דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מנה יוקרתית, ממש כמו במסעדה, עם טעמים עשירים ועמוקים בכל ביס

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3 
תפוח עץ גרנד מקולפים , ללא ליבה ופרוסים דק
200  גרם
סוכר לבן
150  גרם
סירופ מייפל
0.5  כפית
קינמון טחון
12 
כבד עוף נקיים משומן וכלי דם
0  לפי הטעם
מלח
100  גרם
פירות יער קפואים
4  כפות
סוכר לבן
0.5 
לימון סחוט למיץ
20  גרם
בוטנים גרוסים
1  חבילה
תות שדה
1  גבעול
פטרוזיליה
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הרוטב: בסיר, שמים את פירות היער הקפואים והסוכר. יוצקים לסיר את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כשלוש דקות. מורידים את הסיר מהכיריים. מניחים למחית להצטנן.
  • שלב 2

    0 דקות
    הכנת מצע התפוחים: מוסיפים לקערית נוספת את המייפל, הסוכר, המלח והקינמון ומערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    קולפים את תפוחי העץ, ומוציאים את הליבה והגרעינים.
  • שלב 4

    0 דקות
    פורסים על גבי קרש חיתוך את התפוחים לרוחב, לרצועות הדקות ביותר האפשריות, ומניחים בשתי ערימות, כל חצי תפוח בנפרד. (סה"כ 12 ערימות).
  • שלב 5

    0 דקות
    מניחים כל ערימת פרוסות תפוחים על פיסת רדיד אלומיניום, בגודל שיוכל לעטוף את הערימה.
  • שלב 6

    0 דקות
    עם מברשת, מורחים כל ערימת תפוחים עם תערובת המייפל, הסוכר והקינמון. עוטפים את ערימת פרוסות התפוחים עם רדיד האלומיניום, ומניחים את הערימות העטופות על תבנית אפייה מלבנית.
  • שלב 7

    25 דקות
    מכניסים את התבנית עם התפוחים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים כל ערימת תפוחים בצלחת הגשה.
  • שלב 8

    0 דקות
    הכנת הכבדים והרכבת המנה: מנקים את הכבדים משאריות שומן וכלי דם. מתבלים את הכבדים עם מלח גרוס ופלפל שחור גרוס.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים את הכבדים במחבת פסים כבדה עם מעט שמן זית חם, וצולים אותם במשך כשתי דקות מכל צד.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוציאים את הכבדים מהמחבת ומניחים כל כבד בצלחת ההגשה ומעל ערימת התפוחים שבצלחת.
  • שלב 11

    0 דקות
    מפזרים מעל הכבדים מעט מהבוטנים. יוצקים מעל הכבדים ותפוחי העץ מרוטב פירות היער. מקשטים עם גבעול עלי פטרוזיליה ותות שדה, ומגישים.
כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 1 מתוך 11

הכנת הרוטב: בסיר, שמים את פירות היער הקפואים והסוכר. יוצקים לסיר את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כשלוש דקות. מורידים את הסיר מהכיריים. מניחים למחית להצטנן.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 2 מתוך 11

הכנת מצע התפוחים: מוסיפים לקערית נוספת את המייפל, הסוכר, המלח והקינמון ומערבבים.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 3 מתוך 11

קולפים את תפוחי העץ, ומוציאים את הליבה והגרעינים.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 4 מתוך 11

פורסים על גבי קרש חיתוך את התפוחים לרוחב, לרצועות הדקות ביותר האפשריות, ומניחים בשתי ערימות, כל חצי תפוח בנפרד. (סה"כ 12 ערימות).

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 5 מתוך 11

מניחים כל ערימת פרוסות תפוחים על פיסת רדיד אלומיניום, בגודל שיוכל לעטוף את הערימה.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 6 מתוך 11

עם מברשת, מורחים כל ערימת תפוחים עם תערובת המייפל, הסוכר והקינמון. עוטפים את ערימת פרוסות התפוחים עם רדיד האלומיניום, ומניחים את הערימות העטופות על תבנית אפייה מלבנית.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 7 מתוך 11

מכניסים את התבנית עם התפוחים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 25 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים כל ערימת תפוחים בצלחת הגשה.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 8 מתוך 11

הכנת הכבדים והרכבת המנה: מנקים את הכבדים משאריות שומן וכלי דם. מתבלים את הכבדים עם מלח גרוס ופלפל שחור גרוס.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 9 מתוך 11

מניחים את הכבדים במחבת פסים כבדה עם מעט שמן זית חם, וצולים אותם במשך כשתי דקות מכל צד.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 10 מתוך 11

מוציאים את הכבדים מהמחבת ומניחים כל כבד בצלחת ההגשה ומעל ערימת התפוחים שבצלחת.

כבדי עוף צלויים על מצע תפוחי עץ ברוטב פירות יער

שלב 11 מתוך 11

מפזרים מעל הכבדים מעט מהבוטנים. יוצקים מעל הכבדים ותפוחי העץ מרוטב פירות היער. מקשטים עם גבעול עלי פטרוזיליה ותות שדה, ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • דל במלח
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קלאסיקה כשרה לפסח של בלינצ'ס ממולא בכבדי עוף ברוטב פטריות

    קלאסיקה כשרה לפסח של בלינצ'ס ממולא בכבדי עוף ברוטב פטריות

    60 דקות קל
  • כבדי עוף ביין אדום ודבש

    כבדי עוף ביין אדום ודבש

    40 דקות בינוני
  • כבדי עוף, פטריות ויין

    כבדי עוף, פטריות ויין

    40 דקות בינוני
  • כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

    כבדי עוף ופורטובלו ביין, בלסמי ודבש

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים