דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לבבות ארטישוק ממולאים בבשר טחון
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לבבות ארטישוק ממולאים בבשר טחון

לבבות ארטישוק ממולאים בבשר טחון

(0)
85 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: קרן גליה
מתכון מסורתי מבית אמא, של לבבות ארטישוק במלית בשר מלאה בטעמים. מצויין לפסח או לכל הזדמנות חגיגית

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
10 
ארטישוק טרי או קפוא
0.5  קילוגרם
בשר בקר
1 
בצל קצוץ
0.25  זר
פטרוזיליה קצוצה
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור גרוס
0.5  כפית
כורכום
0.5  כפית
אגוז מוסקט טחון
0.5  כפית
תבלין לקציצות
1 
ביצה
1 
בצל קצוץ
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור גרוס
0.5  כפית
כורכום
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
3  גבעולים
סלרי בחיתוך גס
1  כוס
אפונה קפואה או מקופסה
1  ראש
שומר חצוי לרבעים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

85 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    אם משתמשים בארטישוק טרי: להכין קערה עם מים ולימון וכל ארטישוק שמנקים מעבירים לקערה כדי שלא ישחיר. לנקות את הארטישוק, להוריד את הגבעול שהראש יהיה כמעט שטוח, עם סכין לקלף בהתחלה מעט מהעלים (כדי שיהיה קל לחתוך) ואחר כך לחתוך את כל העלים עד הראש כמעט. עם סכין לנקות את השיער שיש בתוך הלב, מכניסים את הסכין בין הארטישוק לשיער מסובבים ויוצא אם נשאר עוד אפשר לגרד עם הסכין, ולשים בקערה עם המים והלימון.
  • שלב 2

    0 דקות
    הכנת מילוי הבשר הטחון: לטגן בצל עד הזהבה, ובקערה לערבב עם הבשר, הביצה, הפטרוזיליה ותבליני המילוי.
  • שלב 3

    0 דקות
    בסיר רחב לא גבוה לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף מעט מים וכשרתחו לתבל בתבליני הרוטב.
  • שלב 4

    30 דקות
    לשטוף את ראשי הארטישוק, לקחת חופן של מילוי ולמלא את לבבות הארטישוק, לדחוס קלות ושיצא כמו גבעה קטנה מהודקת. להניח יפה בסיר עם הבשר כלפי מעלה. להוסיף את גבעולי הסלרי ולבשל כ-30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    להוסיף אפונה קפואה או מקופסה ואם אוהבים אפשר להוסיף גם שומר חצוי לרבעים. להוסיף מעט מים אם צריך - המים לא צריכים לעבור את האפונה.
  • שלב 6

    15 דקות
    להמשיך לבשל כ-15 דקות ולהסיר מהאש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • אביב
  • חגיגה
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פסטה בולונז לבבות

    פסטה בולונז לבבות

    45 דקות קל
  • סלט לבבות ארטישוק ולימון

    סלט לבבות ארטישוק ולימון

    45 דקות קל
  • לבבות ארטישוק ממולאים בפטריות, תרד וגבינה

    לבבות ארטישוק ממולאים בפטריות, תרד וגבינה

    40 דקות בינוני
  • קיש גבינה עם לבבות דקל

    קיש גבינה עם לבבות דקל

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים