דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טנזיה - תבשיל פירות יבשים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טנזיה - תבשיל פירות יבשים

טנזיה - תבשיל פירות יבשים

(0)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרית פשה
תבשיל מרוקאי עם משמשים, שזיפים, צימוקים, אגוזי מלך ושקדים מולבנים. מטגנים עם בצל, קינמון ומעט יין. מגישים על קוסקוס או אורז לבן

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
בצל גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100  גרם
משמש מיובש
100  גרם
שזיף מיובש
100  גרם
צימוקים
100  גרם
אגוזי מלך חצויים, מטוגנים
100  גרם
שקדים פרוסים, מטוגנים
1  כפית
מלח
1  כפית
קינמון טחון
3  כפות
סוכר חום
2  כפות
יין קינוח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    15 דקות
    חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לכ- 15 דקות. מסננים ושומרים את מי ההשריה.
  • שלב 2

    0 דקות
    בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים. מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום.
  • שלב 3

    30 דקות
    מבשלים בערך 30 דקות, תוך בחישה מפעם לפעם. אם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.
  • שלב 4

    5 דקות
    לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום (אפשר להמיר בדבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.
טנזיה - תבשיל פירות יבשים

שלב 1 מתוך 4

חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לכ- 15 דקות. מסננים ושומרים את מי ההשריה.

טנזיה - תבשיל פירות יבשים

שלב 2 מתוך 4

בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים. מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום.

טנזיה - תבשיל פירות יבשים

שלב 3 מתוך 4

מבשלים בערך 30 דקות, תוך בחישה מפעם לפעם. אם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.

טנזיה - תבשיל פירות יבשים

שלב 4 מתוך 4

לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום (אפשר להמיר בדבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא סרטנים
  • אוכל מרוקאי
  • אוכל צמחוני
  • מקור הסיבים
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טנזיה מרוקאית

    טנזיה מרוקאית

    40 דקות בינוני
  • טנזיה

    טנזיה

    40 דקות קל
  • טנזיה

    טנזיה

    50 דקות בינוני
  • טנזיה מרוקאית עשירה

    טנזיה מרוקאית עשירה

    130 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים