דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
פוקצ'ה קלאסית עם פטנט
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מירי שגיב
מתכון מקצועי ללחם האיטלקי הנהדר. מגישים חם ישר מהתנור עם מטבלים וזוללים

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
2  כפיות
שמרים יבשים
1  כף
סוכר לבן
0.25  כוס
שמן זית
400  מיליליטר
מים
0.75  כוס
קוביות קרח גרוס
25  גרם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור לחום הכי גבוה של התנור כאשר אבן האפיה (אבן שמוט) מונחת בתוכו.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנפים את הקמח בעזרת נפה אל תוך קערה, ומוסיפים לו שמרים וסוכר. מערבבים מעט, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מזלפים באיטיות מים אל תוך הקערה, ובמקביל מערבלים את הקרח הגרוס אל תוך הבצק. מטרתו היא להאט את פעילות השמרים.
  • שלב 4

    10 דקות
    לשים כ-10 דקות ומוסיפים את המלח.
  • שלב 5

    10 דקות
    ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
  • שלב 6

    30 דקות
    מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים אותה בצד ל-30 דקות.
  • שלב 7

    30 דקות
    מחלקים את הבצק לכדורים של כ-150 גרם ונותנים להם לתפוח במקרר במשך 30 דקות נוספות.
  • שלב 8

    0 דקות
    לוקחים כדור בצק ויוצרים בו בעזרת האצבעות שקעים, עד שהוא הופך לפוקצ'ה מרודדת (עושים זאת ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים. על הבצק להיות בטמפרטורת החדר וכך הוא יהיה גמיש יותר). עושים זאת עם שאר הכדורים.
  • שלב 9

    6 דקות
    מניחים כל כדור על על אבן האפייה ואופים כ-6 דקות , או עד שהפוקצ'ה הופכת שחומה.
פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 1 מתוך 9

מחממים תנור לחום הכי גבוה של התנור כאשר אבן האפיה (אבן שמוט) מונחת בתוכו.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 2 מתוך 9

מנפים את הקמח בעזרת נפה אל תוך קערה, ומוסיפים לו שמרים וסוכר. מערבבים מעט, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 3 מתוך 9

מזלפים באיטיות מים אל תוך הקערה, ובמקביל מערבלים את הקרח הגרוס אל תוך הבצק. מטרתו היא להאט את פעילות השמרים.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 4 מתוך 9

לשים כ-10 דקות ומוסיפים את המלח.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 5 מתוך 9

ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 6 מתוך 9

מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים אותה בצד ל-30 דקות.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 7 מתוך 9

מחלקים את הבצק לכדורים של כ-150 גרם ונותנים להם לתפוח במקרר במשך 30 דקות נוספות.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 8 מתוך 9

לוקחים כדור בצק ויוצרים בו בעזרת האצבעות שקעים, עד שהוא הופך לפוקצ'ה מרודדת (עושים זאת ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים. על הבצק להיות בטמפרטורת החדר וכך הוא יהיה גמיש יותר). עושים זאת עם שאר הכדורים.

פוקצ'ה קלאסית עם פטנט

שלב 9 מתוך 9

מניחים כל כדור על על אבן האפייה ואופים כ-6 דקות , או עד שהפוקצ'ה הופכת שחומה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פוקצ'ה מלאה בדברים טובים

    פוקצ'ה מלאה בדברים טובים

    40 דקות קל
  • פוקצ'ה עם פלפלים ובצל

    פוקצ'ה עם פלפלים ובצל

    40 דקות בינוני
  • פוקצ'ה עם רוזמרין ושמן זית

    פוקצ'ה עם רוזמרין ושמן זית

    240 דקות בינוני
  • פוקצ'ה אישית

    פוקצ'ה אישית

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים