-
שלב 1
0 דקות
לקערת מיקסר עם וו לישה מנפים 3 כוסות מתוך הקמח ומוסיפים את השמרים היבשים.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים סוכר, ביצים, חלב פושר, חמאה ומיץ תפוזים לתערובת הקמח ומערבבים במהירות בינונית בוו הלישה עד שמתקבל בצק נוזלי.
-
שלב 3
0 דקות
מנפים לקערה את שארית הקמח ומערבבים במהירות נמוכה, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש בין 5-10 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה עד שהבצק תופח פי שניים.
-
שלב 4
0 דקות
בזמן שהבצק תופח - לוקחים ניירות אפייה וחותכים אותם לריבועים של כ-10 על 10 ס"מ (צריך אחד לכל סופגנייה, כשלושים חתיכות). על הריבועים הללו נניח בהמשך את הסופגניות והם יעזרו בכך שלא נצטרך לגעת בסופגנייה התפוחה ונוכל לקבל סופגנייה עגולה ויפה.
-
שלב 5
0 דקות
אחרי שהבצק תופח, משמנים את הידיים מעט, לוקחים את הבצק ויוצרים ממנו כ-25-30 כדורים בקוטר של כ-5 ס"מ. את הכדורים אפשר לכדרר מעט ביד לקבלת צורה עגולה, מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מסדרים את הריבועים עם עיגולי הבצק בתבנית עמוקה ומכסים במגבת מטבח לחה. נותנים לכדורי הבצק לתפוח תפיחה שנייה, כ-20 דקות.
-
שלב 6
0 דקות
בסיר גדול מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק. חשוב השמן לא יהיה רותח מידי (יכול להוביל לסופגניות שחומות מאוד ולפעמים לא עשויות מבפנים), וגם לא בחום נמוך מידי (הסופגניות "ישתו" המון שמן ויהיו מאוד שמנוניות). השמן אמור להגיע לטמפ' של 160 מעלות ומומלץ לבדוק במד טמפרטורה.
במידה ואין, אפשר לזרוק פיסת בצק קטנה לשמן ולבדוק – הבעבוע סביב הבצק אמור להיות עדין. מניחים את הסופגניות בעדינות ובזהירות בתוך הסיר ומטגנים אותן 3-4 בכל פעם, כ-2 דקות מכל צד (מניחים, הופכים אחרי 2 דקות ומוציאים אחרי 2 דקות נוספות). מניחים את הסופגניות על נייר סופג ומחכים שיצטננו לטמפ' החדר. ממשיכים הלאה למתכון של מילוי וציפוי.
-
שלב 7
0 דקות
מעבירים חמאת בוטנים לתוך שקית זילוף וממלאים את הסופגנייה.
-
שלב 8
0 דקות
מפזרים אבקת סוכר מעל ומזלפים ממרח חמאת בוטנים במרכז הסופגנייה.
-
שלב 9
0 דקות
עכשיו נשאר לקשט עם במבה קלאסית מפוררת ושלמה. תרגישו חופשי לשים מלאאאא במבה.
טאץ' סודי (אל תגלו לאף אחד): מרססים אבקת זהב למראה זוהר ומגרה במיוחד.
-
שלב 10
0 דקות
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת.
-
שלב 11
0 דקות
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
-
שלב 12
0 דקות
ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.
-
שלב 13
0 דקות
ממלאים כל סופגנייה במלאאא קצפת, מצפים בשוקולד, מזלפים עוד קצפת מעל ומקשטים בהמון במבה אדומה בטעם תות.
-
שלב 14
0 דקות
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
-
שלב 15
0 דקות
ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל.
-
שלב 16
0 דקות
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
-
שלב 17
0 דקות
מעבירים את השוקולד לשקית זילוף נפרדת.
-
שלב 18
0 דקות
ממלאים את הסופגניות בקצפת ובממרח נוגט.
-
שלב 19
0 דקות
מצפים כל סופגנייה בשוקולד ומקשטים בהר של במבה במילוי קרם נוגט.
-
שלב 20
0 דקות
מקציפים את השמנת יחד עם האבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת קציפה יציבה.
-
שלב 21
0 דקות
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.
-
שלב 22
0 דקות
מעבירים את הממרח לשקית זילוף נפרדת.
-
שלב 23
0 דקות
ממלאים את הסופגניות בממרח חלווה ומפזרים מעל אבקת סוכר, מזלפים במרכז הסופגנייה קצפת ומקשטים עם פרוסת חלווה והמון במבה במילוי קרם חלווה.
הערות 0