דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גונדי של גיל חובב
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גונדי של גיל חובב

גונדי של גיל חובב

(1)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
גונדי, מנת הדגל של המטבח הפרסי, על פי המתכון המפורט והפשוט של גיל חובב.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
בשר עוף טחון
2 
בצל גדולים
3  כפות
שמן תירס
6  כוסות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים (מכינים מאבקת תיבול עוף אסם)
150  גרם
גרגירי חומוס קלוי ומומלח (יש בכל פיצוחייה)
1 
שורש סלרי
4 
גזר
2 
שורש פטרוזיליה
1  כפית
פלפל שחור גרוס
1  כפית
מלח
0.5  כפית
הל טחון טחון
0.5  כפית
כורכום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד שמתקבלת תערובת שחלקה קמח וחלקה פירורים בגודל ראש גפרור (זה בסדר, לא צריך לרסק לגמרי).
  • שלב 2

    0 דקות
    קולפים את הבצלים, מגררים על פומפייה גסה וסוחטים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השמן, החומוס ובשר העוף הטחון. מתבלים במלח, פלפל שחור, הל וכורכום.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצקים את המרק לסיר. קולפים את ירקות השורש. את הסלרי חותכים לשמיניות, את הגזרים לחצאים ואת שורש הפטרוזיליה לרבעים. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
  • שלב 4

    20 דקות
    בידיים רטובות צרים כשמונה עד עשרה כדורים גדולים מתערובת העוף והחומוס. הכדורים צריכים להיות בערך בגודל כדור טניס. מכניסים למרק הרותח בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מגישים לכל סועד כופתאה אחת בצלחת עמוקה עם מעט מהמרק (זה אמור לשמש כרוטב, לא מנת מרק) ועם ירקות שורש. אם רוצים אפשר להוסיף כף או שתיים של אורז לבן מבושל.
גונדי של גיל חובב

שלב 1 מתוך 5

מניחים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד שמתקבלת תערובת שחלקה קמח וחלקה פירורים בגודל ראש גפרור (זה בסדר, לא צריך לרסק לגמרי).

גונדי של גיל חובב

שלב 2 מתוך 5

קולפים את הבצלים, מגררים על פומפייה גסה וסוחטים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השמן, החומוס ובשר העוף הטחון. מתבלים במלח, פלפל שחור, הל וכורכום.

גונדי של גיל חובב

שלב 3 מתוך 5

יוצקים את המרק לסיר. קולפים את ירקות השורש. את הסלרי חותכים לשמיניות, את הגזרים לחצאים ואת שורש הפטרוזיליה לרבעים. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.

גונדי של גיל חובב

שלב 4 מתוך 5

בידיים רטובות צרים כשמונה עד עשרה כדורים גדולים מתערובת העוף והחומוס. הכדורים צריכים להיות בערך בגודל כדור טניס. מכניסים למרק הרותח בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.

גונדי של גיל חובב

שלב 5 מתוך 5

מגישים לכל סועד כופתאה אחת בצלחת עמוקה עם מעט מהמרק (זה אמור לשמש כרוטב, לא מנת מרק) ועם ירקות שורש. אם רוצים אפשר להוסיף כף או שתיים של אורז לבן מבושל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • מרקים
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גונדי

    גונדי

    קל
  • גונדי - כדורי עוף וחומוס מפרס

    גונדי - כדורי עוף וחומוס מפרס

    120 דקות בינוני
  • גונדי בשרי

    גונדי בשרי

    150 דקות בינוני
  • מרק גונדי

    מרק גונדי

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים