דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות

חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות

(0)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: לינור לבנטר
בהכנה ביתית קלה, דל קלוריות, מלא חלבון ועם שני טריקים

רכיבים

מנות 2

המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.25  כוס
מלח
4  כוסות
מים חמימים
4 
חזה עוף שלמים
4  כפות
רוטב טריאקי 290 מ"ל
2  כפות
רוטב סויה קלאסי אסם
1  כפית
שמן זית או ספריי שמן לשימון בצלייה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    20 דקות
    השרייה במי מלח: מתחילים בפטנט שמטרתו לשמר את חזה העוף רך ופריך בזמן הצלייה, בטעם עסיסי של הרטבים בהם בושל, ממש כמו במסעדות: מכינים את תמיסת מי המלח – מערבבים 1/4 כוס מלח לבישול ו-4 כוסות מים חמימים, עד שרוב המלח מתמוסס, ומכניסים את חזה העוף לתמלחת למשך 20 דקות. בסיום ההשריה, מוציאים אותו ופשוט מנגבים היטב בעזרת מגבות נייר (רצוי לא לשטוף). משום שלא שוטפים, אין צורך להוסיף מלח בהמשך.
  • שלב 2

    2 דקות
    תיבול: מערבבים בקערה קטנה את רוטב הטריאקי עם רוטב הסויה, ניתן להוסיף מעט תבלינים שאוהבים, כגון: אופציונלי: מעט תבלינים נוספים לפי טעם, כגון: פפריקה, פפריקה מעושנת, אבקת שום, תערובת תיבול לגריל. מכניסים את יחידות חזה העוף לקערה ומעסים אותן היטב עד שהכל מכוסה מכל הכיוונים.
  • שלב 3

    15 דקות
    צלייה: בהכנה על מחבת פסים, מחממים אותה לחום גבוה, מרימים לרגע לצורך שימון, מניחים בחזרה ושמים את חזה העוף. צורבים מצד אחד היטב, מנמיכים את האש, וצורבים מהצד השני עד שמוכן. בהכנה כזו, לאחר הוצאת העוף מהמחבת, יש לצקת רבע כוס מים רותחים למחבת, להמסת שאריות הרטבים. את הרוטב המקורמל, יוצקים על חזה העוף, לקבלת צבע וטעם היסטרים! בהכנה בתנור: מרפדים תבנית המתאימה לתנור בנייר אפייה המרוסס/משומן במעט שמן. אם משתמשים במחבת צלייה / סוטאז' שמתאימים לתנור, אין צורך בנייר אפייה ורק משמנים קלות. מניחים את חזה העוף ומכניסים למשך 15 דקות על 230 מעלות. ב-3 הדקות האחרונות מדליקים את הגריל העליון, לקבלת שוליים שחומים וקריספיים.
  • שלב 4

    5 דקות
    המתנה: לא מומלץ לחתוך את העוף מייד, שכן הוא יאבד נוזלים ויתייבש. קבלו טריק נוסף לשמירת העסיסיות: בכל שיטת הכנה בה תבחרו, עם סיום הצלייה, העבירו את חזה העוף לצלחת/תבנית אחרת, וכסו היטב למשך כ-10 דקות עם רדיד אלומיניום. לאחר ההמתנה, ניתן להסיר את הכיסוי לאכול את חזה העוף הכי טעים שיצא לכם להכין.
חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות

שלב 1 מתוך 4

השרייה במי מלח: מתחילים בפטנט שמטרתו לשמר את חזה העוף רך ופריך בזמן הצלייה, בטעם עסיסי של הרטבים בהם בושל, ממש כמו במסעדות: מכינים את תמיסת מי המלח – מערבבים 1/4 כוס מלח לבישול ו-4 כוסות מים חמימים, עד שרוב המלח מתמוסס, ומכניסים את חזה העוף לתמלחת למשך 20 דקות. בסיום ההשריה, מוציאים אותו ופשוט מנגבים היטב בעזרת מגבות נייר (רצוי לא לשטוף). משום שלא שוטפים, אין צורך להוסיף מלח בהמשך.

חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות

שלב 2 מתוך 4

שלב  2

תיבול: מערבבים בקערה קטנה את רוטב הטריאקי עם רוטב הסויה, ניתן להוסיף מעט תבלינים שאוהבים, כגון: אופציונלי: מעט תבלינים נוספים לפי טעם, כגון: פפריקה, פפריקה מעושנת, אבקת שום, תערובת תיבול לגריל. מכניסים את יחידות חזה העוף לקערה ומעסים אותן היטב עד שהכל מכוסה מכל הכיוונים.

חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות

שלב 3 מתוך 4

שלב  3

צלייה: בהכנה על מחבת פסים, מחממים אותה לחום גבוה, מרימים לרגע לצורך שימון, מניחים בחזרה ושמים את חזה העוף. צורבים מצד אחד היטב, מנמיכים את האש, וצורבים מהצד השני עד שמוכן. בהכנה כזו, לאחר הוצאת העוף מהמחבת, יש לצקת רבע כוס מים רותחים למחבת, להמסת שאריות הרטבים. את הרוטב המקורמל, יוצקים על חזה העוף, לקבלת צבע וטעם היסטרים! בהכנה בתנור: מרפדים תבנית המתאימה לתנור בנייר אפייה המרוסס/משומן במעט שמן. אם משתמשים במחבת צלייה / סוטאז' שמתאימים לתנור, אין צורך בנייר אפייה ורק משמנים קלות. מניחים את חזה העוף ומכניסים למשך 15 דקות על 230 מעלות. ב-3 הדקות האחרונות מדליקים את הגריל העליון, לקבלת שוליים שחומים וקריספיים.

חזה עוף רך ועסיסי ממש כמו במסעדות

שלב 4 מתוך 4

שלב  4

המתנה: לא מומלץ לחתוך את העוף מייד, שכן הוא יאבד נוזלים ויתייבש. קבלו טריק נוסף לשמירת העסיסיות: בכל שיטת הכנה בה תבחרו, עם סיום הצלייה, העבירו את חזה העוף לצלחת/תבנית אחרת, וכסו היטב למשך כ-10 דקות עם רדיד אלומיניום. לאחר ההמתנה, ניתן להסיר את הכיסוי לאכול את חזה העוף הכי טעים שיצא לכם להכין.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ע עירית

האם הכמות הזו של התיבול היא מעט ל 4 חזה עוף שלמים? וזה ל 2 מנות?

מערכת בישולים

היי, התיבול מותאם לכמות, ומבחינת המנות לפי העדפה אישית 🌸

ע עירית

4 חזה עוף זה 2 מנות? למה הכוונה?

הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • על האש
  • חברים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנה עיקרית
  • אוכל מקומי
  • מנה עליונה
  • מנות צלויות
  • בישול במחבת
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים קלים
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    רצועות חזה עוף עם פתיתים ואטריות דקות

    50 דקות קל
  • גלילות חזה עוף במילוי פתיתים, חמוציות וצנוברים

    גלילות חזה עוף במילוי פתיתים, חמוציות וצנוברים

    45 דקות קל
  • גלילות חזה עוף ממולאות פטריות

    גלילות חזה עוף ממולאות פטריות

    100 דקות מאתגר
  • אורז וחזה עוף

    אורז וחזה עוף

    50 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים