דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

(0)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: גרינברג קובי
תבשיל כבדי עוף ריחני ברוטב יין עשיר וחומץ בלסמי. הגשה יפה ומיוחדת עם פטריות פורטבלו. מומלץ להגיש בליווי אורז או פירה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
כבד עוף
16 
פטריות פורטובלו ללא הרגל
20 
בצלי שאלוט פרוסים דק
2 
בצל סגול חתוכים לחצאי טבעות
1  כוס
יין פורט או יין קינוח אדום אחר
1  כוס
ציר בקר
0.33  כוס
חומץ בלסמי
2  כפות
דבש
0.5 
פלפל אדום חריף קצוץ
0.5  כפית
פלפל גרוס
1  כפית
מלח
1  גבעול
תימין
3  כפות
שמן זית
4  כפות
עירית קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    משמנים, מפלפלים וממליחים את בצלי השאלוט, ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-20 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מתבלים את הכבדים במלח, פלפל וטימין.
  • שלב 3

    0 דקות
    במחבת גדולה ומשומנת צורבים את הכבדים כ-2 דקות מכל צד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את הכבדים בצד ובאותה המחבת מטגנים את הבצל החתוך, שאלוטים ופלפל צ'ילי, עד להשחמה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את היין, ציר ודבש ומצמצמים את הרוטב.
  • שלב 6

    0 דקות
    טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הכבדים ומערבבים בעדינות.
  • שלב 7

    0 דקות
    במקביל לצמצום הרוטב, מניחים מעט מלח גס במחבת כבדה, וצורבים בה את הפטריות כ-4 דקות מכל צד. כאשר מתחילים לעלות ניחוחות של הפטריות הצרובות, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים אותן כדקה.
  • שלב 8

    0 דקות
    להגשה: מניחים על כל פטריה נתח כבד, מזלפים מעט מהרוטב ומפזרים עירית קצוצה.
  • שלב 9

    0 דקות
    ניתן להגיש את המנה בליווי אורז לבן או פירה.
כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 1 מתוך 9

משמנים, מפלפלים וממליחים את בצלי השאלוט, ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כ-20 דקות.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 2 מתוך 9

מתבלים את הכבדים במלח, פלפל וטימין.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 3 מתוך 9

במחבת גדולה ומשומנת צורבים את הכבדים כ-2 דקות מכל צד.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 4 מתוך 9

מניחים את הכבדים בצד ובאותה המחבת מטגנים את הבצל החתוך, שאלוטים ופלפל צ'ילי, עד להשחמה.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 5 מתוך 9

מוסיפים את היין, ציר ודבש ומצמצמים את הרוטב.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 6 מתוך 9

טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הכבדים ומערבבים בעדינות.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 7 מתוך 9

במקביל לצמצום הרוטב, מניחים מעט מלח גס במחבת כבדה, וצורבים בה את הפטריות כ-4 דקות מכל צד. כאשר מתחילים לעלות ניחוחות של הפטריות הצרובות, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים אותן כדקה.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 8 מתוך 9

להגשה: מניחים על כל פטריה נתח כבד, מזלפים מעט מהרוטב ומפזרים עירית קצוצה.

כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

שלב 9 מתוך 9

ניתן להגיש את המנה בליווי אורז לבן או פירה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קלאסיקה כשרה לפסח של בלינצ'ס ממולא בכבדי עוף ברוטב פטריות

    קלאסיקה כשרה לפסח של בלינצ'ס ממולא בכבדי עוף ברוטב פטריות

    60 דקות קל
  • כבדי עוף ביין אדום ודבש

    כבדי עוף ביין אדום ודבש

    40 דקות בינוני
  • כבדי עוף, פטריות ויין

    כבדי עוף, פטריות ויין

    40 דקות בינוני
  • כבדי עוף עם פתיתים

    כבדי עוף עם פתיתים

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים