-
שלב 1
0 דקות
הכי פשוט: מערבבים הכל בקערה.
-
שלב 2
0 דקות
ממיסים את החמאה בשמן הזית על מחבת גדולה. מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה עד שמזהיב.
-
שלב 3
0 דקות
בזמן הטיגון של הבצל כדאי לטפל בעגבניות, ההוראות בהמשך. כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה. מוסיפים שום פרוס.
-
שלב 4
0 דקות
ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים. לא יותר.
-
שלב 5
0 דקות
מעבירים את תכולת המחבת לסיר. כדאי להשתמש במרית לסיום, החמאה והשמן חשובים לנו.
-
שלב 6
0 דקות
חולטים את העגבניות 5 דקות במים רותחים. לשמור חלק מהמים הרותחים לאחר כך.
-
שלב 7
0 דקות
מסננים את העגבניות. מסירים את הקליפות. חוצים ומסירים את ראש העגבניה שיישאר רק בשר עגבניה אדום.
-
שלב 8
0 דקות
מוציאים את המים ואת הגרעינים כנ"ל, אנחנו לא אוהבים רוטב דליל. חותכים לקוביות בינוניות, לא קטנות מידי.
-
שלב 9
0 דקות
מוסיפים לסיר את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים.
-
שלב 10
0 דקות
מדליקים אש גבוהה, ומערבבים בזהירות אך היטב למשך דקה, צריך לחבר היטב את הרסק עם המים.
-
שלב 11
0 דקות
בודקים את סמיכות הרוטב. הוא צריך להיות סמיך. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל רסק עגבניות.
-
שלב 12
0 דקות
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
-
שלב 13
0 דקות
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
-
שלב 14
0 דקות
מבשלים כ-60 דקות או יותר אם אפשר, לדאוג שהנוזלים לא יצטמצמו יותר מדי. לא לשכוח לערבב פעם בעשר דקות בערך.
-
שלב 15
0 דקות
לאחר סיום הבישול, לצנן לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים.
-
שלב 16
0 דקות
את עלי הדפנה, אם זה מסובך אפשר להוציא אותם מאוחר יותר, כשיוצקים את הרוטב לתבנית.
-
שלב 17
0 דקות
לחמם את התנור ל-200 מעלות.
-
שלב 18
0 דקות
מכסים את תחתית התבנית בדפי לזניה. אם יש חורים, שוברים עלה לחתיכות ומכסים אותם. לא נורא אם דף עולה קצת על חברו.
-
שלב 19
0 דקות
מכסים בשליש מכמות רוטב העגבניות. לשים לב שהרוטב מכסה את כל הדפים, אחרת הם יתקשו.
-
שלב 20
0 דקות
מכסים את הרוטב בעדינות בשליש מתערובת הגבינות. לא נורא אם הגבינות לא מכסות את כל הרוטב.
-
שלב 21
0 דקות
פורסים עוד שכבה של עלי לזניה. חוזרים על שכבת רוטב וגבינות.
-
שלב 22
0 דקות
שכבה שלישית ואחרונה של עלים ושוב רוטב וגבינות.
-
שלב 23
0 דקות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
-
שלב 24
0 דקות
אם משתמשים בתנור טורבו, כדאי לסובב את התבנית אחרי עשר דקות.
-
שלב 25
0 דקות
מכבים את התנור, מוציאים את התבנית להגשה או לצינון מוחלט ולקירור.
הערות 0