דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה עגבניות וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה עגבניות וגבינות

לזניה עגבניות וגבינות

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה טאוב
לזניה עגבניות וגבינות ישר מהמטבח של ה"מאמא" באיטליה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
0.5  חבילה
חמאה
0.25  כוס
שמן זית
2 
בצל קצוץ דק
6  שיני
שום פרוסות
10 
עגבנייה בשלות
500  גרם
רסק עגבניות לפי הסמיכות
1  כוס
מים לפי הסמיכות
1.5  כפיות
מלח
0.5  כפית
סוכר לבן
0.5  כפית
פלפל טחון
1  כפית
תימין
0.5  כפית
אורגנו
0.25  כפית
רוזמרין
3  עלים
עלה דפנה
4  גביעים
גבינת קוטג' עדיף 9%
150  גרם
גבינת פטה / בולגרית 16% מגוררת
200  גרם
גבינה צהובה מגוררת. עדיף פרמזן
2 
ביצה טרופות
6  קורט
אגוז מוסקט טחון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכי פשוט: מערבבים הכל בקערה.
  • שלב 2

    0 דקות
    ממיסים את החמאה בשמן הזית על מחבת גדולה. מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה עד שמזהיב.
  • שלב 3

    0 דקות
    בזמן הטיגון של הבצל כדאי לטפל בעגבניות, ההוראות בהמשך. כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה. מוסיפים שום פרוס.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים. לא יותר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים את תכולת המחבת לסיר. כדאי להשתמש במרית לסיום, החמאה והשמן חשובים לנו.
  • שלב 6

    0 דקות
    חולטים את העגבניות 5 דקות במים רותחים. לשמור חלק מהמים הרותחים לאחר כך.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסננים את העגבניות. מסירים את הקליפות. חוצים ומסירים את ראש העגבניה שיישאר רק בשר עגבניה אדום.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים את המים ואת הגרעינים כנ"ל, אנחנו לא אוהבים רוטב דליל. חותכים לקוביות בינוניות, לא קטנות מידי.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מדליקים אש גבוהה, ומערבבים בזהירות אך היטב למשך דקה, צריך לחבר היטב את הרסק עם המים.
  • שלב 11

    0 דקות
    בודקים את סמיכות הרוטב. הוא צריך להיות סמיך. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל רסק עגבניות.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • שלב 14

    0 דקות
    מבשלים כ-60 דקות או יותר אם אפשר, לדאוג שהנוזלים לא יצטמצמו יותר מדי. לא לשכוח לערבב פעם בעשר דקות בערך.
  • שלב 15

    0 דקות
    לאחר סיום הבישול, לצנן לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים.
  • שלב 16

    0 דקות
    את עלי הדפנה, אם זה מסובך אפשר להוציא אותם מאוחר יותר, כשיוצקים את הרוטב לתבנית.
  • שלב 17

    0 דקות
    לחמם את התנור ל-200 מעלות.
  • שלב 18

    0 דקות
    מכסים את תחתית התבנית בדפי לזניה. אם יש חורים, שוברים עלה לחתיכות ומכסים אותם. לא נורא אם דף עולה קצת על חברו.
  • שלב 19

    0 דקות
    מכסים בשליש מכמות רוטב העגבניות. לשים לב שהרוטב מכסה את כל הדפים, אחרת הם יתקשו.
  • שלב 20

    0 דקות
    מכסים את הרוטב בעדינות בשליש מתערובת הגבינות. לא נורא אם הגבינות לא מכסות את כל הרוטב.
  • שלב 21

    0 דקות
    פורסים עוד שכבה של עלי לזניה. חוזרים על שכבת רוטב וגבינות.
  • שלב 22

    0 דקות
    שכבה שלישית ואחרונה של עלים ושוב רוטב וגבינות.
  • שלב 23

    0 דקות
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
  • שלב 24

    0 דקות
    אם משתמשים בתנור טורבו, כדאי לסובב את התבנית אחרי עשר דקות.
  • שלב 25

    0 דקות
    מכבים את התנור, מוציאים את התבנית להגשה או לצינון מוחלט ולקירור.
לזניה עגבניות וגבינות

שלב 1 מתוך 25

הכי פשוט: מערבבים הכל בקערה.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 2 מתוך 25

ממיסים את החמאה בשמן הזית על מחבת גדולה. מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה עד שמזהיב.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 3 מתוך 25

בזמן הטיגון של הבצל כדאי לטפל בעגבניות, ההוראות בהמשך. כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה. מוסיפים שום פרוס.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 4 מתוך 25

ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים. לא יותר.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 5 מתוך 25

מעבירים את תכולת המחבת לסיר. כדאי להשתמש במרית לסיום, החמאה והשמן חשובים לנו.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 6 מתוך 25

חולטים את העגבניות 5 דקות במים רותחים. לשמור חלק מהמים הרותחים לאחר כך.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 7 מתוך 25

מסננים את העגבניות. מסירים את הקליפות. חוצים ומסירים את ראש העגבניה שיישאר רק בשר עגבניה אדום.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 8 מתוך 25

מוציאים את המים ואת הגרעינים כנ"ל, אנחנו לא אוהבים רוטב דליל. חותכים לקוביות בינוניות, לא קטנות מידי.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 9 מתוך 25

מוסיפים לסיר את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 10 מתוך 25

מדליקים אש גבוהה, ומערבבים בזהירות אך היטב למשך דקה, צריך לחבר היטב את הרסק עם המים.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 11 מתוך 25

בודקים את סמיכות הרוטב. הוא צריך להיות סמיך. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל רסק עגבניות.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 12 מתוך 25

מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 13 מתוך 25

מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 14 מתוך 25

מבשלים כ-60 דקות או יותר אם אפשר, לדאוג שהנוזלים לא יצטמצמו יותר מדי. לא לשכוח לערבב פעם בעשר דקות בערך.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 15 מתוך 25

לאחר סיום הבישול, לצנן לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 16 מתוך 25

את עלי הדפנה, אם זה מסובך אפשר להוציא אותם מאוחר יותר, כשיוצקים את הרוטב לתבנית.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 17 מתוך 25

לחמם את התנור ל-200 מעלות.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 18 מתוך 25

מכסים את תחתית התבנית בדפי לזניה. אם יש חורים, שוברים עלה לחתיכות ומכסים אותם. לא נורא אם דף עולה קצת על חברו.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 19 מתוך 25

מכסים בשליש מכמות רוטב העגבניות. לשים לב שהרוטב מכסה את כל הדפים, אחרת הם יתקשו.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 20 מתוך 25

מכסים את הרוטב בעדינות בשליש מתערובת הגבינות. לא נורא אם הגבינות לא מכסות את כל הרוטב.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 21 מתוך 25

פורסים עוד שכבה של עלי לזניה. חוזרים על שכבת רוטב וגבינות.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 22 מתוך 25

שכבה שלישית ואחרונה של עלים ושוב רוטב וגבינות.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 23 מתוך 25

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 24 מתוך 25

אם משתמשים בתנור טורבו, כדאי לסובב את התבנית אחרי עשר דקות.

לזניה עגבניות וגבינות

שלב 25 מתוך 25

מכבים את התנור, מוציאים את התבנית להגשה או לצינון מוחלט ולקירור.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים