דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ריבת משמש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ריבת משמש

ריבת משמש

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גיל חובב עם מתכון לריבת משמש מעולה ומתוקה
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
משמשים חצויים (שוקלים אחרי הוצאת החרצנים)
1  קילוגרם
סוכר לבן
0.25  כוס
מיץ לימון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את המשמשים, חוצים ונפטרים מהגלעינים. מניחים בסיר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הסוכר והלימון ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין וללא מכסה כ-45 דק', עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים (אבל לא לגמרי). כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק, היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים לצנצנות נקיות וחותמים בפקקים.
  • שלב 5

    0 דקות
    הריבה תשמר במקום מוצל עד חצי שנה. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר.
ריבת משמש

שלב 1 מתוך 5

שוטפים את המשמשים, חוצים ונפטרים מהגלעינים. מניחים בסיר.

ריבת משמש

שלב 2 מתוך 5

מוסיפים את הסוכר והלימון ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

ריבת משמש

שלב 3 מתוך 5

מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין וללא מכסה כ-45 דק', עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים (אבל לא לגמרי). כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק, היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.

ריבת משמש

שלב 4 מתוך 5

מעבירים לצנצנות נקיות וחותמים בפקקים.

ריבת משמש

שלב 5 מתוך 5

הריבה תשמר במקום מוצל עד חצי שנה. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    עוגת ביסקוויטים שוקולד וריבת חלב

    180 דקות בינוני
  • עוגת ריבת חלב

    עוגת ריבת חלב

    100 דקות מאתגר
  • כבד עוף בריבת בצל

    כבד עוף בריבת בצל

    20 דקות קל
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים