דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קציצות אביב עם שום ירוק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קציצות אביב עם שום ירוק

קציצות אביב עם שום ירוק

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב מגיש קציצות שאי אפשר לעמוד בפניהן, מבושלות ברוטב שום עשיר, קישואים, ברוקולי ופטריות שמפיניון

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.25  קילוגרם
טלה טחון טחון
1 
כרישה גדולה
0.25  כוס
שמן זית
0  לפי הטעם
פלפל שחור
1 
ביצה
3  ראשי
שום כולל גבעולים ועלים
5 
זוקיני עדיף מסוג זוקיני
3 
גזר
1  ראש
ברוקולי מחולק לתפרחות קטנות
1  סלסילה
פטריות שמפיניון
2  כוסות
מרק טעם עוף ר.טבעיים (ברור שמאבקה)
2  כוסות
מים או עד 3 כוסות
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    קוצצים דק את הכרישה (חלק לבן וירוק בהיר) ומזהיבים בסיר רחב מאוד בשמן הזית. מוציאים לקערה.
  • שלב 2

    0 דקות
    נפטרים מעלים נבולים ומכוערים של השום וקוצצים את העלים היפים דק (שימו לב: רק את העלים! לא את הגבעולים). מוסיפים לסיר יחד עם שתי כוסות מרק ושתי כוסות מים רותחים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שלוש דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים את העלים מהנוזל שבסיר (הכי קל לאסוף אותם בכף מחוררת או במסננת קטנה) ומוסיפים לכרישה שבקערה. לא נורא אם נשארים כמה עלים בסיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את גבעולי השום, פקעות השום (קלופות וחצויות לרוחב), תפרחות הברוקולי, הפטריות (אם הן גדולות חוצים אותן), הגזר (חתוך לטבעות עבות) ושלושה קישואים (גם הם בטבעות עבות). מבשלים בביעבוע עדין.
  • שלב 5

    0 דקות
    בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות: מגררים גס את הקישואים הנותרים לתוך הקערה עם הכרישה ועלי השום. מוסיפים את הבשר, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב. תתקבל תערובת די נוזלית. אם היא ממש לא נוחה לעבודה, אפשר לעבות אותה במעט קמח מצה, אבל הכוונה היא שהתערובת תהיה עדינה מאוד.
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצרים מהתערובת כ-15 כדורים קטנים בידיים רטובות ומניחים בסיר עם הנוזל הרותח. אם נראה שאין מספיק נוזל כדי להכיל את הקציצות בנוחות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים.
  • שלב 7

    30 דקות
    מבשלים בבעבוע עדין במשך 30 דקות. מגישים בצלחות עמוקות, על אורז. *ניתן להמיר את בשר הטלה בבשר בקר טחון, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 1 מתוך 7

קוצצים דק את הכרישה (חלק לבן וירוק בהיר) ומזהיבים בסיר רחב מאוד בשמן הזית. מוציאים לקערה.

קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 2 מתוך 7

נפטרים מעלים נבולים ומכוערים של השום וקוצצים את העלים היפים דק (שימו לב: רק את העלים! לא את הגבעולים). מוסיפים לסיר יחד עם שתי כוסות מרק ושתי כוסות מים רותחים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שלוש דקות.

קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 3 מתוך 7

מוציאים את העלים מהנוזל שבסיר (הכי קל לאסוף אותם בכף מחוררת או במסננת קטנה) ומוסיפים לכרישה שבקערה. לא נורא אם נשארים כמה עלים בסיר.

קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים לסיר את גבעולי השום, פקעות השום (קלופות וחצויות לרוחב), תפרחות הברוקולי, הפטריות (אם הן גדולות חוצים אותן), הגזר (חתוך לטבעות עבות) ושלושה קישואים (גם הם בטבעות עבות). מבשלים בביעבוע עדין.

קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 5 מתוך 7

בינתיים, מכינים את תערובת הקציצות: מגררים גס את הקישואים הנותרים לתוך הקערה עם הכרישה ועלי השום. מוסיפים את הבשר, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב. תתקבל תערובת די נוזלית. אם היא ממש לא נוחה לעבודה, אפשר לעבות אותה במעט קמח מצה, אבל הכוונה היא שהתערובת תהיה עדינה מאוד.

קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 6 מתוך 7

יוצרים מהתערובת כ-15 כדורים קטנים בידיים רטובות ומניחים בסיר עם הנוזל הרותח. אם נראה שאין מספיק נוזל כדי להכיל את הקציצות בנוחות, מוסיפים עוד כוס מים רותחים.

קציצות אביב עם שום ירוק

שלב 7 מתוך 7

מבשלים בבעבוע עדין במשך 30 דקות. מגישים בצלחות עמוקות, על אורז. *ניתן להמיר את בשר הטלה בבשר בקר טחון, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • דל סוכר
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    קציצות בקר, ירקות וגריסי פנינה ללא טיגון

    60 דקות בינוני
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות

    קציצות דגים ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • קציצות בשר ופרסה

    קציצות בשר ופרסה

    60 דקות מאתגר
  • קציצות בקר קלי קלות

    קציצות בקר קלי קלות

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים