דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה זיתים אורנה ואלה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה זיתים אורנה ואלה

מאפה זיתים אורנה ואלה

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ari ran
מאפה פריך בניחוח הדרים עם גבינת קשקבל, נענע וזיתים שחורים. קראנצ'י, מפתה, שקשה להפסיק "ליישר".

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
זיתים שהושרו במים למשך הלילה
0.75  כוס
נענע קצוצים
1 
בצל גדול קצוץ דק מאוד
150  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
130  גרם
גבינה 9%
1  קורט
פלפל
4  כוסות
קמח תופח אסם 1 ק"ג
1  קורט
מלח
0.5  כוס
שמן זית
0.5  כוס
שמן תירס
1  כוס
מיץ תפוזים
0.75  כוס
עירית קצוצה
1.25  מיכלים
שמנת חמוצה
0.33  כוס
מיונז
1  קורט
מלח
1 
חלמון טרוף
0.25  כוס
קצח
1  קורט
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    המילוי: מגלענים את הזיתים וקוצצים היטב. מערבבים את כל חומרי המילוי למסה אחידה.
  • שלב 2

    0 דקות
    הבצק: מניחים במיכל מעבד המזון קמח ומלח. מעבדים 2 שניות, מוסיפים את השמנים ואת מיץ התפוזים ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק סביב הלהב. הבצק יהיה רך, שמן ולא אחיד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים מהמעבד, לשים 3 פעמים בלבד ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
  • שלב 4

    0 דקות
    הרכבת המאפים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח למלבן דק של 35x20 ס"מ.
  • שלב 5

    0 דקות
    מורחים מחצית מהמילוי על שני שלישים מהעלה, כך ששליש ממנו לאורכו נותר חשוף. מקפלים בעדינות את החלק הנקי מעל המילוי, ואח"כ מקפלים שוב על השליש הנותר.
  • שלב 6

    0 דקות
    מעבירים את המאפה לתבנית והופכים כך שהקפל כלפי מעלה. לוחצים על המאפה קצת ומשטחים אותו, כך שרוחבו יהיה כ-7 ס"מ.
  • שלב 7

    0 דקות
    חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה. מברישים את המאפים בחלמון ומפזרים קצח בנדיבות.
  • שלב 8

    60 דקות
    מכניסים לתנור ואופים כ-60 דקות עד שישחים יפה.
  • שלב 9

    0 דקות
    הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל. אם משתמשים במיונז קנוי להוסיף מעט לימון וחרדל.
  • שלב 10

    0 דקות
    ההגשה: חותכים את המאפים לפרוסות של 2 ס"מ ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם רוטב בצד.
  • שלב 11

    0 דקות
    אם מגישים את המאפים אחרי יותר מ-3 שעות לאחר האפייה, יש לחמם מעט. אפשר להקפיא בעודם טריים.
מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 1 מתוך 11

המילוי: מגלענים את הזיתים וקוצצים היטב. מערבבים את כל חומרי המילוי למסה אחידה.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 2 מתוך 11

הבצק: מניחים במיכל מעבד המזון קמח ומלח. מעבדים 2 שניות, מוסיפים את השמנים ואת מיץ התפוזים ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק סביב הלהב. הבצק יהיה רך, שמן ולא אחיד.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 3 מתוך 11

מוציאים מהמעבד, לשים 3 פעמים בלבד ומחלקים ל-2 חלקים שווים.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 4 מתוך 11

הרכבת המאפים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח למלבן דק של 35x20 ס"מ.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 5 מתוך 11

מורחים מחצית מהמילוי על שני שלישים מהעלה, כך ששליש ממנו לאורכו נותר חשוף. מקפלים בעדינות את החלק הנקי מעל המילוי, ואח"כ מקפלים שוב על השליש הנותר.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 6 מתוך 11

מעבירים את המאפה לתבנית והופכים כך שהקפל כלפי מעלה. לוחצים על המאפה קצת ומשטחים אותו, כך שרוחבו יהיה כ-7 ס"מ.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 7 מתוך 11

חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה. מברישים את המאפים בחלמון ומפזרים קצח בנדיבות.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 8 מתוך 11

מכניסים לתנור ואופים כ-60 דקות עד שישחים יפה.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 9 מתוך 11

הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל. אם משתמשים במיונז קנוי להוסיף מעט לימון וחרדל.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 10 מתוך 11

ההגשה: חותכים את המאפים לפרוסות של 2 ס"מ ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם רוטב בצד.

מאפה זיתים אורנה ואלה

שלב 11 מתוך 11

אם מגישים את המאפים אחרי יותר מ-3 שעות לאחר האפייה, יש לחמם מעט. אפשר להקפיא בעודם טריים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • פשטידות וקישים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים