המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוברים בקערה את המצות לחתיכות קטנות, ומערבבים עם החלב. משהים כ-4 דק', או עד שהחלב נספג במצה. בקערה נפרדת, מערבבים יחד 4 ביצים עם המלח והפלפל, ומוסיפים לשברי המצות. מערבבים יחד היטב.
מחממים במחבת בינונית כף שמן, ומאדים את התרד עד שהוא מתחיל להוציא נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים. מוציאים מהמחבת ומוסיפים את התרד לבלילת המצות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. *ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, מופשר ומסונן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, שופכים למחבת את הבלילה ומטגנים כדקה על אש גבוהה. מורידים לאש נמוכה. מכסים במכסה ומטגנים עוד 4-5 דק'. כאשר המצה בריי מתייצב, הופכים אותו בעדינות (אפשר להיעזר במכסה או בצלחת גדולה). מוסיפים כף שמן בצידי המחבת (למניעת ייבוש המחבת) ומעלים לאש גבוהה. מטגנים שתי דק' מהצד השני, עד שמזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ומגישים חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0