דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חמין מרוקאי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חמין מרוקאי

חמין מרוקאי

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רונית לב
חמין מרוקאי, שיושב כל השבת על הפלטה ומפיץ ניחוחות בבית

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
שעועית לימה
1  כוס
גרגירי חומוס מושרה מהלילה
1  כוס
חיטה או גריסים
8 
ביצה
8 
תפוח אדמה
2  קילוגרם
עוף לחמין
1 
בצל
2  ראשי
שום
0  לפי הטעם
פפריקה אדומה מתוקה או חריפה, לפי טעם
0  לפי הטעם
מלח מעט
2  כפות
מרק טעם עוף ר.טבעיים גדושות
1  קורט
סוכר לבן או כפית דבש
1 
תמר
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שלב מומלץ לפני בישול החמין: להרתיח את הבשר, השעועית והחומוס כמה דקות על להבה גדולה, ולשפוך את המים כדי להיפטר מהשומן.
  • שלב 2

    0 דקות
    מטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה קלה, מוסיפים את השעועית, הבשר, החומוס, התבלינים, תפוחי האדמה והביצים - מערבבים ומוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים בין שעה לשעתיים.
  • שלב 3

    0 דקות
    בשקית קוקי שמים כוס חיטה\גריסים, ומוסיפים תבלינים: פפריקה, מלח, מרק עוף, מעט שמן, פלפל שחור ושתי כוסות מים. סוגרים את השקית ושמים בתוך סיר החמין. מרתיחים הכל ביחד, בסוף אפשר להוסיף דבש או סוכר, אפשר גם להוסיף תמר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים לפלטה של שבת כ-12 שעות בערך. בתיאבון!
חמין מרוקאי

שלב 1 מתוך 4

שלב מומלץ לפני בישול החמין: להרתיח את הבשר, השעועית והחומוס כמה דקות על להבה גדולה, ולשפוך את המים כדי להיפטר מהשומן.

חמין מרוקאי

שלב 2 מתוך 4

מטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה קלה, מוסיפים את השעועית, הבשר, החומוס, התבלינים, תפוחי האדמה והביצים - מערבבים ומוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים בין שעה לשעתיים.

חמין מרוקאי

שלב 3 מתוך 4

בשקית קוקי שמים כוס חיטה\גריסים, ומוסיפים תבלינים: פפריקה, מלח, מרק עוף, מעט שמן, פלפל שחור ושתי כוסות מים. סוגרים את השקית ושמים בתוך סיר החמין. מרתיחים הכל ביחד, בסוף אפשר להוסיף דבש או סוכר, אפשר גם להוסיף תמר.

חמין מרוקאי

שלב 4 מתוך 4

מעבירים לפלטה של שבת כ-12 שעות בערך. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • אוכל מרוקאי
  • מתכונים לשבת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין טבית עיראקי

    חמין טבית עיראקי

    760 דקות בינוני
  • חמין איטריות משגע

    חמין איטריות משגע

    600 דקות בינוני
  • תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    תבית עם חשווה (חמין עיראקי עם עור עוף ממולא)

    620 דקות מאתגר
  • חמין קלאסי

    חמין קלאסי

    600 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים