דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אוסובוקו צוואר בקר או טלה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אוסובוקו צוואר בקר או טלה

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רחל עיני
מתכון שיסגר לכם ארוחת מלכים אמיתית: בשר בבישול אטי עם ירקות שורש, ציר בקר ויין אדום. עתיר טעמים, מרשים והכנה קלי קלות

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4  נתחי
בשר בקר או טלה בעובי כ-3 ס"מ, עם העצם המרכזית
1  כף
קמח מצה טחון דק דק
1  כף
שמן זית לטיגון
4 
עגבנייה רצוי בשרניות וקשות יחסית, חתוכות לקוביות
2 
בצל סגול קלופים וחתוכים לרבעים
1  גבעול
סלרי חתוכים גס
3 
גזר קלופים וחתוכים ופרוסים גס
2  כוסות
ציר בקר תוצרת בית או מאבקה
0.5  כוס
יין אדום
1  כוס
רסק עגבניות
2  ענפי
תימין
1  כפית
מלח
0.25  קורט
אגוז מוסקט טחון מגורר
1  כפית
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מקמחים קלות את נתחי הבשר בקמח מצות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים מעט משמן הזיית בסיר גדול בעל תחתית עבה, ומטגנים את פרוסות הבשר עד הזהבה משני הצדדים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוציאים מהסיר, יוצקים פנימה עוד שמן, מוסיפים את העגבניות, הבצל, הסלרי והגזר. מטגנים כמה דקות, עד הזהבה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים פנימה את ציר הבקר,היין והעגבניות המרוסקות. מוסיפים את הטימין ומביאים לרתיחה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט.
  • שלב 6

    0 דקות
    ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים (לחלופין אפשר לחמם את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות שעתיים בסיר מכוסה). המנה מוכנה כשהבשר רך מאוד.
  • שלב 7

    0 דקות
    אפשר להוציא את הירקות והבשר מהסיר ולהמשיך לבשל את הרוטב בסיר מעל להבה בינונית, עד שהוא מצטמצם קצת.
  • שלב 8

    0 דקות
    מגישים פרוסת בשר בצלחת, ועליה את הירקות. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.
אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 1 מתוך 8

מקמחים קלות את נתחי הבשר בקמח מצות.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 2 מתוך 8

מחממים מעט משמן הזיית בסיר גדול בעל תחתית עבה, ומטגנים את פרוסות הבשר עד הזהבה משני הצדדים.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 3 מתוך 8

מוציאים מהסיר, יוצקים פנימה עוד שמן, מוסיפים את העגבניות, הבצל, הסלרי והגזר. מטגנים כמה דקות, עד הזהבה.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 4 מתוך 8

מחזירים את הבשר לסיר ויוצקים פנימה את ציר הבקר,היין והעגבניות המרוסקות. מוסיפים את הטימין ומביאים לרתיחה.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 5 מתוך 8

מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתבלים במלח, פלפל ובאגוז מוסקט.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 6 מתוך 8

ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים (לחלופין אפשר לחמם את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות שעתיים בסיר מכוסה). המנה מוכנה כשהבשר רך מאוד.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 7 מתוך 8

אפשר להוציא את הירקות והבשר מהסיר ולהמשיך לבשל את הרוטב בסיר מעל להבה בינונית, עד שהוא מצטמצם קצת.

אוסובוקו צוואר בקר או טלה

שלב 8 מתוך 8

מגישים פרוסת בשר בצלחת, ועליה את הירקות. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין אוסובוקו טעים ומנחם

    חמין אוסובוקו טעים ומנחם

    600 דקות בינוני
  • אוסובוקו עגל חלב בתפוחים ודבש

    אוסובוקו עגל חלב בתפוחים ודבש

    90 דקות בינוני
  • אוסובוקו בבירה

    אוסובוקו בבירה

    495 דקות בינוני
  • צלי אוסובוקו וירקות שורש

    צלי אוסובוקו וירקות שורש

    220 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים