דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מצה בריי תרד וגבינה מלוחה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מצה בריי תרד וגבינה מלוחה

מצה בריי תרד וגבינה מלוחה

(0)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
וריאציה מפתיעה על הפשטידה של פסח, עם תרד וגבינה

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
מצה
1  כוס
חלב
4 
ביצה
0.25  כפית
מלח
1  קורט
פלפל שחור
4  כפות
שמן קנולה
250  גרם
תרד
70  גרם
גבינת פטה / בולגרית בולגרית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוברים בקערה את המצות לחתיכות קטנות, ומערבבים עם החלב. משהים כ-4 דק', או עד שהחלב נספג במצה. בקערה נפרדת, מערבבים יחד 4 ביצים עם המלח והפלפל, ומוסיפים לשברי המצות. מערבבים יחד היטב.
  • שלב 2

    5 דקות
    מחממים במחבת בינונית כף שמן, ומאדים את התרד עד שהוא מתחיל להוציא נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים. מוציאים מהמחבת ומוסיפים את התרד לבלילת המצות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. *ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, מופשר ומסונן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, שופכים למחבת את הבלילה ומטגנים כדקה על אש גבוהה. מורידים לאש נמוכה. מכסים במכסה ומטגנים עוד 4-5 דק'. כאשר המצה בריי מתייצב, הופכים אותו בעדינות (אפשר להיעזר במכסה או בצלחת גדולה). מוסיפים כף שמן בצידי המחבת (למניעת ייבוש המחבת) ומעלים לאש גבוהה. מטגנים שתי דק' מהצד השני, עד שמזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ומגישים חם. בתיאבון!
מצה בריי תרד וגבינה מלוחה

שלב 1 מתוך 3

שוברים בקערה את המצות לחתיכות קטנות, ומערבבים עם החלב. משהים כ-4 דק', או עד שהחלב נספג במצה. בקערה נפרדת, מערבבים יחד 4 ביצים עם המלח והפלפל, ומוסיפים לשברי המצות. מערבבים יחד היטב.

מצה בריי תרד וגבינה מלוחה

שלב 2 מתוך 3

מחממים במחבת בינונית כף שמן, ומאדים את התרד עד שהוא מתחיל להוציא נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים. מוציאים מהמחבת ומוסיפים את התרד לבלילת המצות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. *ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, מופשר ומסונן. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מצה בריי תרד וגבינה מלוחה

שלב 3 מתוך 3

מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, שופכים למחבת את הבלילה ומטגנים כדקה על אש גבוהה. מורידים לאש נמוכה. מכסים במכסה ומטגנים עוד 4-5 דק'. כאשר המצה בריי מתייצב, הופכים אותו בעדינות (אפשר להיעזר במכסה או בצלחת גדולה). מוסיפים כף שמן בצידי המחבת (למניעת ייבוש המחבת) ומעלים לאש גבוהה. מטגנים שתי דק' מהצד השני, עד שמזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ומגישים חם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לביבות קמח מצה

    לביבות קמח מצה

    45 דקות קל
  • בלינצס מתוקים מקמח מצה

    בלינצס מתוקים מקמח מצה

    35 דקות בינוני
  • מצה מטוגנת במילוי תפוחי אדמה

    מצה מטוגנת במילוי תפוחי אדמה

    60 דקות בינוני
  • מצה מגולגלת עם נקניקיות

    מצה מגולגלת עם נקניקיות

    15 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים