דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שושני שמרים וגבינה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שושני שמרים וגבינה

שושני שמרים וגבינה

(0)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
הלחם הזה יותר טעים ויותר ניחוחי מכל מה שתמצאו במאפיות, לחם מתוצרת עצמית (ועוד עם גבינה בתוכו!) שיציף את הבית בריחות שמרים ואפייה שאיש אינו יכול לעמוד בפניהם

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח לבן
0.5  חבילה
שמרים
1  מיכל
שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2  כפות
סוכר לבן
1  כף
רוזמרין קצוצים
1  כפית
פלפל גרוס (לא טחון!)
0.5  כוס
חלב
1 
ביצה
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית
250  גרם
גבינה לבנה רכה 5%
2 
ביצה
0.33  כוס
צימוקים (לא הכרחי)
1  כפית
פלפל גרוס (לא טחון!)
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!) שלוש דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים 2 כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר ומצננים שלוש שעות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
  • שלב 3

    0 דקות
    טורפים את הביצים, התבלינים והגבינה הלבנה. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הצימוקים. אם (רק אם!) תערובת המילוי נראית נוזלית מדי, אפשר להסמיך אותה בעזרת שתי כפות קמח או סולת.
  • שלב 4

    0 דקות
    להכנת הלחם מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקפלים את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל) פנימה. מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" כלפי מטה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק) ולשים בה את העודף.
  • שלב 7

    0 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 60 דקות. ניתן למרוח את הלחם בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.
  • שלב 8

    0 דקות
    להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים. יחד עם מרק וסלט מתקבלת ארוחה שלמה.
שושני שמרים וגבינה

שלב 1 מתוך 8

שמים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!) שלוש דקות.

שושני שמרים וגבינה

שלב 2 מתוך 8

יוצקים 2 כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים למקרר ומצננים שלוש שעות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).

שושני שמרים וגבינה

שלב 3 מתוך 8

טורפים את הביצים, התבלינים והגבינה הלבנה. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הצימוקים. אם (רק אם!) תערובת המילוי נראית נוזלית מדי, אפשר להסמיך אותה בעזרת שתי כפות קמח או סולת.

שושני שמרים וגבינה

שלב 4 מתוך 8

להכנת הלחם מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.

שושני שמרים וגבינה

שלב 5 מתוך 8

מקפלים את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל) פנימה. מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" כלפי מטה.

שושני שמרים וגבינה

שלב 6 מתוך 8

מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק) ולשים בה את העודף.

שושני שמרים וגבינה

שלב 7 מתוך 8

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 60 דקות. ניתן למרוח את הלחם בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.

שושני שמרים וגבינה

שלב 8 מתוך 8

להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים. יחד עם מרק וסלט מתקבלת ארוחה שלמה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אוכל צרפתי
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • שושני קינמון

    שושני קינמון

    40 דקות קל
  • שושניקה של פרג

    שושניקה של פרג

    120 דקות בינוני
  • עוגת שושני פרג

    עוגת שושני פרג

    200 דקות בינוני
  • עוגת שמרים שושנים במלית גבינות

    עוגת שמרים שושנים במלית גבינות

    85 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים