דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה בשרית עם מצות לפסח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה בשרית עם מצות לפסח

לזניה בשרית עם מצות לפסח

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
ספיגת המצות במרק עוף, הופכת אותן לחומר גלם נהדר להכנת לזניה כשרה לפסח

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.33  כוס
שמן זית
0.5  קילוגרם
בשר בקר טחון טחון (בקר, או בקר + טלה)
4 
כרישה גדולות קצוצות דק
3  שיני
שום קצוצות דק
1  עלה
סלרי קלוף ומגורר
1  עלה
סלרי קצוצים דק
3 
גזר קלופים ומגוררים גס
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל גרוס
0.5  כוס
קטשופ 750 גרם אסם
1  כוס
יין אדום לא מתוק
2  כוסות
אבקת מרק עוף אמיתי כשר לפסח
1 
ביצה
3 
מצה
1  כוס
שומשום קלוי
2  כוסות
ציר ירקות
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מתחילים בהכנת רוטב בולונז: מזהיבים את הכרישות בשמן, מוסיפים שום, סלרי (עלים וגבעולים), גזר מגורד, מלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור וערבוב עוד חמש דקות, עד שכל הבשר שינה את צבעו מוורוד לחום.
  • שלב 2

    90 דקות
    מוסיפים קטשופ, כוס יין וכוס אחת של ציר עוף ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים חלקית ומבשלים 90 דקות, עם ערבוב מדי פעם. בסוף צריך להתקבל רוטב סמיך, עשיר וטעים. זהו רוטב בולונז לכל דבר ואפשר להשתמש בו גם למנות פסטה. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. שימו לב: הרוטב מסמיך בקירור.
  • שלב 3

    0 דקות
    להרכבת ה-"לזניה", משמנים מעט תבנית פיירקס רבועה במידות 20X20 ס"מ, ומניחים בתחתיתה מצה אחת. יוצקים על המצה חמש כפות מרק עוף ונותנים לו להיספג. מהדקים את המצה לתחתית התבנית (לא נורא אם היא נשברת מעט). מערבבים לתוך הבולונז ביצה אחת, ומניחים על המצה חצי מכמות הבולונז.
  • שלב 4

    0 דקות
    חוזרים על הפעולה עם עוד מצה, מרק עוף ועוד חצי מהבולונז, וחותמים בעוד מצה ועוד חמש כפות מרק. מפזרים מעל את השומשום הקלוי (הוא צריך להיות זהוב).
  • שלב 5

    45 דקות
    מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ואופים בחום של 180 מעלות 45 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, ומגישים חם, או בטמפרטורת החדר.
  • שלב 6

    0 דקות
    הנה טריק: מצות מורטבות במעט מרק עוף יכולות לשמש עלי לזניה משובחים וטעימים. אין צורך בבישול מוקדם, כמובן, והמאפה המתקבל נטרף חיש-קל (יש להיזהר מהתלקחות קרבות על הפרוסה אקסטרה). בתיאבון!
לזניה בשרית עם מצות לפסח

שלב 1 מתוך 6

מתחילים בהכנת רוטב בולונז: מזהיבים את הכרישות בשמן, מוסיפים שום, סלרי (עלים וגבעולים), גזר מגורד, מלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור וערבוב עוד חמש דקות, עד שכל הבשר שינה את צבעו מוורוד לחום.

לזניה בשרית עם מצות לפסח

שלב 2 מתוך 6

מוסיפים קטשופ, כוס יין וכוס אחת של ציר עוף ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים חלקית ומבשלים 90 דקות, עם ערבוב מדי פעם. בסוף צריך להתקבל רוטב סמיך, עשיר וטעים. זהו רוטב בולונז לכל דבר ואפשר להשתמש בו גם למנות פסטה. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. שימו לב: הרוטב מסמיך בקירור.

לזניה בשרית עם מצות לפסח

שלב 3 מתוך 6

להרכבת ה-"לזניה", משמנים מעט תבנית פיירקס רבועה במידות 20X20 ס"מ, ומניחים בתחתיתה מצה אחת. יוצקים על המצה חמש כפות מרק עוף ונותנים לו להיספג. מהדקים את המצה לתחתית התבנית (לא נורא אם היא נשברת מעט). מערבבים לתוך הבולונז ביצה אחת, ומניחים על המצה חצי מכמות הבולונז.

לזניה בשרית עם מצות לפסח

שלב 4 מתוך 6

חוזרים על הפעולה עם עוד מצה, מרק עוף ועוד חצי מהבולונז, וחותמים בעוד מצה ועוד חמש כפות מרק. מפזרים מעל את השומשום הקלוי (הוא צריך להיות זהוב).

לזניה בשרית עם מצות לפסח

שלב 5 מתוך 6

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ואופים בחום של 180 מעלות 45 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, ומגישים חם, או בטמפרטורת החדר.

לזניה בשרית עם מצות לפסח

שלב 6 מתוך 6

הנה טריק: מצות מורטבות במעט מרק עוף יכולות לשמש עלי לזניה משובחים וטעימים. אין צורך בבישול מוקדם, כמובן, והמאפה המתקבל נטרף חיש-קל (יש להיזהר מהתלקחות קרבות על הפרוסה אקסטרה). בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים