דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה פטריות עם רוטב בשמל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה פטריות עם רוטב בשמל

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לזניה צמחונית ועשירה, עדינה ומתוחכמת מאת גיל חובב.
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
50  גרם
חמאה מלוחה
3  כפות
קמח לבן
2  כוסות
חלב
1  קורט
אגוז מוסקט
0.5  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
1  כוס
גבינת קשקבל מגוררת
1  סלסילה
פטריות שמפיניון
50  גרם
חמאה מלוחה
2 
בצל קצוצים די דק
2  שיני
שום פרוסות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    3 דקות
    להכנת הבשמל - מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כ-3 דקות). מסירים מהאש.
  • שלב 2

    10 דקות
    להכנת הפטריות - מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
  • שלב 3

    10 דקות
    להרכבת הלזניה - אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!), מדלגים כמובן על הבישול וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים, כדי להשלים את הפאזל.
  • שלב 4

    0 דקות
    מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
  • שלב 5

    0 דקות
    על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה.
  • שלב 6

    0 דקות
    אופים בחום בינוני (180 מעלות), עד שהגבינה מזהיבה היטב.
  • שלב 7

    0 דקות
    מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.
  • שלב 8

    0 דקות
    גיוון דגול: לאחרונה הגיעו למקררי המרכולים גבינות חדשות של בית יצחק, ביניהן יש גבינת גאודה פרוסה מתובלת בשפע כמון. נסו להשתמש בפרוסות שלמות של גאודה מתובלת במקום בגבינת קשקבל מגוררת. מתקבל מעדן.
לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 1 מתוך 8

להכנת הבשמל - מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כ-3 דקות). מסירים מהאש.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 2 מתוך 8

להכנת הפטריות - מזהיבים את הבצל בחמישים גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 3 מתוך 8

להרכבת הלזניה - אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!), מדלגים כמובן על הבישול וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים, כדי להשלים את הפאזל.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 4 מתוך 8

מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 5 מתוך 8

על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 6 מתוך 8

אופים בחום בינוני (180 מעלות), עד שהגבינה מזהיבה היטב.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 7 מתוך 8

מוציאים מהתנור, ממתינים עשר דקות, פורסים ומגישים.

לזניה פטריות עם רוטב בשמל

שלב 8 מתוך 8

גיוון דגול: לאחרונה הגיעו למקררי המרכולים גבינות חדשות של בית יצחק, ביניהן יש גבינת גאודה פרוסה מתובלת בשפע כמון. נסו להשתמש בפרוסות שלמות של גאודה מתובלת במקום בגבינת קשקבל מגוררת. מתקבל מעדן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים