דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כרוב ממולא בפירות יבשים ואורז מלא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כרוב ממולא בפירות יבשים ואורז מלא

כרוב ממולא בפירות יבשים ואורז מלא

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
עלי כרוב דקיקים ושקופים ממולאים בכל טוב. מתכון של גיל חובב

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  ראש
כרוב
2 
בצל
4  שיני
שום
6  כפות
שמן זית
1  כוס
חטיפים, פירות יבשים עם גרגרים חיטה
2  כוסות
אורז מלא
1  כוס
שמיר
1  קורט
פלפל שחור גרוס
1  חבילה
רסק עגבניות
1  כף
מיץ לימון
2  כפות
מרק טעם עוף ר.טבעיים
1  כוס
מים
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מפרידים את הכרוב לעלים. הנה השיטה הכי קלה: מניחים את הכרוב הפוך על משטח עבודה (עם הבסיס כלפי מעלה) וחוצבים מתוכו חרוט שמרכזו ה"גזע" הקשה המחבר את עלי הכרוב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מניחים את הכרוב בסיר גדול עם מעט מים ומאדים. אחרי שתי דקות ניתן יהיה להסיר בקלות כמה שכבות של עלים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחזירים לאידוי ומסירים עוד עלים וכך עד שהכרוב "נגמר". מחזירים את העלים המפורקים, מאדים עוד קצת, כדי שהם יהיו רכים ונוחים לגלגול.
  • שלב 4

    0 דקות
    אם יש להם גבעולים עבים מאוד מסירים אותם. את הגבעולים והחרוט קוצצים ומניחים בתחתית הסיר בו יתבשלו הממולאים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הפירות היבשים (אם משתמשים בצנוברים מזהיבים אותם קודם במחבת ללא שמן) ומבשלים יחד דקה. מסירים מהאש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים את האורז המסונן והשמיר ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב.
  • שלב 8

    0 דקות
    ממלאים את העלים בתערובת (לא לגדוש יותר מדי! האורז עוד יתפח) ומגלגלים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מסדרים בסיר או בתבנית אפייה, עם ה"תפר" כלפי מטה, מעל לכרוב הקצוץ.
  • שלב 10

    0 דקות
    יוצקים מעל את העגבניות, מיץ הלימון, המים והמרק. הנוזלים צריכים כמעט לכסות את הממולאים.
  • שלב 11

    45 דקות
    מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
  • שלב 12

    0 דקות
    אם בוחרים לאפות את הממולאים, מכסים ואופים בחום בינוני שעה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פשטידת בטטה וכרובית משודרגת

    פשטידת בטטה וכרובית משודרגת

    60 דקות קל
  • סלט כרוב משגע

    סלט כרוב משגע

    90 דקות בינוני
  • סלט כרוב אסייתי עם קראמבל נודלס מתוק

    סלט כרוב אסייתי עם קראמבל נודלס מתוק

    10 דקות קל
  • קפוסטש קוצקה - פסטה עם כרוב

    קפוסטש קוצקה - פסטה עם כרוב

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים