דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שושני פרג
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שושני פרג

עוגת שושני פרג

(0)
200 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
דמיינו לעצמכם תבנית עוגה שמסודרות בה בצפיפות נעימה שושני שמרים במלית רכה של פרג עם חלב ודבש. נשמע לכם טוב? קדימה, למטבח!

רכיבים

מנות 16

המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1  כוס
קמח לבן
0.33  כוס
סוכר לבן
1  כוס
חלב
100  גרם
חמאה
2 
ביצה
0.5  קילוגרם
פרג טחון
100  גרם
חמאה רכה
1  כוס
חלב
0.5  כוס
דבש
0.5  כוס
סוכר לבן
100  גרם
צימוקים
1  כף
תמצית וניל
1 
ביצה
1 
חלמון
4  כפות
חלב לציפוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

200 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הבצק חוץ מכוס הקמח הנוספת לקבלת בצק דביק.
  • שלב 2

    0 דקות
    זורים חצי כוס קמח על משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה עוד קמח עד שהבצק כבר אינו קולט את הקמח בקלות.
  • שלב 3

    120 דקות
    מגלגלים לכדור ומתפיחים 120 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    אפשר להתפיח במקרר כל הלילה. אם עושים כך יוצקים 2-3 כפות שמן חמניות לקערה גדולה, מגלגלים בשמן את כדור הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר.
  • שלב 5

    5 דקות
    בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הדבש והסוכר ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר החומרים חוץ מהביצים, מבשלים ומערבבים על אש קטנה כ-5 דקות. מסירים מהאש ומצננים. בוחשים פנימה את הביצים.
  • שלב 6

    0 דקות
    אחרי שהבצק תפח (שעתיים או לילה) יוצרים ממנו נקניק ומרדדים על משטח עבודה למלבן שמידותיו בערך 70 ס"מ על 30 ס"מ ועובי הבצק חצי ס"מ.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורחים את שני השלישים התחתונים של המלבן (לאורך הצלע הארוכה) במילוי. מגלגלים לרולדה.
  • שלב 8

    0 דקות
    פורסים לכ-16 פרוסות שוות גודל ומסדרים בצפיפות, עם החלק החתוך כלפי מטה, בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. מברישים בחלב.
  • שלב 9

    50 דקות
    אופים בחום של 180 מעלות, כ-50 דקות, עד שהעוגה שחומה ותפוחה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוגות
  • דל במלח

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים