שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
דג טונה ברוטב אלג’יראי

דג טונה ברוטב אלג’יראי

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
מרים לוי
זמן הכנה:

60 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

4

מצרכים

4 נתחים של פילה דג טונה לבנה
1 חבילה של כוסברה קצוצה גס, בערך 2 כוסות
1 לימון קלוף וחתוך לפרוסות
3 פלפלים ירוקים חריפים
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
6 שיני שום שלמות
רבע כוס שמן קנולה או חמניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח גס
1 כפית שאטה גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף כשר לפסח אסם

אופן ההכנה

1. את פרוסות הדג משרים בלימון ומלח למשך 20 דקות.
2. מחממים את השמן בסיר מתאים לדגים ומתחילים לטגן את השום עד להזהבה.
3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, השאטה, המלח ופרוסות הלימון ומערבבים.
4. מוסיפים את העגבניות והכוסברה ומערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים בערך 20 דקות על חום נמוך.
5. מוסיפים את נתחי הדג ומעל מסדרים את הפלפלים החריפים.
6. מפזרים את אבקת המרק של אסם וסוגרים את מכסה הסיר לבישול על חום נמוך למשך 25 דקות.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

  • דג טונה

    רחמים סבן, 4/27/2016 11:48:18 AM

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של מרים לוי

עוד מתכונים של מרים לוי