להכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים (קמח, שמרים,סוכר, מלח, שמן ומים) במיקסר 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
שלב 2
5 דקות
להכנת המילוי: מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל ומזהיבים מעט.
שלב 3
5 דקות
מניחים בקערה את הטחון הטבעוני, מוסיפים את השום, צ'ילי לפי טהעם, מלח ופלפל לפי הטעם והתבלינים והבצל המטוגן.
שלב 4
3 דקות
מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שלב 5
10 דקות
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-3 מ"מ, מפזרים את המילוי ומשטחים. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשושנים. אפשר גם לחתוך עם גלגלת וליצור שבלולים.
שלב 6
10 דקות
חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק ומסדרים את השושנים על תבניות מרופדות נייר אפייה.
שלב 7
30 דקות
מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
שלב 8
1 דקות
מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון או טורבו).
שלב 9
30 דקות
מורחים את השושנים בשמן ואופים 30 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.
ניתן להגיש עם טחינה.
שלב 1
מתוך
9
להכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים (קמח, שמרים,סוכר, מלח, שמן ומים) במיקסר 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
שלב 2
מתוך
9
להכנת המילוי: מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את הבצל ומזהיבים מעט.
שלב 3
מתוך
9
מניחים בקערה את הטחון הטבעוני, מוסיפים את השום, צ'ילי לפי טהעם, מלח ופלפל לפי הטעם והתבלינים והבצל המטוגן.
שלב 4
מתוך
9
מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שלב 5
מתוך
9
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-3 מ"מ, מפזרים את המילוי ומשטחים. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשושנים. אפשר גם לחתוך עם גלגלת וליצור שבלולים.
שלב 6
מתוך
9
חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק ומסדרים את השושנים על תבניות מרופדות נייר אפייה.
שלב 7
מתוך
9
מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
שלב 8
מתוך
9
מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון או טורבו).
שלב 9
מתוך
9
מורחים את השושנים בשמן ואופים 30 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.
ניתן להגיש עם טחינה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0