דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת שמרים במילוי תפוחים וצימוקים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת שמרים במילוי תפוחים וצימוקים

עוגת שמרים במילוי תפוחים וצימוקים

(0)
85 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
פשוט מושלמת: עוגה מבצק שמרים רך שתפח תפיחה קרה, במילוי עשיר של תפוחים מקורמלים, צימוקים וקינמון

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5  כוסות
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (כ 600- גרם)
200  גרם
חמאה רכה מומסת
4  כפות
סוכר לבן
1  כוס
מים פושרים, ( 200 מ"ל)
1  כוס
חלב פושר, ( 200 מ"ל)
0.5  כפית
מלח גס
1 
ביצה להברשה
1  כוס
צימוקים (200 גרם)
1.5  קילוגרם
תפוח עץ גרנד סמית
0.25  כוס
סוכר לבן
0.25  כוס
דבש
100  גרם
חמאה רכה
2  כפיות
קינמון טחון
1  כוס
מיץ תפוזים מלימון אחד
0.5  כוס
מים במידת הצורך ( 100 מל)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

85 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ 3- ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.
  • שלב 2

    10 דקות
    בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המים ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מסירים מהאש ומצננים.
  • שלב 4

    8 דקות
    מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים בעזרת וו גיטרה לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים / לשים ממושכות כ-7-8 דקות. עד קבלת בצק רך, גמיש ומבריק.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לתפיחה למשך שעה-שעתיים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחלקים את הבצק הקר ל 4- חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
  • שלב 7

    0 דקות
    במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים 1 ס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.
  • שלב 8

    0 דקות
    משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ 9- רצועות מכל צד).
  • שלב 9

    0 דקות
    אופן הקליעה: מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסניות - שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. (יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח).
  • שלב 11

    30 דקות
    מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ 30- דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.
  • שלב 12

    0 דקות
    מברישים את העוגה בביצה טרופה.
  • שלב 13

    25 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות, אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
  • שלב 14

    1 דקות
    לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • עוגות
  • דל במלח

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שוקולד עשירה לילדים

    עוגת שוקולד עשירה לילדים

    60 דקות קל
  • עוגת קרמבו ממכרת

    עוגת קרמבו ממכרת

    60 דקות בינוני
  • עוגת שוקולד מושלמת

    עוגת שוקולד מושלמת

    40 דקות קל
  • עוגת שוקולד בציפוי שוקולד חלומי

    עוגת שוקולד בציפוי שוקולד חלומי

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים