דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לבבות ארטישוק במילוי בשר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לבבות ארטישוק במילוי בשר

לבבות ארטישוק במילוי בשר

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שרית פשה
תבשיל מרשים בטעמים מעושנים ועזים של לבבות הארטישוק, במילוי בשר מתובל. מבשלים עם אפונה, ואם רוצים גם שומר

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
ארטישוק
8 
תחתיות ארטישוק
0.5  קילוגרם
בשר בקר טחון
1 
בצל קצוץ מטוגן
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
0.5  כפית
כורכום
0.5  כפית
אגוז מוסקט
1  כפית
תבלין לקציצות
1 
ביצה
1  כוס
אפונה יבשה קפואה
1 
שומר חצוי לרבעים
0.5  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
0.5  כפית
כורכום
1  כף
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנקים את הארטישוק, לקבלת לבבות למילוי: לשטוף כל ארטישוק במים ולהניח בקערה עם מים ולימון כדי שמנקים שלא ישחיר.
  • שלב 2

    0 דקות
    לנקות את הארטישוק. להוריד את ה"מקל" שלמעלה כך שהראש יהיה כמעט שטוח. לקלף עם סכין מעט מהעלים (כדי שיהיה קל לחתוך) ואחר לחתוך את כל העלים, כמעט עד הראש.
  • שלב 3

    0 דקות
    לנקות עם סכין את ה"שיער" שיש בתוך הראש. מכניסים את הסכין בין הארטישוק לשיער ומסובבים. אם נשאר עוד אפשר לגרד עם הסכין ולשים בקערה עם המים והלימון.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הבשר הטחון: לערבב את הבשר, הבצל המטוגן, התבלינים והביצה ולשים בצד.
  • שלב 5

    0 דקות
    בסיר רחב ולא גבוה לטגן בצל, להוסיף מעט מים וכשרתחו לתבל במלח, פלפל, כורכום ואבקת מרק.
  • שלב 6

    0 דקות
    לשטוף את לבבות הארטישוק, לקחת חופן של בשר טחון ולהכניס לתוך הארטישוק. לדחוס קלות שתצא מעין גבעה קטנה ומהודקת. להניח בסיר עם הבשר כלפי מעלה.
  • שלב 7

    0 דקות
    לחתוך כ-3 עלי סלרי ולהכניס לסיר .
  • שלב 8

    5 דקות
    לאחר בישול של חצי שעה, להוסיף אפונה (אפשר להשתמש גם באפונה מקופסת שימורים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). אם אוהבים אפשר להוסיף גם שומר חצוי לרבעים.
  • שלב 9

    0 דקות
    להוסיף מעט מים אם צריך - המים לא צריכים לעבור את האפונה (האפונה מתבשלת מהר לכן כדאי להוסיף אותה בסוף לבישול אחרון של 1/4 שעה).
לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 1 מתוך 9

מנקים את הארטישוק, לקבלת לבבות למילוי: לשטוף כל ארטישוק במים ולהניח בקערה עם מים ולימון כדי שמנקים שלא ישחיר.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 2 מתוך 9

לנקות את הארטישוק. להוריד את ה"מקל" שלמעלה כך שהראש יהיה כמעט שטוח. לקלף עם סכין מעט מהעלים (כדי שיהיה קל לחתוך) ואחר לחתוך את כל העלים, כמעט עד הראש.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 3 מתוך 9

לנקות עם סכין את ה"שיער" שיש בתוך הראש. מכניסים את הסכין בין הארטישוק לשיער ומסובבים. אם נשאר עוד אפשר לגרד עם הסכין ולשים בקערה עם המים והלימון.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 4 מתוך 9

הכנת הבשר הטחון: לערבב את הבשר, הבצל המטוגן, התבלינים והביצה ולשים בצד.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 5 מתוך 9

בסיר רחב ולא גבוה לטגן בצל, להוסיף מעט מים וכשרתחו לתבל במלח, פלפל, כורכום ואבקת מרק.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 6 מתוך 9

לשטוף את לבבות הארטישוק, לקחת חופן של בשר טחון ולהכניס לתוך הארטישוק. לדחוס קלות שתצא מעין גבעה קטנה ומהודקת. להניח בסיר עם הבשר כלפי מעלה.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 7 מתוך 9

לחתוך כ-3 עלי סלרי ולהכניס לסיר .

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 8 מתוך 9

לאחר בישול של חצי שעה, להוסיף אפונה (אפשר להשתמש גם באפונה מקופסת שימורים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). אם אוהבים אפשר להוסיף גם שומר חצוי לרבעים.

לבבות ארטישוק במילוי בשר

שלב 9 מתוך 9

להוסיף מעט מים אם צריך - המים לא צריכים לעבור את האפונה (האפונה מתבשלת מהר לכן כדאי להוסיף אותה בסוף לבישול אחרון של 1/4 שעה).

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • תוספות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סלט לבבות ארטישוק ולימון

    סלט לבבות ארטישוק ולימון

    קל
  • לבבות ארטישוק ממולאים בבשר טחון

    לבבות ארטישוק ממולאים בבשר טחון

    85 דקות בינוני
  • לבבות ארטישוק ממולאים בפטריות, תרד וגבינה

    לבבות ארטישוק ממולאים בפטריות, תרד וגבינה

    40 דקות בינוני
  • קיש גבינה עם לבבות דקל

    קיש גבינה עם לבבות דקל

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים