דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה ברוטב עגבניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה ברוטב עגבניות

לזניה ברוטב עגבניות

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רות אופק
המתכון האיטלקי הקלאסי, בצורה המסורתית והקלה להכנה. ואיך יוצא? פרפקטו!
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
1  כף
שמן קנולה
1 
בצל גדול, קצוץ
3  שיני
שום
1  מיכל
רסק עגבניות
1  פחית
שימורי עגבניות שלמות 800 גרם
0.5  כוס
יין אדום (לא חובה)
1  כף
סוכר לבן
0  לפי הטעם
בזיליקום קצוצים דק
0  לפי הטעם
תימין (לא חובה)
1  כף
'מנק עגבניוח 100% ךניבים טבעיים 400 גר
0  לפי הטעם
מלח
50  גרם
חמאה
2  כפות
קמח לבן
100  גרם
גבינת מוצרלה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
אגוז מוסקט טחון
2  כוסות
חלב
100  גרם
גבינת פרמזן מגוררת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    בלהכנת רוטב העגבניות - בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה, כשהוא משחים מוסיפים את השום ומערבבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל והשום.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את העגבניות החתוכות, היין, הסוכר, אבקת תיבול עגבניות, בזיליקום והתימין ומערבבים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר, ועוברים להכין את הבשמל.
  • שלב 5

    2 דקות
    להכנת הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
  • שלב 6

    0 דקות
    כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים וכך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.
  • שלב 9

    1 דקות
    להרכבת הלזניה - מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
  • שלב 10

    2 דקות
    יוצקים לתחתית התבנית (תבנית מלבנית בגודל של 25×35) מעט רוטב בשמל ומפזרים אותו היטב.
  • שלב 11

    0 דקות
    מניחים שכבה של עלי לזניה.
  • שלב 12

    0 דקות
    יוצקים מעל שכבה של רוטב עגבניות, מעליה שכבה של רוטב בשמל ומפזרים מעט מהגבינות המגורדות.
  • שלב 13

    0 דקות
    חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.
  • שלב 14

    0 דקות
    את החלק העליון, מכסים בכל רוטב הבשמל שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה, מכסים את רוטב הבשמל בגבינות.
  • שלב 15

    0 דקות
    אופים את הלזניה במשך כ-30 דקות, אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.
לזניה ברוטב עגבניות

שלב 1 מתוך 15

בלהכנת רוטב העגבניות - בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להשחמה, כשהוא משחים מוסיפים את השום ומערבבים.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 2 מתוך 15

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל והשום.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 3 מתוך 15

מוסיפים את העגבניות החתוכות, היין, הסוכר, אבקת תיבול עגבניות, בזיליקום והתימין ומערבבים.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 4 מתוך 15

מבשלים את הרוטב עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש לחום הנמוך ביותר, ועוברים להכין את הבשמל.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 5 מתוך 15

להכנת הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 6 מתוך 15

כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 7 מתוך 15

מוסיפים בהדרגה את החלב. בכל פעם מוסיפים מעט ומערבבים וכך מונעים היווצרות של גושים, עד לקבלת תערובת אחידה.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 8 מתוך 15

מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 9 מתוך 15

להרכבת הלזניה - מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 10 מתוך 15

יוצקים לתחתית התבנית (תבנית מלבנית בגודל של 25×35) מעט רוטב בשמל ומפזרים אותו היטב.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 11 מתוך 15

מניחים שכבה של עלי לזניה.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 12 מתוך 15

יוצקים מעל שכבה של רוטב עגבניות, מעליה שכבה של רוטב בשמל ומפזרים מעט מהגבינות המגורדות.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 13 מתוך 15

חוזרים על התהליך עד למילוי התבנית.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 14 מתוך 15

את החלק העליון, מכסים בכל רוטב הבשמל שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על גבי עלי הלזניה, מכסים את רוטב הבשמל בגבינות.

לזניה ברוטב עגבניות

שלב 15 מתוך 15

אופים את הלזניה במשך כ-30 דקות, אם החלק העליון של הלזניה משחים ניתן לכסות אותה בנייר כסף או לחלופין להנמיך מעט את חום התנור.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים