דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק וון טון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק וון טון

מרק וון טון

(0)
120 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: רינת אביזמיל
מתכון מלא להכנת מרק וון טון, החל במרק ועד לכופתאות עצמן

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2.5  ליטר
מים למרק
6 
כנפי הודו למרק
4 
תפוח אדמה למרק
2 
גזר למרק
1 
זוקיני למרק
1 
בצל למרק
1  עלה
סלרי למרק
0  לפי הטעם
מלח למרק
0  לפי הטעם
פלפל שחור למרק
1.5  כוסות
קמח לבן לבצק הכופתאות
2 
ביצה לבצק הכופתאות
7  כפות
מים לבצק הכופתאות
0.5  כפית
מלח לבצק הכופתאות
200  גרם
בשר הודו למילוי
3  כפות
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל למילוי
3  כפות
יין אדום למילוי
3 
בצל ירוק למילוי
0  לפי הטעם
מלח למילוי
0  לפי הטעם
פלפל שחור למילוי
1 
גזר להגשת המרק
1  סלסילה
פטריות שמפיניון להגשת המרק
0  לפי הטעם
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל להגשת המרק
0  לפי הטעם
שמן שומשום להגשת המרק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת ציר מרק עוף: לחמם את המים לדרגת פושרים, ולהוסיף את הכנפיים. אין להביא את המים לרתיחה. יש לנקות את הקצף כמה פעמים, עד לקבלת ציר נקי.
  • שלב 2

    0 דקות
    להוסיף את הירקות קלופים, כאשר את שני הגזרים יש לחצות לחצי באמצע, את הקישוא יש לחצות לחצי לאורך ואת הבצל יש לחצות בקו הרדיוס. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ולבשל על אש בינונית עד שהמרק מוכן לפי הטעם.
  • שלב 3

    0 דקות
    אפשר לאכל את המרק הנ"ל עם כל הירקות והעוף כמרק עוף לכל דבר.
  • שלב 4

    0 דקות
    בזמן שהמרק מתבשל, יש זמן להכין את כופתאות הוון טון: לערבב את הקמח, הביצים, המים והמלח. מומלץ להתחיל את הערבוב עם כף.
  • שלב 5

    0 דקות
    כשהבצק מוצק, יש לשים אותו במקרר לנוח מעט עד שהמילוי יהיה מוכן.
  • שלב 6

    0 דקות
    הכנת המילוי: לערבב חזה הודו טחון עם 3 בצלים קצוצים דק עם כל שאר המרכיבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    הכנת הכופתאות: יש לרדד את הבצק לעובי של מילימטר, ולחתוך אותו לקוביות של 5 על 5 ולמלא את הקוביות במילוי.
  • שלב 8

    0 דקות
    יש לסגור את הכופתאות ע"י הצמדת פינות מנוגדות לצורת מעין קופסת הפתעה.
  • שלב 9

    0 דקות
    יש להכניס את הכופתאות למים רותחים, עד שהם צפים.
  • שלב 10

    0 דקות
    הרכבת מרק הוון טון: יש לחמם את המרק ללא כל המוצקים, ולהוסיף את רוטב סויה וכמה טיפות של שמן שומשום.
  • שלב 11

    0 דקות
    לקצוץ גזר לגפרורים ופטריות לפרוסות ולהוסיפם לציר כשהוא רותח.
  • שלב 12

    0 דקות
    לאחר 3 דק', יש להוסיף את הכופתאות למרק, ולהגיש לאחר 3 דק'. מומלץ להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ בהגשה ולאמיצים גם פלפל ירוק חריף קצוץ דק. בתיאבון!
מרק וון טון

שלב 1 מתוך 12

הכנת ציר מרק עוף: לחמם את המים לדרגת פושרים, ולהוסיף את הכנפיים. אין להביא את המים לרתיחה. יש לנקות את הקצף כמה פעמים, עד לקבלת ציר נקי.

מרק וון טון

שלב 2 מתוך 12

להוסיף את הירקות קלופים, כאשר את שני הגזרים יש לחצות לחצי באמצע, את הקישוא יש לחצות לחצי לאורך ואת הבצל יש לחצות בקו הרדיוס. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ולבשל על אש בינונית עד שהמרק מוכן לפי הטעם.

מרק וון טון

שלב 3 מתוך 12

אפשר לאכל את המרק הנ"ל עם כל הירקות והעוף כמרק עוף לכל דבר.

מרק וון טון

שלב 4 מתוך 12

בזמן שהמרק מתבשל, יש זמן להכין את כופתאות הוון טון: לערבב את הקמח, הביצים, המים והמלח. מומלץ להתחיל את הערבוב עם כף.

מרק וון טון

שלב 5 מתוך 12

כשהבצק מוצק, יש לשים אותו במקרר לנוח מעט עד שהמילוי יהיה מוכן.

מרק וון טון

שלב 6 מתוך 12

הכנת המילוי: לערבב חזה הודו טחון עם 3 בצלים קצוצים דק עם כל שאר המרכיבים.

מרק וון טון

שלב 7 מתוך 12

הכנת הכופתאות: יש לרדד את הבצק לעובי של מילימטר, ולחתוך אותו לקוביות של 5 על 5 ולמלא את הקוביות במילוי.

מרק וון טון

שלב 8 מתוך 12

יש לסגור את הכופתאות ע"י הצמדת פינות מנוגדות לצורת מעין קופסת הפתעה.

מרק וון טון

שלב 9 מתוך 12

יש להכניס את הכופתאות למים רותחים, עד שהם צפים.

מרק וון טון

שלב 10 מתוך 12

הרכבת מרק הוון טון: יש לחמם את המרק ללא כל המוצקים, ולהוסיף את רוטב סויה וכמה טיפות של שמן שומשום.

מרק וון טון

שלב 11 מתוך 12

לקצוץ גזר לגפרורים ופטריות לפרוסות ולהוסיפם לציר כשהוא רותח.

מרק וון טון

שלב 12 מתוך 12

לאחר 3 דק', יש להוסיף את הכופתאות למרק, ולהגיש לאחר 3 דק'. מומלץ להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ בהגשה ולאמיצים גם פלפל ירוק חריף קצוץ דק. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק עוף צח עם כרמזלך

    מרק עוף צח עם כרמזלך

    160 דקות בינוני
  • מרק תירס תאילנדי מעולה!

    מרק תירס תאילנדי מעולה!

    60 דקות קל
  • מרק תפוחי אדמה וכרישה

    מרק תפוחי אדמה וכרישה

    70 דקות בינוני
  • מרק עדשים טורקי - לנטגיקס

    מרק עדשים טורקי - לנטגיקס

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים