דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה תרד וצנוברים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה תרד וצנוברים

לזניה תרד וצנוברים

(0)
80 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לזניה מושקעת ומרהיבה שתסחוט קריאות התפעלות מכולם, עם מלית תרד ושמנת מתוקה, רוטב בשמל משגע וגבינת קשקבל נמסה

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
16 
פרפקטו דפי לזניה חדש (ל-4 שכבות מלאות)
25  גרם
חמאה
1 
בצל חתוך לקוביות
2 
שום קצוצות
1  שקית
מדליוני תרד קפואים מופשרים, סחוטים קלות ומפורקים לעלים
1  מיכל
שמנת מתוקה
1  גביע
יוגורט
150  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
100  גרם
צנוברים קלויים
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
1  קורט
אגוז מוסקט טחון
1  קורט
סוכר לבן (לפי הטעם)
50  גרם
חמאה
2  כפות
קמח לבן
2 
בצל ירוק קצוצים דק
750  מיליליטר
חלב
150  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
1  קורט
אגוז מוסקט טחון
100  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    משמנים בנדיבות תבנית אפיה ומחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • שלב 2

    7 דקות
    בסיר שטוח מחממים חמאה (25 גרם) ומטגנים את הבצל כ-7 דקות, על אש בינונית, עד ששקוף.
  • שלב 3

    4 דקות
    מוסיפים את השום והתרד ומבשלים, תוך ערבוב, עודכ-4 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את השמנת והיוגורט. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מתבלים ומסירים מן האש.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצל ירוק ומטגנים כדקה. מוסיפים את הקמח, תוך ערבוב, מבשלים עד שהתערובת מבעבעת ומסירים מן האש.
  • שלב 6

    0 דקות
    תוך טריפה ובהדרגה, יוצקים את החלב עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב, כשלוש דק' עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מערבבים פנימה 150 גרם גבינת קשקבל ומתבלים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מרוטב הבשמל לתבנית. מעל הרוטב מסדרים שכבת עלי לזניה ומעליהם יוצקים שוב כמה כפות מן הרוטב. עליו מפזרים שליש מכמות התרד, שליש מכמות הגבינה הבולגרית ורבע מהצנוברים ושוב יוצקים כמה כפות מהרוטב.
  • שלב 8

    0 דקות
    יש להמשיך ולהניח שיכבה שנייה ושלישית. מסיימים בשכבת עלי לזניה רביעית, מעליה יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים 100 גרם גבינת קשקבל להקרמה ואת שארית הצנוברים.
  • שלב 9

    20 דקות
    אופים 20 דקות מכוסה בנייר כסף רופף.
  • שלב 10

    20 דקות
    מסירים את הנייר, מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע.
  • שלב 11

    10 דקות
    משהים על רשת צינון 10 דקות לפני ההגשה.
לזניה תרד וצנוברים

שלב 1 מתוך 11

משמנים בנדיבות תבנית אפיה ומחממים תנור ל- 200 מעלות.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 2 מתוך 11

בסיר שטוח מחממים חמאה (25 גרם) ומטגנים את הבצל כ-7 דקות, על אש בינונית, עד ששקוף.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 3 מתוך 11

מוסיפים את השום והתרד ומבשלים, תוך ערבוב, עודכ-4 דקות.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 4 מתוך 11

מוסיפים את השמנת והיוגורט. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מתבלים ומסירים מן האש.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 5 מתוך 11

מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצל ירוק ומטגנים כדקה. מוסיפים את הקמח, תוך ערבוב, מבשלים עד שהתערובת מבעבעת ומסירים מן האש.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 6 מתוך 11

תוך טריפה ובהדרגה, יוצקים את החלב עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב, כשלוש דק' עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מערבבים פנימה 150 גרם גבינת קשקבל ומתבלים.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 7 מתוך 11

מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מרוטב הבשמל לתבנית. מעל הרוטב מסדרים שכבת עלי לזניה ומעליהם יוצקים שוב כמה כפות מן הרוטב. עליו מפזרים שליש מכמות התרד, שליש מכמות הגבינה הבולגרית ורבע מהצנוברים ושוב יוצקים כמה כפות מהרוטב.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 8 מתוך 11

יש להמשיך ולהניח שיכבה שנייה ושלישית. מסיימים בשכבת עלי לזניה רביעית, מעליה יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים 100 גרם גבינת קשקבל להקרמה ואת שארית הצנוברים.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 9 מתוך 11

אופים 20 דקות מכוסה בנייר כסף רופף.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 10 מתוך 11

מסירים את הנייר, מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע.

לזניה תרד וצנוברים

שלב 11 מתוך 11

משהים על רשת צינון 10 דקות לפני ההגשה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים