דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה פרגיות שלמות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה פרגיות שלמות

לזניה פרגיות שלמות

(1)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: חן קורן
לזניה מיוחדת לסעודת פורים ולכל ארוחה מפנקת אחרת. שכבות של בצלים, עשבי תבלין, פרגיות וירקות בתיבול נהדר שמתשלב נהדר עם דפי הפסטה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
6 
נתח פרגית
1  כפית
מלח
2  כפיות
פלפל
1  כפית
בהרט
1  קורט
קינמון טחון
1 
כרישה
2 
בצל
2  גבעולים
סלרי
10  גבעולים
כוסברה קצוצה (כחופן)
10  גבעולים
כוסברה קצוצה (כחופן)
2  כוסות
עגבנייה שרי
1  כף
דבש
1  כף
מלח (לבישול עלי הלזניה)
1  זר
בצל ירוק קצוץ גס
1  כף
קמח
2  כפות
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    קוצצים את הפרגיות לקוביות של 1 ס״מ.
  • שלב 2

    5 דקות
    פורסים את הבצלים לאורך, ומטגנים אותם במעט שמן זית.
  • שלב 3

    5 דקות
    פורסים את הכרישה לגפרורים ומוסיפים לבצל.
  • שלב 4

    5 דקות
    קוצצים את הסלרי ומוסיפים.
  • שלב 5

    5 דקות
    מטגנים הכל יחד טוב טוב טוב ומזיזים הצידה לשולי הסיר.
  • שלב 6

    2 דקות
    בקערה נפרדת מערבבים את הפרגיות עם 1 כפית מלח, 2 כפיות פלפל שחור, 1 כפית בהרט ומעט קינמון.
  • שלב 7

    5 דקות
    מוסיפים לסיר ומטגנים היטב, עדיין לא לערבב עם הירקות שבסיר. מזיזים את הסיר כך שהאש תהיה מתחת לפרגית ופחות בצד של הבצלים.
  • שלב 8

    10 דקות
    כשהפרגיות שחומות יפה, מוסיפים את הדבש.
  • שלב 9

    5 דקות
    מערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים היטב ומצננים.
  • שלב 10

    1 דקות
    בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות עליון תחתון.
  • שלב 11

    20 דקות
    פורסים את עגבניות השרי לאורך, מוסיפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור לייבוש קל, בערך 20 דקות. לא לייבש לגמרי, אנחנו רוצים את המיץ.
  • שלב 12

    10 דקות
    מרתיחים סיר רחב של מים עם 1 כף מלח ומעט שמן זית. מכניסים את עלי הלזניה אחד, אחד (לא יחד, כדי שלא נקבל גוש בלתי ניתן להפרדה).
  • שלב 13

    5 דקות
    מבשלים חצי בישול, שזה גמיש אבל לא אכיל עדיין. מסננים תחת ברז מים קרים ומפרידים את העלים עוד כשהם חמימים. מעבירים לצלחת רחבה עם שמן זית כדי שלא ידבקו לנו בהמשך.
  • שלב 14

    10 דקות
    מתחילים להרכיב בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ: זה יוצא בעצם 1/2 2 שכבות, כך תחלקו את המילוי שלא יגמר לכם לפני השכבה העליונה. בתחתית הכלי מסדרים שכבת עלי לזניה, מעליה בצל ירוק מעליו פרגיות ואז עגבניות ככה נקודות, נקודות.
  • שלב 15

    10 דקות
    מכסים בעלים ,ואז פרגיות עגבניות ושוב בצל. את השכבה העליונה של העלים מסדרים ברישול, מעליה מפזרים את שאריות הפרגית ושאריות העגבניות.
  • שלב 16

    2 דקות
    בקערה מערבבים 1/2 1 כוסות מים, 1 כף קמח ומעט שמן זית. טורפים היטב שלא יהיו גושים ושופכים על הלזניה.
  • שלב 17

    60 דקות
    אופים עם כיסוי כשעה, לאחר שעה מסירים את הכיסוי ונותנים לשכבה העליונה של הלזניה להשחים יפה.
  • שלב 18

    1 דקות
    המשחק הזה של הקריספי והרך זה גן עדן. אגב, הכי כיף לאכול את הלזניה ביידים פשוט למשוך עלה אחר עלה ספוג ברוטב והפתעות.
לזניה פרגיות שלמות

שלב 1 מתוך 18

קוצצים את הפרגיות לקוביות של 1 ס״מ.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 2 מתוך 18

פורסים את הבצלים לאורך, ומטגנים אותם במעט שמן זית.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 3 מתוך 18

פורסים את הכרישה לגפרורים ומוסיפים לבצל.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 4 מתוך 18

קוצצים את הסלרי ומוסיפים.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 5 מתוך 18

מטגנים הכל יחד טוב טוב טוב ומזיזים הצידה לשולי הסיר.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 6 מתוך 18

בקערה נפרדת מערבבים את הפרגיות עם 1 כפית מלח, 2 כפיות פלפל שחור, 1 כפית בהרט ומעט קינמון.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 7 מתוך 18

מוסיפים לסיר ומטגנים היטב, עדיין לא לערבב עם הירקות שבסיר. מזיזים את הסיר כך שהאש תהיה מתחת לפרגית ופחות בצד של הבצלים.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 8 מתוך 18

כשהפרגיות שחומות יפה, מוסיפים את הדבש.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 9 מתוך 18

מערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים היטב ומצננים.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 10 מתוך 18

בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות עליון תחתון.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 11 מתוך 18

פורסים את עגבניות השרי לאורך, מוסיפים שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור לייבוש קל, בערך 20 דקות. לא לייבש לגמרי, אנחנו רוצים את המיץ.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 12 מתוך 18

מרתיחים סיר רחב של מים עם 1 כף מלח ומעט שמן זית. מכניסים את עלי הלזניה אחד, אחד (לא יחד, כדי שלא נקבל גוש בלתי ניתן להפרדה).

לזניה פרגיות שלמות

שלב 13 מתוך 18

מבשלים חצי בישול, שזה גמיש אבל לא אכיל עדיין. מסננים תחת ברז מים קרים ומפרידים את העלים עוד כשהם חמימים. מעבירים לצלחת רחבה עם שמן זית כדי שלא ידבקו לנו בהמשך.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 14 מתוך 18

מתחילים להרכיב בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ: זה יוצא בעצם 1/2 2 שכבות, כך תחלקו את המילוי שלא יגמר לכם לפני השכבה העליונה. בתחתית הכלי מסדרים שכבת עלי לזניה, מעליה בצל ירוק מעליו פרגיות ואז עגבניות ככה נקודות, נקודות.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 15 מתוך 18

מכסים בעלים ,ואז פרגיות עגבניות ושוב בצל. את השכבה העליונה של העלים מסדרים ברישול, מעליה מפזרים את שאריות הפרגית ושאריות העגבניות.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 16 מתוך 18

בקערה מערבבים 1/2 1 כוסות מים, 1 כף קמח ומעט שמן זית. טורפים היטב שלא יהיו גושים ושופכים על הלזניה.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 17 מתוך 18

אופים עם כיסוי כשעה, לאחר שעה מסירים את הכיסוי ונותנים לשכבה העליונה של הלזניה להשחים יפה.

לזניה פרגיות שלמות

שלב 18 מתוך 18

המשחק הזה של הקריספי והרך זה גן עדן. אגב, הכי כיף לאכול את הלזניה ביידים פשוט למשוך עלה אחר עלה ספוג ברוטב והפתעות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חברים
  • פסטות
  • בראנץ'
  • מהתנור
  • ארוחת ערב
  • מנת ירקות/פירות
  • מנה עיקרית
  • מנה עליונה
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • תבשילי קדרה
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • פשטידות וקישים
  • אוכל מזרח תיכוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים