דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה עם ירקות קלויים של אתוש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אתי עובדיה
לזניה מעולה עם ירקות קלויים חגיגה של צבעים וטעמים....

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1 
פלפל אדום
1 
פלפל ירוק
1 
פלפל צהוב
6 
זוקיני קטנים
1 
פנים של חציל קטן ודק
6  כפות
שמן זית
3  שיני
שום כתושות
100  גרם
חמאה
0.5  כוס
קמח לבן
4  כוסות
חלב
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
250  גרם
גבינת פטה / בולגרית
4  כפות
גבינה צהובה מגוררת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 2 ס"מ.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסירים את קצוות הקישואים וחותכים לאורך לשישיות -כל חצי ל-3 פסים ארוכים אלכסוניים.
  • שלב 3

    0 דקות
    פורסים את החציל באלכסון לעיגולים בעובי 1.5 ס"מ.
  • שלב 4

    0 דקות
    שמים את כל הירקות בקערה, מערבבים את שמן הזית והשום ויוצקים על הירקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    משרים לפחות שעה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מחממים את גריל התנור למקסימום ומניחים את הירקות בתבנית בשכבה אחת, מניחים במדף קרוב לגריל ומתחילים לקלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מדי פעם הופכים את מה שקיבל צבע קלוי מקפידים שכל הירקות יקבלו כתמי צבע שחומים משני הצדדים מצננים מעט.
  • שלב 8

    0 דקות
    ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך בחישה רצופה 2-3 דק'.
  • שלב 9

    0 דקות
    מסירים מהאש ותוך ערבוב רצוף יוצקים פנימה בהדרגה את החלב, בשלב זה אפשר לערבב במטרפה ידנית, מחזירים לאש.
  • שלב 10

    0 דקות
    מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסירים מהאש.
  • שלב 12

    0 דקות
    מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, מסדרים בתבנית שכבה של שליש מעלי הלזניה, יוצקים עליהם שליש מהרוטב ומסדרים מעל חצי מכמות הירקות ומפזרים באופן שווה חצי מכמות הגבינות.
  • שלב 13

    0 דקות
    מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה ושוב יוצקים שליש מהרוטב מסדרים את שארית הירקות, שארית הגבינות ושכבה שלישית של עלי לזניה.
  • שלב 14

    0 דקות
    יוצקים על הכל את הרוטב שנשאר.
  • שלב 15

    30 דקות
    עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות.
  • שלב 16

    0 דקות
    מסירים את האלומיניום ומזהיבים עוד 10 דק' נוספות עד להשחמה יפה של הלזניה.
לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 1 מתוך 16

חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 2 ס"מ.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 2 מתוך 16

מסירים את קצוות הקישואים וחותכים לאורך לשישיות -כל חצי ל-3 פסים ארוכים אלכסוניים.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 3 מתוך 16

פורסים את החציל באלכסון לעיגולים בעובי 1.5 ס"מ.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 4 מתוך 16

שמים את כל הירקות בקערה, מערבבים את שמן הזית והשום ויוצקים על הירקות.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 5 מתוך 16

משרים לפחות שעה.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 6 מתוך 16

מחממים את גריל התנור למקסימום ומניחים את הירקות בתבנית בשכבה אחת, מניחים במדף קרוב לגריל ומתחילים לקלות.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 7 מתוך 16

מדי פעם הופכים את מה שקיבל צבע קלוי מקפידים שכל הירקות יקבלו כתמי צבע שחומים משני הצדדים מצננים מעט.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 8 מתוך 16

ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך בחישה רצופה 2-3 דק'.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 9 מתוך 16

מסירים מהאש ותוך ערבוב רצוף יוצקים פנימה בהדרגה את החלב, בשלב זה אפשר לערבב במטרפה ידנית, מחזירים לאש.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 10 מתוך 16

מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 11 מתוך 16

מסירים מהאש.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 12 מתוך 16

מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות, מסדרים בתבנית שכבה של שליש מעלי הלזניה, יוצקים עליהם שליש מהרוטב ומסדרים מעל חצי מכמות הירקות ומפזרים באופן שווה חצי מכמות הגבינות.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 13 מתוך 16

מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה ושוב יוצקים שליש מהרוטב מסדרים את שארית הירקות, שארית הגבינות ושכבה שלישית של עלי לזניה.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 14 מתוך 16

יוצקים על הכל את הרוטב שנשאר.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 15 מתוך 16

עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות.

לזניה עם ירקות קלויים של אתוש

שלב 16 מתוך 16

מסירים את האלומיניום ומזהיבים עוד 10 דק' נוספות עד להשחמה יפה של הלזניה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים