-
שלב 1
10 דקות
בלהכנת רוטב העגבניות - בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה, כשהוא משחים מוסיפים את השום ומערבבים.
-
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל והשום.
-
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את העגבניות החתוכות, היין, הסוכר, אבקת תיבול עגבניות, בזיליקום והתימין ומערבבים.
-
שלב 4
0 דקות
מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר, ועוברים להכין את הבשמל.
-
שלב 5
2 דקות
להכנת הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
-
שלב 6
0 דקות
כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
-
שלב 7
0 דקות
מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים וכך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב 8
0 דקות
מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.
-
שלב 9
1 דקות
להרכבת הלזניה - מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
-
שלב 10
2 דקות
יוצקים לתחתית התבנית (תבנית מלבנית בגודל של 25×35) מעט רוטב בשמל ומפזרים אותו היטב.
-
שלב 11
0 דקות
מניחים שכבה של עלי לזניה.
-
שלב 12
0 דקות
יוצקים מעל שכבה של רוטב עגבניות, מעליה שכבה של רוטב בשמל ומפזרים מעט מהגבינות המגורדות.
-
שלב 13
0 דקות
חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
-
שלב 14
0 דקות
את החלק העליון, מכסים בכל רוטב הבשמל שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה, מכסים את רוטב הבשמל בגבינות.
-
שלב 15
0 דקות
אופים את הלזניה במשך כ-30 דקות, אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.
כתוב ביקורת