דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה ברוטב עגבניות ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

(29)
50 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: חנה אטיה
קצת השקעה ותקבלו מאפה חמים וזהוב שלא תוכלו לחכות לביס הראשון ממנו. עלי לזניה עם מלית עסיסית ומלאה בטעמים של עגבניות, פטריות, שמנת מתוקה וגבינה צהובה
קנה עכשיו

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
12 
פרפקטו דפי לזניה חדש
6 
שום קצוצות
800  גרם
עגבנייה חתוכות לקוביות (או קופסא אחת)
2  כפות
רסק עגבניות
250  גרם
פטריות שמפיניון חתוכות
1 
בצל קצוץ
2  כפות
שמן זית
1  מיכל
שמנת מתוקה
150  גרם
גבינה צהובה מגוררת
1  כפית
סוכר לבן
0  לפי הטעם
פלפל שחור
0  לפי הטעם
אורגנו טרי או יבש
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

50 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים את שמן הזית, הבצל והשום ומקפיצים שתי דקות נוספות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו לפי הטעם.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-2-3 דק' על להבה נמוכה.
  • שלב 6

    0 דקות
    משמנים תבנית חסינת אש (19X30 ס"מ). מסדרים 4 עלים של לזניה ועליה שכבה נדיבה של רוטב. מוסיפים עוד 4 עלי לזניה ועליהם שוב רוטב ושכבה נוספת של עלים. מכסים בכמות נדיבה של רוטב כך שהלזניה מכוסה היטב. מפזרים את הגבינה המגוררת מעל.
  • שלב 7

    25 דקות
    אופים בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות.
לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 1 מתוך 7

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 2 מתוך 7

משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 3 מתוך 7

מוסיפים את שמן הזית, הבצל והשום ומקפיצים שתי דקות נוספות.

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 4 מתוך 7

מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו לפי הטעם.

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 5 מתוך 7

מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-2-3 דק' על להבה נמוכה.

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 6 מתוך 7

משמנים תבנית חסינת אש (19X30 ס"מ). מסדרים 4 עלים של לזניה ועליה שכבה נדיבה של רוטב. מוסיפים עוד 4 עלי לזניה ועליהם שוב רוטב ושכבה נוספת של עלים. מכסים בכמות נדיבה של רוטב כך שהלזניה מכוסה היטב. מפזרים את הגבינה המגוררת מעל.

לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

שלב 7 מתוך 7

אופים בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 9

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
N No body

מאוד אהבתי את זה הטענגתי על כל ביס

ס סימה

מתכון שאני אופה 30שנה,להחזיר את המתכון לאריזה

ש שרון

המתכון הזה מלווה אותי שנים. תמיד בכל חג ואירוע.כמובן שכולם אוהבים.

מערכת בישולים

תודה ❣️

מ מעיין

זה תמיד מצליח לי וגורף מחמאות.. תודה

מערכת בישולים

תודה ❣️

ח חוה

כן אצלי זהתמיד במקרר

ש שאלה

לשים בתנור עם נייר כסף?

מערכת בישולים

היי, אפשר עם וללא, אם שמים יש להסיר בשלבי האפייה האחרונים. יום מקסים 🌸

ד דניס

1. האם לכסות את התבנית לפני שמכניסים לתנור ולאפיה. 2. בתנור האפיה, איזה פעולה, טורבו או רגיל ?

מערכת בישולים

היי, אפשר לכסות וגם לא לכסות, במידה וכן להסיר את הנייר בשלבי האפייה האחרונים. לגבי הפעולה, אפשר גם וגם, תלוי בתנור שלך ומה שאתה רגיל ויודע. יום מקסים 🌸

ה הודיה

היי האם חייב פטריות? תודה רבה נראה טעים מאד!

מערכת בישולים

היי, אפשר לוותר אם את לא אוהבת 💐

מ מעיין

מתכון מושלם!! יוצא מוצלח כל פעם מחדש 😊 אני שמה כל מיני גבינות מגורדות שונות, מה שיש בבית וזה תמיד עובד 😍 תודה על המתכון!

מערכת בישולים

תודה מעיין, איזה כיף לשמוע 😍

הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • אוכל צמחוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם קוטג' ורוטב אדום

    לזניה עם קוטג' ורוטב אדום

    70 דקות בינוני
  • לזניה גבינות עשירה ברוטב עגבניות

    לזניה גבינות עשירה ברוטב עגבניות

    65 דקות בינוני
  • לזניה עסיסית

    לזניה עסיסית

    60 דקות בינוני
  • לזניה קלאסית עם שכבת קראמבל

    לזניה קלאסית עם שכבת קראמבל

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים