דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טורט שוקולד ואגוזים לפסח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טורט שוקולד ואגוזים לפסח

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
עוגה אוורירית ללא גלוטן מתערובת אגוזים, חצויה לשתיים וממולאת בקצפת ותותים. יפה כמו בסרטים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  כוס
אגוזי לוז קלויים וקלופים
0.5  כוס
אגוזי מלך קלויים
0.5  כוס
שקדים קלויים
75  גרם
שוקולד מריר שבור לקוביות (מקורר)
6 
חלמון
7 
חלמון
0.5  כוס
סוכר לבן + 3 כפות סוכר
1.5  כפות
תפוז
0.5  כפית
אבקת אפייה
1.5  מיכלים
שמנת מתוקה
3  כפות
אבקת סוכר
1.5  כוסות
תות שדה שטופים פרוסים דק
1.5  כוסות
אגוזים מכל סוג, קצוצים גס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכינים תבנית אפייה עגולה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
  • שלב 2

    0 דקות
    טוחנים בקערת מעבד מזון את האגוזים והשקדים עם כף סוכר (מתוך כמות הסוכר במתכון) לאבקה דקה (למרקם עוגה קליל יותר - עדיף לטחון במטחנה ידנית).
  • שלב 3

    0 דקות
    קוצצים במעבד מזון את השוקולד לפירורים קטנטנים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מעובה, תפוחה ובהירה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מערבבים ביחד את האגוזים הטחונים, גרידת התפוז, אבקת האפייה ופירורי השוקולד, ויוצקים את התערובת מעל לחלמונים מבלי לערבב אותה פנימה, ומניחים בצד.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקציפים בקערת מערבל חשמלי נקייה את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אבל גמיש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מקפלים כ-1/3 מכמות קציפת החלבונים לתוך קערת החלמונים, כרי שהתערובת תהיה קלילה יותר.
  • שלב 8

    0 דקות
    לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את יתר החלבונים המוקצפים.
  • שלב 9

    0 דקות
    יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. כשהעוגה קרה מעבירים סכין מסביב לדפנות ומשחררים מהתבנית.
  • שלב 11

    0 דקות
    מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת סוף ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים בעזרת סכין מסור. מסירים את השכבה העליונה בזהירות בעזרת תחתית שטוחה של תבנית אחרת.
  • שלב 12

    0 דקות
    מורחים שכבת קצפת מעל השכבה התחתונה, ומניחים מעליה פרוסות תותים. מכסים בשכבת העוגה העליונה, ומורחים קצפת למעלה ומסביב לדפנות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מפזרים אגוזים קצוצים לקישוט למעלה ומסביב לעוגה. בתיאבון!
טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 1 מתוך 13

מכינים תבנית אפייה עגולה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 2 מתוך 13

טוחנים בקערת מעבד מזון את האגוזים והשקדים עם כף סוכר (מתוך כמות הסוכר במתכון) לאבקה דקה (למרקם עוגה קליל יותר - עדיף לטחון במטחנה ידנית).

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 3 מתוך 13

קוצצים במעבד מזון את השוקולד לפירורים קטנטנים.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 4 מתוך 13

מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מעובה, תפוחה ובהירה.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 5 מתוך 13

מערבבים ביחד את האגוזים הטחונים, גרידת התפוז, אבקת האפייה ופירורי השוקולד, ויוצקים את התערובת מעל לחלמונים מבלי לערבב אותה פנימה, ומניחים בצד.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 6 מתוך 13

מקציפים בקערת מערבל חשמלי נקייה את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אבל גמיש.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 7 מתוך 13

מקפלים כ-1/3 מכמות קציפת החלבונים לתוך קערת החלמונים, כרי שהתערובת תהיה קלילה יותר.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 8 מתוך 13

לאחר מכן, מקפלים פנימה בעדינות את יתר החלבונים המוקצפים.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 9 מתוך 13

יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 10 מתוך 13

מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. כשהעוגה קרה מעבירים סכין מסביב לדפנות ומשחררים מהתבנית.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 11 מתוך 13

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת סוף ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים בעזרת סכין מסור. מסירים את השכבה העליונה בזהירות בעזרת תחתית שטוחה של תבנית אחרת.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 12 מתוך 13

מורחים שכבת קצפת מעל השכבה התחתונה, ומניחים מעליה פרוסות תותים. מכסים בשכבת העוגה העליונה, ומורחים קצפת למעלה ומסביב לדפנות.

טורט שוקולד ואגוזים לפסח

שלב 13 מתוך 13

מפזרים אגוזים קצוצים לקישוט למעלה ומסביב לעוגה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • אביב
  • חגיגה
  • עוגות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • יום הולדת
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גביעי טורטייה אפויים במילוי חזה עוף וגוואקמולה

    גביעי טורטייה אפויים במילוי חזה עוף וגוואקמולה

    50 דקות בינוני
  • רול טורטייה עם סלמון ואגס

    רול טורטייה עם סלמון ואגס

    15 דקות בינוני
  • עוגת טורט מדהימה ורכה

    עוגת טורט מדהימה ורכה

    40 דקות בינוני
  • זאכר טורט

    זאכר טורט

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים