דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קובה חמוסטה עם בשר קצוץ
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
קובה חמוסטה טעמים שמזכירים את הבית של סבתא בשישי בצהריים

רכיבים

מנות 25

המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.25  כוס
שמן קנולה
1 
בצל גדול קצוץ
1 
שורש סלרי כולל גבעולים ועלים קצוץ דק
3 
קישוא חצויים לאורך ואז לשישיות
3 
גזר חצויים לאורך ואז לשישיות
1  זר
מנגולד
2  כוסות
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
2  כפות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים גדושות
10  כוסות
מים רותחים
1  כף
כורכום גדושה
1  כוס
מיץ לימון
0  לפי הטעם
מלח
500  גרם
בורגול דק
500  גרם
סולת
1  כוס
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
0.25  כוס
שמן קנולה
500  גרם
בשר בקר קצוץ לא טחון
1 
בצל קצוץ
3  גבעולים
סלרי כולל עלים, קצוצים דק
2  שיני
שום קצוצות דק
1  כוס
חמוציות מיובשות לא ממותקות
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    למלית : מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים שום וסלרי ומטגנים עוד קצת,ומוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהופך לחום. מוסיפים חמוציות, מלח ופלפל, מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אין למלא קובה במלית חמה).
  • שלב 2

    0 דקות
    בזמן שהמלית מצטננת, שמים את הגריש (בורגול דק) בקערה גדולה ומכסים במים עד לכיסוי ועוד שני ס"מ. מניחים כך לחצי שעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת המרק: מזהיבים קלות את הבצל והסלרי בשמן, מוסיפים את הקישואים והגזר ומטגנים עוד קצת. קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר. את גבעולי המנגולד קוצצים גס ומוסיפים גם כן. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהדלעת), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל בביעבוע עדין.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הבצק לקובה: מוסיפים לגריש (בורגול דק) שספג בינתיים את כל הנוזלים את הסולת, כוס מרק עוף, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים (מהברז) עד שמתקבל בצק דביק ונעים שאפשר להכין ממנו כדורים שאינם מתפרקים. לשים את הבצק שתיים-שלוש דקות (זה חשוב, כדי שהחומרים יפרישו עמילן והבצק יהיה דביק מספיק).
  • שלב 5

    0 דקות
    הכנת הקובה: לוקחים כדור בצק בגודל כדור טניס, משטחים היטב בין שתי ידיים רטובות לעלה דק, שמים כף גדושה של מלית במרכז, סוגרים לכדור ואז משטחים לקציצה פחוסה וגדולה, פחות או יותר בגודל קופסת סיגריות. הבצק והמלית אמורים להספיק ל-25 קובות. יש להכניס את הקובות מיד למרק, שכן הבצק מתייבש במהירות ואז הוא נסדק.
  • שלב 6

    30 דקות
    מכניסים את הקובות בעדינות למרק המבעבע. מוסיפים גם את קוביות הדלעת, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין במשך כ- 30 דקות .
קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

שלב 1 מתוך 6

למלית : מזהיבים בצל בשמן, מוסיפים שום וסלרי ומטגנים עוד קצת,ומוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהופך לחום. מוסיפים חמוציות, מלח ופלפל, מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש ומצננים לגמרי (אין למלא קובה במלית חמה).

קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

שלב 2 מתוך 6

בזמן שהמלית מצטננת, שמים את הגריש (בורגול דק) בקערה גדולה ומכסים במים עד לכיסוי ועוד שני ס"מ. מניחים כך לחצי שעה.

קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

שלב 3 מתוך 6

הכנת המרק: מזהיבים קלות את הבצל והסלרי בשמן, מוסיפים את הקישואים והגזר ומטגנים עוד קצת. קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר. את גבעולי המנגולד קוצצים גס ומוסיפים גם כן. מוסיפים את יתר החומרים (חוץ מהדלעת), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים וממשיכים לבשל בביעבוע עדין.

קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

שלב 4 מתוך 6

הכנת הבצק לקובה: מוסיפים לגריש (בורגול דק) שספג בינתיים את כל הנוזלים את הסולת, כוס מרק עוף, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים עוד מים (מהברז) עד שמתקבל בצק דביק ונעים שאפשר להכין ממנו כדורים שאינם מתפרקים. לשים את הבצק שתיים-שלוש דקות (זה חשוב, כדי שהחומרים יפרישו עמילן והבצק יהיה דביק מספיק).

קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

שלב 5 מתוך 6

הכנת הקובה: לוקחים כדור בצק בגודל כדור טניס, משטחים היטב בין שתי ידיים רטובות לעלה דק, שמים כף גדושה של מלית במרכז, סוגרים לכדור ואז משטחים לקציצה פחוסה וגדולה, פחות או יותר בגודל קופסת סיגריות. הבצק והמלית אמורים להספיק ל-25 קובות. יש להכניס את הקובות מיד למרק, שכן הבצק מתייבש במהירות ואז הוא נסדק.

קובה חמוסטה עם בשר קצוץ

שלב 6 מתוך 6

מכניסים את הקובות בעדינות למרק המבעבע. מוסיפים גם את קוביות הדלעת, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין במשך כ- 30 דקות .

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • מרקים
  • חגיגה
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קובה פטטה עיראקית

    קובה פטטה עיראקית

    75 דקות בינוני
  • קובה בורגול מטוגנת

    קובה בורגול מטוגנת

    120 דקות קל
  • קובה ברוטב קישואים

    קובה ברוטב קישואים

    90 דקות בינוני
  • קובה מטוגנת

    קובה מטוגנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים