו "סירות" קטנות.
  • שלב 3

    10 דקות
    ממלאים כל סירה ברוטב פרפקטו פלפלים, ומשפריצים על הקצוות מעט שמן זית, אפשר גם למרוח את השמן בעזרת מברשת. אופים בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות טורבו במשך 8-10 דקות, עד שהבצק תופס את הצבע הזהוב והפריך. כאשר החצ'פורים יוצאים מהתנור, מכינים מקום במרכז כל "סירה" ושמים את החלמון (הצהוב) של הביצה.
  • שלב 4

    5 דקות
    מכניסים שוב לתנור למשך 3-5 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצה. לאחר האפייה, מפוריים גבינת פטה על החצ'פורים, ומפזרים תיבול לפי הטעם - זעתר, סומק, וצ'ילי חריף (למעדיפים חריף).
חצ'פורי שקשוקה

שלב 1 מתוך 4

להכנת הבצק: שמים במיקסר את הקמח, מים פושרים, חלב, שמן זית, שמרים וסוכר. לשים את הבצק כ-5 דקות עד שהתערובת הופכת לגמישה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומתפיחים שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (הזמן יכול להשתנות בחורף).

חצ'פורי שקשוקה

שלב 2 מתוך 4

אחרי שהבצק תפח, לשים אותו שוב ומחלקים אותו ל-7-8 כדורים של 100 גרם כל אחד. נותנים לכדורים לנוח מתחת למגבת במשך 20-30 דקות נוספות. על משטח עבודה, מפזרים שומשום ומרדדים כל כדור לצורת עיגול. מגלגלים את הקצוות כלפי האמצע ומהדקים היטב, כך שיתקבלו "סירות" קטנות.

חצ'פורי שקשוקה

שלב 3 מתוך 4

ממלאים כל סירה ברוטב פרפקטו פלפלים, ומשפריצים על הקצוות מעט שמן זית, אפשר גם למרוח את השמן בעזרת מברשת. אופים בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות טורבו במשך 8-10 דקות, עד שהבצק תופס את הצבע הזהוב והפריך. כאשר החצ'פורים יוצאים מהתנור, מכינים מקום במרכז כל "סירה" ושמים את החלמון (הצהוב) של הביצה.

חצ'פורי שקשוקה

שלב 4 מתוך 4

מכניסים שוב לתנור למשך 3-5 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצה. לאחר האפייה, מפוריים גבינת פטה על החצ'פורים, ומפזרים תיבול לפי הטעם - זעתר, סומק, וצ'ילי חריף (למעדיפים חריף).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • חברים
  • ביצים
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • כריכים
  • גבינות
  • מהתנור
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • פינגר פוד
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • מנה עליונה
  • מטבח גאורגי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • אוכל ים תיכוני
  • פשטידות וקישים
  • פשטידות וקישים
  • על בסיס עגבניות
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

    אצ'רולי חצ'פורי – חצ'פורי עם ביצת עין

    60 דקות בינוני
  • חצ'פורי

    חצ'פורי

    160 דקות בינוני
  • חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

    חצ'פורי - מאפה גבינות גאורגי

    165 דקות בינוני
  • חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

    חצ'פורי- מאפה גבינה גרוזיני מסורתי

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים