דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחמניות הפתעה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחמניות הפתעה

לחמניות הפתעה

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רויטל אמיר
במקום עוד פעם טוסט או פיצה מכינים עם הילדים לחמניות מבצק שמרים ממולאות בדברים טובים. שימו לב! יש במתכון הצעה ל-3 סוגי מליות - תפוחי אדמה וגבינות, פיצה ותרד וגבינות

רכיבים

מנות 16

המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כפות
סוכר לבן
1  כף
מלח
2 
ביצה בגודל L
0.5  כוס
שמן קנולה (120 מ"ל)
2  כוסות
מים (480 מ"ל)
1 
ביצה טרופה - לציפוי הלחמניות
10  אונקיות
קצח לציפוי הלחמניות
4 
תפוח אדמה
50  גרם
חמאה
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית
100  גרם
גבינה צהובה
0  לפי הטעם
מלח
1  חבילה
רסק עגבניות (800 גרם)
3  כפות
רסק עגבניות
2  שיני
שום כתושות
3  כפות
שמן זית
0.25  כפית
אורגנו
0.25  כפית
סוכר לבן
0.25  כפית
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
300  גרם
גבינה צהובה מגוררת
0  לפי הטעם
זיתים
1  קילוגרם
תרד טרי
300  גרם
גבינת פטה / בולגרית
200  גרם
גבינת קשקבל מגוררת
0.5  כפית
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת המיקסר שמים קמח שמרים, מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, שמן וכוס וחצי מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. יש להוסיף את שאר כמות המים לפי הצורך (מרגישים את הבצק ביד אם הוא רטוב וגמיש אין צורך בעוד מים ממשיכים ללוש את הבצק כחמש עד עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש).
  • שלב 2

    60 דקות
    שמים את הבצק בקערה עם כף שמן, משמנים את הבצק מכל צדדיו ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל- 16 חלקים שווים בגודלם, מרדדים כל חלק לעיגול רחב.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • שלב 5

    0 דקות
    ממלאים במלית הרצויה וסוגרים לכדור (חשוב שהסגירה תהיה מלאה והדוקה כדי שהמלית לא תברח).
  • שלב 6

    20 דקות
    מניחים את הלחמנייה על החלק שסגרנו והידקנו היטב. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג. אופים 20-25 דקות.
  • שלב 7

    15 דקות
    להכנת מלית תפוח האדמה - מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.
  • שלב 8

    5 דקות
    מוסיפים 50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת ומלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.
  • שלב 9

    5 דקות
    למלית פיצה - אפשר רוטב עגבניות פרפקטו או להכין לפי המתכון - מחממים מחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומעליו את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
  • שלב 10

    10 דקות
    מביאים לרתיחה ומוסיפים 1/4 כפית אורגנו מיובש, 1/4 כפית סוכר, 1/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • שלב 11

    15 דקות
    מחלישים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב מדי פעם. זמן הבישול הוא 15-20 דקות, עד שהרוטב מספיק סמיך מצננים את הרוטב.
  • שלב 12

    0 דקות
    מורחים את הלחמנייה ברוטב העגבניות ושמים את הגבינה הצהובה והזיתים.
  • שלב 13

    5 דקות
    להכנת מלית תרד וגבינות - שוטפים היטב את התרד ומפרידים את העלים מהגבעולים.
  • שלב 14

    0 דקות
    ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 15

    0 דקות
    מכניסים פנימה את עלי התרד, ממתינים 3 דקות, תוך כדי ערבוב.
  • שלב 16

    0 דקות
    מוציאים בעזרת כף מחוררת את העלים ושוטפים אותם במים קרים.
  • שלב 17

    5 דקות
    סוחטים היטב את העלים מהמים ומערבבים אותם עם גבינת הפטה, גבינת קשקבל, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לחמניות הפתעה

שלב 1 מתוך 17

בקערת המיקסר שמים קמח שמרים, מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים, שמן וכוס וחצי מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. יש להוסיף את שאר כמות המים לפי הצורך (מרגישים את הבצק ביד אם הוא רטוב וגמיש אין צורך בעוד מים ממשיכים ללוש את הבצק כחמש עד עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש).

לחמניות הפתעה

שלב 2 מתוך 17

שמים את הבצק בקערה עם כף שמן, משמנים את הבצק מכל צדדיו ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.

לחמניות הפתעה

שלב 3 מתוך 17

מחלקים את הבצק ל- 16 חלקים שווים בגודלם, מרדדים כל חלק לעיגול רחב.

לחמניות הפתעה

שלב 4 מתוך 17

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

לחמניות הפתעה

שלב 5 מתוך 17

ממלאים במלית הרצויה וסוגרים לכדור (חשוב שהסגירה תהיה מלאה והדוקה כדי שהמלית לא תברח).

לחמניות הפתעה

שלב 6 מתוך 17

מניחים את הלחמנייה על החלק שסגרנו והידקנו היטב. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג. אופים 20-25 דקות.

לחמניות הפתעה

שלב 7 מתוך 17

להכנת מלית תפוח האדמה - מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.

לחמניות הפתעה

שלב 8 מתוך 17

מוסיפים 50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת ומלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

לחמניות הפתעה

שלב 9 מתוך 17

למלית פיצה - אפשר רוטב עגבניות פרפקטו או להכין לפי המתכון - מחממים מחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומעליו את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.

לחמניות הפתעה

שלב 10 מתוך 17

מביאים לרתיחה ומוסיפים 1/4 כפית אורגנו מיובש, 1/4 כפית סוכר, 1/4 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

לחמניות הפתעה

שלב 11 מתוך 17

מחלישים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב מדי פעם. זמן הבישול הוא 15-20 דקות, עד שהרוטב מספיק סמיך מצננים את הרוטב.

לחמניות הפתעה

שלב 12 מתוך 17

מורחים את הלחמנייה ברוטב העגבניות ושמים את הגבינה הצהובה והזיתים.

לחמניות הפתעה

שלב 13 מתוך 17

להכנת מלית תרד וגבינות - שוטפים היטב את התרד ומפרידים את העלים מהגבעולים.

לחמניות הפתעה

שלב 14 מתוך 17

ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה.

לחמניות הפתעה

שלב 15 מתוך 17

מכניסים פנימה את עלי התרד, ממתינים 3 דקות, תוך כדי ערבוב.

לחמניות הפתעה

שלב 16 מתוך 17

מוציאים בעזרת כף מחוררת את העלים ושוטפים אותם במים קרים.

לחמניות הפתעה

שלב 17 מתוך 17

סוחטים היטב את העלים מהמים ומערבבים אותם עם גבינת הפטה, גבינת קשקבל, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מנה עליונה
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    לחמניות מתוקות רכות ואווריריות

    55 דקות בינוני
  • לחמניות בריוש עם נקניקיה

    לחמניות בריוש עם נקניקיה

    150 דקות בינוני
  • לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    לחמניות פריקסה מקמח שמרים

    60 דקות בינוני
  • לחמניות טעימות לפסח

    לחמניות טעימות לפסח

    55 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים