דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רולדת פיסטוק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רולדת פיסטוק

רולדת פיסטוק

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
פינוק מגולגל ומרשים: רולדת פיסטוק עם קרם ריקוטה עשיר בתוספת תותים ונגיעות ברנדי

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
ביצה
100  גרם
סוכר לבן
1  קורט
מלח
1  כפית
תמצית וניל
1  כף
פיסטוק
0.5 
לימון
100  גרם
קמח לבן
30  גרם
פיסטוק
0.5  כפית
אבקת אפייה
125  מיליליטר
שמנת מתוקה
150  גרם
גבינת ריקוטה
1  כפית
תמצית וניל
50  גרם
אבקת סוכר
1  סלסילה
תות שדה
2  כפות
סוכר לבן
2  כפות
ברנדי / קוניאק
1  כף
אבקת סוכר
1  נתח
פיסטוק
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    לרולדת הפיסטוק: מניחים במיקסר עם וו הקצפה ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל ומקציפים 4 דקות, עד שנהיה קצף לבן וסמיך.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק ואת גרידת הלימון, וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים פנימה קמח, פיסטוק טחון ואבקת אפייה, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 5

    0 דקות
    בעזרת פלטה או קלף, משטחים את הבלילה על גבי התבנית.
  • שלב 6

    0 דקות
    אופים בתנור 8 דקות, עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.
  • שלב 7

    0 דקות
    מצננים את הרולדה לחלוטין לפני שממלאים אותה. אפשר לצנן אותה בתבנית, ואפשר גם לגלגל אותה בעודה חמה במגבת נקייה, אבל זה לא חובה.
  • שלב 8

    0 דקות
    הכנת התותים: שוטפים ומסירים את העוקץ לתותים, ושומרים 5-6 תותים יפים ושלמים לקישוט.
  • שלב 9

    0 דקות
    חותכים את התותים לקוביות לא קטנות מדי, ומניחים בקערה קטנה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים פנימה סוכר וברנדי ומערבבים היטב. מניחים לתותים לספוג את טעם הברנדי למשך כחצי שעה, ובינתיים מכינים את המלית.
  • שלב 11

    0 דקות
    לקרם הריקוטה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת ריקוטה, תמצית וניל ואבקת סוכר, עד שמתקבלת קציפה אוורירית, יציבה ואחידה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מילוי וגלגול: מורחים על הרולדה שכבה אחידה ונדיבה של קרם ריקוטה. מומלץ לשמור כרבע מכמות הקרם לקישוט.
  • שלב 13

    0 דקות
    מעל הקרם מפזרים באחידות תותים (אפשר עם מעט מהסירופ, אך לא יותר מדי).
  • שלב 14

    0 דקות
    מגלגלים לרולדה הדוקה, בוזקים מעט אבקת סוכר, ומקשטים בקרם ריקוטה, תותים ומעט פיסטוקים קצוצים.
  • שלב 15

    0 דקות
    שומרים במקרר ומגישים. בתיאבון!
רולדת פיסטוק

שלב 1 מתוך 15

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.

רולדת פיסטוק

שלב 2 מתוך 15

לרולדת הפיסטוק: מניחים במיקסר עם וו הקצפה ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל ומקציפים 4 דקות, עד שנהיה קצף לבן וסמיך.

רולדת פיסטוק

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק ואת גרידת הלימון, וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.

רולדת פיסטוק

שלב 4 מתוך 15

מוסיפים פנימה קמח, פיסטוק טחון ואבקת אפייה, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.

רולדת פיסטוק

שלב 5 מתוך 15

בעזרת פלטה או קלף, משטחים את הבלילה על גבי התבנית.

רולדת פיסטוק

שלב 6 מתוך 15

אופים בתנור 8 דקות, עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.

רולדת פיסטוק

שלב 7 מתוך 15

מצננים את הרולדה לחלוטין לפני שממלאים אותה. אפשר לצנן אותה בתבנית, ואפשר גם לגלגל אותה בעודה חמה במגבת נקייה, אבל זה לא חובה.

רולדת פיסטוק

שלב 8 מתוך 15

הכנת התותים: שוטפים ומסירים את העוקץ לתותים, ושומרים 5-6 תותים יפים ושלמים לקישוט.

רולדת פיסטוק

שלב 9 מתוך 15

חותכים את התותים לקוביות לא קטנות מדי, ומניחים בקערה קטנה.

רולדת פיסטוק

שלב 10 מתוך 15

מוסיפים פנימה סוכר וברנדי ומערבבים היטב. מניחים לתותים לספוג את טעם הברנדי למשך כחצי שעה, ובינתיים מכינים את המלית.

רולדת פיסטוק

שלב 11 מתוך 15

לקרם הריקוטה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת ריקוטה, תמצית וניל ואבקת סוכר, עד שמתקבלת קציפה אוורירית, יציבה ואחידה.

רולדת פיסטוק

שלב 12 מתוך 15

מילוי וגלגול: מורחים על הרולדה שכבה אחידה ונדיבה של קרם ריקוטה. מומלץ לשמור כרבע מכמות הקרם לקישוט.

רולדת פיסטוק

שלב 13 מתוך 15

מעל הקרם מפזרים באחידות תותים (אפשר עם מעט מהסירופ, אך לא יותר מדי).

רולדת פיסטוק

שלב 14 מתוך 15

מגלגלים לרולדה הדוקה, בוזקים מעט אבקת סוכר, ומקשטים בקרם ריקוטה, תותים ומעט פיסטוקים קצוצים.

רולדת פיסטוק

שלב 15 מתוך 15

שומרים במקרר ומגישים. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רולדת שמרים ופרג

    רולדת שמרים ופרג

    80 דקות בינוני
  • רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    רולדת שמרים במילוי טחינה, סילאן ושקדים

    150 דקות בינוני
  • רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    רולדת ג'לי פטל ופירות יער

    45 דקות בינוני
  • רולדת פרג מבצק פריך

    רולדת פרג מבצק פריך

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים