דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
כל החומרים הטובים התקבצו לכבוד הלזניה הזו, אז קבלו מתכון- מדריך מפורט

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פרפקטו דפי לזניה חדש
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית מפוררת
0.5  כוס
צנוברים
50  גרם
חמאה
2  כפות
קמח לבן (כ- 30 גרם)
3  ענפי
בצל ירוק קצוצים
3  כוסות
חלב
0  לפי הטעם
פלפל שחור
100  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
40  גרם
חמאה
1  חבילה
עלי תרד קפואים (כ- 800 גרם) מופשרים וסחוטים קלות
1 
בצל גדול קצוץ לקוביות
2  שיני
שום קצוצות
1  מיכל
שמנת מתוקה
1  גביע
יוגורט עיזים
0  לפי הטעם
פלפל שחור
1  קורט
אגוז מוסקט טחון
0.5  כוס
צנוברים
150  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
אגוז מוסקט טחון
0  לפי הטעם
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    ממיסים בסיר רחב את החמאה ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש בינונית, עד שהוא הופך שקוף.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את השום והתרד, מערבבים וממשיכים לטגן כ- 5-3 דקות.
  • שלב 3

    0 דקות
    יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  • שלב 4

    0 דקות
    מסירים מהאש ומערבבים פנימה יוגורט ואת התבלינים (מלח, פלפל, מוסקט וסוכר).
  • שלב 5

    0 דקות
    ממיסים בסיר את החמאה ומבליעים בתוכה את הקמח תוך ערבוב עם הבצל הירוק, עד שהקמח סופג את כל השומן ונפרד מהדפנות.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסירים מן האש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב, טורפים למניעת היווצרות גושים. מחזירים אל האש, ומביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 3-2 דקות, מתבלים ומסירים מהאש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מערבבים פנימה 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת.
  • שלב 8

    0 דקות
    שומרים כוס מהרוטב בצד, להקרמה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שלב 10

    0 דקות
    משמנים תבנית תבנית 30X22, ומשטחים בתחתית 4-5 כפות רוטב בשמל ומעליו שכבת עלי לזניה (אם צריך שוברים עלים כדי שכל התחתית תצופה עלים).
  • שלב 11

    0 דקות
    מפזרים מעל העלים מחצית מתערובת עלי התרד. בוזקים רבע כוס צנוברים קלויים ומחצית מפירורי הגבינה הבולגרית.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוסיפים שכבת עלים נוספת ומעליה מפזרים מחצית מכמות רוטב הבשמל.
  • שלב 13

    0 דקות
    מוסיפים שכבת עלים נוספת ומעליה את שארית התרד, שארית הגבינה הבולגרית ו- רבע כוס צנוברים.
  • שלב 14

    0 דקות
    מניחים שכבת עלי לזניה ומפזרים את המחצית הנותרת מרוטב הבשמל.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוסיפים שכבת עלים נוספת, יוצקים את כוס הרוטב שהושארה להקרמה, מפזרים מעל את חצי כוס הצנוברים (המיועדים להקרמה) ומעליהם את גבינת הקשקבל.
  • שלב 16

    0 דקות
    אופים במרכז התנור כ-40 דקות, או עד שהמאפה זהוב ומבעבע.
  • שלב 17

    0 דקות
    משאירים 10 דק' על רשת צינון, פורסים ומגישים.
לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 1 מתוך 17

ממיסים בסיר רחב את החמאה ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש בינונית, עד שהוא הופך שקוף.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 2 מתוך 17

מוסיפים את השום והתרד, מערבבים וממשיכים לטגן כ- 5-3 דקות.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 3 מתוך 17

יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 4 מתוך 17

מסירים מהאש ומערבבים פנימה יוגורט ואת התבלינים (מלח, פלפל, מוסקט וסוכר).

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 5 מתוך 17

ממיסים בסיר את החמאה ומבליעים בתוכה את הקמח תוך ערבוב עם הבצל הירוק, עד שהקמח סופג את כל השומן ונפרד מהדפנות.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 6 מתוך 17

מסירים מן האש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב, טורפים למניעת היווצרות גושים. מחזירים אל האש, ומביאים לרתיחה תוך טריפה מתמדת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 3-2 דקות, מתבלים ומסירים מהאש.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 7 מתוך 17

מערבבים פנימה 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 8 מתוך 17

שומרים כוס מהרוטב בצד, להקרמה.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 9 מתוך 17

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 10 מתוך 17

משמנים תבנית תבנית 30X22, ומשטחים בתחתית 4-5 כפות רוטב בשמל ומעליו שכבת עלי לזניה (אם צריך שוברים עלים כדי שכל התחתית תצופה עלים).

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 11 מתוך 17

מפזרים מעל העלים מחצית מתערובת עלי התרד. בוזקים רבע כוס צנוברים קלויים ומחצית מפירורי הגבינה הבולגרית.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 12 מתוך 17

מוסיפים שכבת עלים נוספת ומעליה מפזרים מחצית מכמות רוטב הבשמל.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 13 מתוך 17

מוסיפים שכבת עלים נוספת ומעליה את שארית התרד, שארית הגבינה הבולגרית ו- רבע כוס צנוברים.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 14 מתוך 17

מניחים שכבת עלי לזניה ומפזרים את המחצית הנותרת מרוטב הבשמל.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 15 מתוך 17

מוסיפים שכבת עלים נוספת, יוצקים את כוס הרוטב שהושארה להקרמה, מפזרים מעל את חצי כוס הצנוברים (המיועדים להקרמה) ומעליהם את גבינת הקשקבל.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 16 מתוך 17

אופים במרכז התנור כ-40 דקות, או עד שהמאפה זהוב ומבעבע.

לזניה תרד וצנוברים ברוטב בשמל

שלב 17 מתוך 17

משאירים 10 דק' על רשת צינון, פורסים ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • פסטות
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לזניה עם תרד וריקוטה

    לזניה עם תרד וריקוטה

    70 דקות קל
  • לזניה דגים ושמנת

    לזניה דגים ושמנת

    50 דקות בינוני
  • לזניה בבשמל ואספרגוס

    לזניה בבשמל ואספרגוס

    60 דקות קל
  • לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    לזניה חצילים גבינות ורוטב עגבניות

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים