דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה חצילים וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה חצילים וגבינות

לזניה חצילים וגבינות

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
מתכון מושלם. אם אתם אוהבים חצילים - זו הלזניה שלכם!
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
1 
פנים של חציל פרוס לפרוסות דקות (המתכון עובד מצויין גם עם קישואים, בטטה או פלפלים)
2  כפות
שמן זית לאפיית פרוסות החציל
300  גרם
גבינה צהובה מגוררת
1  מיכל
שמנת מתוקה
2 
ביצה
1  שן
שום כתושה
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל שחור גרוס טרי
1  כף
מרק בצל ר.טבעיים 220 ג'
500  גרם
רסק עגבניות
0.5  ליטר
מים
2 
עגבנייה בשלות
0.5  כוס
שמן קנולה
1  קורט
מלח
1  קורט
פלפל שחור גרוס טרי
3  שיני
שום כתושות
2  כפיות
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מגררים את העגבניות הבשלות על פומפיה גסה. מכניסים לסיר קטן את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, השמן והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום וסוכר ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מורידים מהאש.
  • שלב 2

    0 דקות
    אופים את פרוסות החציל בתנור עם שמן זית ומלח גס.
  • שלב 3

    0 דקות
    טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.
  • שלב 5

    5 דקות
    מניחים בתבנית אפייה (תבנית פיירקס או תבנית מלבנית בגודל 19*33 ס"מ) שכבה של דפי לזניה (אין צורך בבישול מקדים).
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים שכבת דפי לזניה- מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה מפזרים 0.33 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
  • שלב 9

    0 דקות
    מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה וחוזרים על השלבים הללו עד למילוי גובה התבנית.
  • שלב 10

    0 דקות
    סוגרים בשכבת דפי לזניה ומכסים ברוטב הבשמל.
  • שלב 11

    30 דקות
    מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • שלב 12

    30 דקות
    מסירים את הכיסוי, אופים 30 דקות נוספות עד להשחמה.
  • שלב 13

    7 דקות
    מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת ואופים כ- 7 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.
לזניה חצילים וגבינות

שלב 1 מתוך 13

מגררים את העגבניות הבשלות על פומפיה גסה. מכניסים לסיר קטן את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות, השמן והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום וסוכר ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מורידים מהאש.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 2 מתוך 13

אופים את פרוסות החציל בתנור עם שמן זית ומלח גס.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 3 מתוך 13

טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 4 מתוך 13

מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 5 מתוך 13

מניחים בתבנית אפייה (תבנית פיירקס או תבנית מלבנית בגודל 19*33 ס"מ) שכבה של דפי לזניה (אין צורך בבישול מקדים).

לזניה חצילים וגבינות

שלב 6 מתוך 13

מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 7 מתוך 13

מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 8 מתוך 13

מניחים שכבת דפי לזניה- מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה מפזרים 0.33 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 9 מתוך 13

מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה וחוזרים על השלבים הללו עד למילוי גובה התבנית.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 10 מתוך 13

סוגרים בשכבת דפי לזניה ומכסים ברוטב הבשמל.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 11 מתוך 13

מכסים בנייר כסף ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 12 מתוך 13

מסירים את הכיסוי, אופים 30 דקות נוספות עד להשחמה.

לזניה חצילים וגבינות

שלב 13 מתוך 13

מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת ואופים כ- 7 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה תרד בקלי קלות

    לזניה תרד בקלי קלות

    75 דקות בינוני
  • לזניה בשרית

    לזניה בשרית

    75 דקות בינוני
  • לזניה פטריות ושמנת

    לזניה פטריות ושמנת

    45 דקות בינוני
  • לזניה אנטיפסטי צמחונית

    לזניה אנטיפסטי צמחונית

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים